Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας

0Παλαιότερα, στη δεκαετία του 1960, οργίαζε στο φοιτητικό κίνημα αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία η προπαγάνδα, περί του κομμουνιστικού «παραδείσου» στους εκείθεν του «παραπετάσματος» λαούς (της Σοβιετίας και των δορυφόρων της).

Η προπαγάνδα αυτή, μιλούσε για δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, γερά μεροκάματα και για μηδενική φτώχεια.

Οφείλω να πω ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, είχε πιστέψει αυτή τη μονότονη και συστηματική προπαγάνδα. Χρειάστηκε να καταρρεύσει το σοβιετικό σύστημα, να ανοίξουν τα σύνορα, για να φανεί η αθλιότητα, η φτώχεια και η ανέχεια κάτω από την οποία ζούσαν οι λαοί αυτοί και ταυτόχρονα να καταρρεύσει και η άθλια προπαγάνδα – η οποία φαίνεται είναι κληρονομική, απορρέει από το σταλινικό DNA – από το οποίο, όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, αλλά την έχει καταστήσει συνειδητά επικοινωνιακή του πρακτική. Η προπαγάνδα σήμερα, η οποία δήθεν εξωραΐζει το έργο της κυβέρνησης και κάνει λόγο για την ανερχόμενη ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά και για δήθεν πρωτόγνωρη κοινωνική πολιτική, έρχεται σε σύγκρουση με την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Έτσι γίνεται καταγέλαστη. Γιατί – ώ άθλιοι προπαγανδιστές – δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ αυτής της προπαγάνδας και της ζωής των Ελλήνων, όπως υπήρχαν μεταξύ της παλαιάς προπαγάνδας και του σοβιετικού «παραδείσου».

Γι’ αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Προέκταση αυτής της προπαγάνδας είναι και η επινόηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» της οποίας μια ακόμη φιέστα ρεταλιών, ήταν η χθεσινή στο κλειστό του Γαλατσίου.
Αναμπαλάρει παλαιές συσκευασίες ρεταλιών που ζητούν την πολιτική τους επιβίωση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιδιά του Άκη, κάτι Κοκκινοβασίληδες, κάτι Δανέληδες (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κλαπανάρα) και άλλα ρετάλια γυρολόγων και αδέσποτων.

Εμφανίζεται ως συνιστώσα η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και ακούω κι αυτουνού τα κόκκαλα να τρίζουν.
Τους πληροφορώ ότι ολόκληρη η κίνηση είναι ενσωματωμένη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛ, όπως πάντα. Το λέω αυτό για να μην παραπλανηθεί κανένας πολίτης, κανένας ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και παρασυρθεί από την νεοκομμουνιστική (σταλινική) προπαγάνδα του κ. Τσίπρα.

Ματαιοπονεί λοιπόν. Και η προπαγάνδα θα πέσει στο κενό .

Όλοι μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ (ΠΑ.ΣΟ.Κ).

Παναγιώτης Ν. Κρητικός
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η αθλιότητα της προπαγάνδας ή η προπαγάνδα της αθλιότητας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator