Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι υποδομές για το Γιώργο Δέδε

0



ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Μέσα από το έργο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών δώσαμε δείγματα γραφής για τα έργα που μπορούμε με πρόγραμμα και σωστό σχεδιασμό να αλλάξουμε την εικόνα της Πελοποννήσου, δήλωνε ο Γιώργος Δέδες από την Καλαμάτα

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα, στη διάρκεια της οποίας, παρουσίασε για μια ακόμη φορά τους υποψηφίους της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» και ανέπτυξε το όραμά του, για την Πελοπόννησο του… αύριο! Κάτι σπάνιο σ’ αυτή την προεκλογική, όπου δεσπόζουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι ανούσιοι μονόλογοι χωρίς συγκεκριμένο και ρεαλιστικό περιεχόμενο.

Ο Γιώργος Δέδες που δεν είχε ετοιμάσει γραπτώς τον λόγο του, αφού άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον Πέτρο Τατούλη, όσο και στον Παναγιώτη Νίκα, χαρακτηρίζοντάς τους αντίστοιχα ως «Λουδοβίκο» και «Βοναπάρτη», στάθηκε στο προοδευτικό πρόσημο του συνδυασμού του και φυσικά στο μεγάλο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη. «Οι παρατάξεις μας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέδειξαν έγκαιρα και τα πέντε τελευταία χρόνια που πέρασαν (και είναι τιμή μου που έχω σήμερα και συμβούλους από παλιότερο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι αλλά στηρίζουν ενεργά την παράταξή μας) όλα τα ζητήματα που αφορούν και στον κριτικό μας λόγο απέναντι στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αλλά κυρίως τα ζητήματα εύρυθμης και ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης μέσα από τις διαδικασίες του διαλόγου και της συναίνεσης. Οι μάχες που δόθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν μάχες εμπροσθοφυλακής και όχι η μάχη των ηττημένων οπισθοφυλακών. Και αυτό είναι σήμερα που αξιοποιούμε κάνοντας ένα καινούριο ξεκίνημα και μια καινούργια τομή μέσα στη συνέχεια, μαζί με νέους ανθρώπους, νέα στελέχη που στρατεύονται μαζί μας και θέλουν να βαδίσουν μαζί μας στους… νέους δρόμους που ανοίγει η παράταξή μας», επεσήμανε ο Γιώργος Δέδες που εστίασε στην ανάπτυξη, η οποία άλλωστε κυριαρχεί και στο σύνθημά του για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. «Ανάπτυξη στην πράξη, με εμπειρία, σχέδιο και αποφασιστικότητα», είναι το σύνθημα των «Νέων Δρόμων», με το μήνυμα αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Δέδες, κάθε άλλο παρά… επικοινωνιακό. «Είναι η πρακτική μας μέχρι σήμερα. Η πρακτική των στελεχών μας και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και μέσα από τις κοινωνικές τους διαδρομές, είναι η πρακτική της παράταξής μας αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και τον τρόπο που θα διοικήσουμε την Περιφέρεια», ανέφερε και στάθηκε στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία ειδικότερα, όσο υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών.

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ… ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

«Έδωσα δείγματα γραφής μέσα από την προσπάθειά μας σε όλη τη χώρα, αφήνοντας το αποτύπωμά μου και στην πολιτική που ασκήσαμε στην Πελοπόννησο. Είναι μεγάλη μου τιμή ότι ανήκα στην ομάδα του Χρήστου Σπίρτζη που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ολοκλήρωση και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά που άφησε το αποτύπωμά της και στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα εδώ στη Μεσσηνία. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι ανήκουμε σε αυτούς που πρωταγωνιστικά ολοκληρώσαμε τους πιο μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου. Τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, Κόρινθος – Πάτρα, και τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα με την Περιμετρική της Καλαμάτας, τον κόμβο της Μεγαλόπολης, τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη. Ανήκουμε σε αυτούς που προωθούμε πολύ σύντομα το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ένα έργο 200 εκατ. ευρώ, για το οποίο φιλοδοξούμε του χρόνου τέτοια εποχή να ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής. Παραδώσαμε τον οδικό άξονα Σουληνάρι – Κορυφάσιο σε κυκλοφορία. Ενισχύσαμε ασχέτως χρώματος και πολιτικής ένταξης όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας όταν μας χρειάστηκαν. Εδώ στο Δήμο Καλαμάτας πάνω από 7,5 εκ. ευρώ δόθηκαν από το υπουργείο Υποδομών για τα αντιπλημμυρικά έργα που μέχρι και σήμερα εκτελούνται. Και σταθήκαμε παρόντες όπου μας χρειάστηκε ο τόπος και κυρίως στις αποκαταστάσεις των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα αυτές από το «Ζορμπά» 30 και 31 Σεπτεμβρίου, με χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ και τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης υποδομών που δόθηκαν ποτέ στην Πελοπόννησο! Έτσι, πετύχαμε σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι, θα διοικήσουμε και έτσι θα πετύχουμε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δέδες και καταλήγοντας, απηύθυνε ένα ξεχωριστό κάλεσμα στους πολίτες. «Θα επιλέξετε αυτούς που σας λένε να μείνετε ήσυχοι γιατί έχουν οι ίδιοι αποφασίσει στη βάση της προσωπικής ατζέντας πριν από ‘σας για ‘σας ή θα ανταποκριθείτε θετικά σε μια εγερτήριο πρόσκληση της παράταξής μας να γίνετε συμμέτοχοι, ενεργοί και συνοδοιπόροι όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά, σε μια διαδικασία, μια πορεία ανόρθωσης και αναγέννησης της Πελοποννήσου; Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε σκεπτόμενος πολίτης, κάθε δημοκρατικός πολίτης, με το νου και την ψυχή του, τοποθετούμενος απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα, θα επιλέξει την παράταξη των «Νέων Δρόμων» και θα αποφασίσει να βαδίσει μαζί μας στη νέα προοπτική της Περιφέρειάς μας».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι υποδομές για το Γιώργο Δέδε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator