Από τα χρίσματα και τους χρησμούς, στους… χρήσιμους

0


Έχοντας αφήσει πίσω μας τις εποχές και τις ημέρες των κομματικών χρισμάτων και τους δημοσκοπικούς χρησμούς για «φαβορί» και σίγουρους νικητές από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, είναι καιρός οι κοινωνίες να αναζητήσουν και να επιλέξουν τους χρήσιμους για κάθε τόπο.

Ποια θα είναι η στάση άραγε του κάθε πολίτη-ψηφοφόρου την ημέρα των εκλογών για τον Δήμο Σικυωνίων αλλά και για κάθε άλλο Δήμο; Ποιον θα θυμηθούμε και ποιον θα επιλέξουμε για να διαχειριστεί το μέλλον μας; Ποιο θα είναι το βασικό μας κριτήριο; Θα είναι οι ανεκπλήρωτες για μια δεκαετία υποσχέσεις; Θα είναι η επικοινωνιακή και κάλπικη μάσκα με στόχο μόνο τις προσεχείς δημοτικές κάλπες; Θα είναι οι πολιτικές καταβολές και ιδεολογίες; Θα είναι ο παραγοντισμός και η παραταξιακή κατεύθυνση; Θα είναι το ατομικό ή το συνολικό καλό; Θα επιλέξουμε και θα ψηφίσουμε τον Δήμαρχο που χτυπάει μόνο τη δική μας πλάτη αδιαφορώντας για τον διπλανό του, ή εκείνον που νοιάζεται για την γειτονιά μας, την περιοχή μας την κοινότητά μας, το Δήμο μας ολόκληρο; Όλα αυτά τα ερωτήματα συμπυκνώνονται σε ένα και κυρίαρχο ερώτημα: Θα επιλέξουμε πάλι κομματικά χρίσματα και θα παρασυρθούμε από τυφλούς χρησμούς σειρήνων ή θα διακρίνουμε το φαινόμενο από το γενόμενο, ξεχωρίζοντας την αλήθεια από το ψέμα και θα επιλέξουμε τους χρήσιμους για το σύνολο;

Είναι η ώρα να βάλουμε το σύνολο πάνω από το άτομο, τη συμφωνία μας πάνω από τη διαφωνία μας, το μακροπρόθεσμο συμφέρον του Δήμους μας πάνω από το βραχυχρόνιο και κοντόφθαλμο συμφέρον ορισμένων.

Ειδικά αυτή τη φορά η επιλογή μας είναι κρίσιμη, γιατί η στάση και η θέση κάθε Δημοτικού Συμβούλου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μιας απόφασης, στην τύχη ενός έργου, στην πορεία της ανάπτυξης με ανθρώπινο πρόσωπο, ή την επιβάρυνση του περιβάλλοντός μας ή όχι.

Με λίγα λόγια, δε θέλουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Στο Κιάτο, τη Στυμφαλία και το Φενεό χρειαζόμαστε μια συνολική αλλαγή παραδείγματος. Χρειαζόμαστε τους χρήσιμους και μόνο. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας. Ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει να πάει αλλιώς! Και αυτό μπορεί να το φέρει ένας χρήσιμος- όπως πάντα ήταν- από όπου και αν πέρασε, ο Βαγγέλης Χουσελάς.

Παύλος Μπόκος

Υποψήφιος με το Συνδυασμό Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ»
Συνταξιούχος φιλόλογος, πρώην Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κιάτου
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τα χρίσματα και τους χρησμούς, στους… χρήσιμους "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator