«Αέρας» νίκης στην ομιλία του Λέγγα στο Κιάτο – BINTEO

0







Την τελευταία προεκλογική ομιλία του εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας στην πλατεία Ελευθερίας του Κιάτου, την Πέμπτη 30 Μαΐου.


Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία ο Μάρκος Λέγγας ευχαρίστησε τους πολίτες του δήμου Σικυωνίων για την στήριξή τους την περασμένη Κυριακή στον συνδυασμό του και ζήτησε να ενεργοποιηθούν και πάλι την Κυριακή προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στην διοίκηση του δήμου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε εδώ. Τώρα που σας βλέπω, είμαι βέβαιος πως την Κυριακή θα κάνουμε μια ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία», είπε ο κ. Λέγγας και συνέχισε: «Είμαστε ένας νέος συνδυασμός που έχει ηλικία επτά μηνών. Και αναμετρηθήκαμε όχι με μια δημοτική αρχή αλλά με ένα σύστημα εξουσίας 17 ετών. Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα, προσπαθώντας να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας και μόνο. Σταθήκαμε απέναντι στα ψέματα της δημοτικής αρχής και τα αποκαλύψαμε ένα προς ένα με αποδείξεις και ονόματα…».

Ο κ. Λέγγας ευχαρίστησε τους επικεφαλής των δύο άλλων παρατάξεων, οι οποίοι έχουν δηλώσει την στήριξή τους στο πρόσωπό του: τον επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Αλλαγής» Δημήτρη Παπαγεωργίου -ο οποίος μάλιστα έδωσε το παρών στην ομιλία του- και τον επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑ.ΔΥ.ΣΙ. Κώστα Σαρχάνη. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών, οι οποίοι «πήραν την απόφαση να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέτωπο της ανατροπής…».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομιλία του κ. Λέγγα αποτέλεσε το γεγονός πως αποκάλυψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με διάφορους τρόπους (mail, sms, messenger) με πολίτες του δήμου Σικυωνίων, οι οποίοι του κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά που συνέβησαν στην προεκλογική περίοδο, αλλά ακόμα και την ημέρα των εκλογών. Πρόκειται για περιστατικά που οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» θα διερευνήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα καθώς σε περίπτωση που αληθεύουν θα αποκαλύψουν την απροκάλυπτη βία και νοθεία που έγινε την Κυριακή, αλλά και τις απόπειρες της δημοτικής αρχής να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών με κάθε τρόπο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λέγγας ανέφερε:

«Όλη αυτή την εβδομάδα πήρα πολλά μηνύματα από εσάς, από συνδημότες μας που μου καταγγείλατε διάφορα πράγματα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν, δεν θέλω να πιστεύω ότι ισχύουν γιατί τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε…».

· Ο Δημήτρης μου έστειλε μήνυμα και μου λέει ότι «πάλι ο Σταματόπουλος θα διοικήσει με την αυλή του. Και για να το καταφέρει άφησε το Κιάτο με έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο». Του απάντησα: «και ευτυχώς είναι καλό παιδί…»

· Ο Τάσος μου έστειλε ένα μήνυμα στο Messenger: Μου λέει πολλά και διάφορα και καταλήγει: «Μάρκο μου έδωσαν συγκεκριμένο τρίδυμο να ψηφίσω. Και ξέρω ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και σε άλλους…». Τι του είπα; «Αυτή είναι η δύναμη των αυλικών που έχει ημερομηνία λήξης την 30η Αυγούστου»

· Ένας εργαζόμενος στον δήμο, δεν θα πω όνομα γιατί ο άνθρωπος τρέμει και τον ίσκιο του, με παροτρύνει «να σκάψω μέτρο - μέτρο στην σύνδεση που έχει κάνει για να φέρει το νερό των γεωτρήσεων. Και να δεις τα τιμολόγια ένα προς ένα θα βγάλεις λαβράκια» μου λέει. Ο ίδιος μου μετέφερε ακόμη ότι πριν από δέκα μέρες περίπου έβγαλαν μαύρες σακούλες από το δημαρχείο, γεμάτες τιμολόγια από την πρώτη θητεία του απερχόμενου δημάρχου.
Του απάντησα: «έλα όμως που κάποιος τις βρήκε. Δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει. Όσο για τα έργα με τα νύχια μου θα σκάψω».

· Η Ελένη είναι μία κοπέλα άνεργη εδώ και χρόνια, την ξέρω γιατί παλιά δούλευε στο συσκευαστήριο μου. Μου γράφει: «κ. Μάρκο ήθελα να σε ψηφίσω, αλλά ήρθαν από την ΔΕΗ να μου κόψουν το ρεύμα. Δεν ξέρω πως το έμαθαν στον δήμο και ήρθαν και μου είπαν πως θα μου την πληρώσουν. Εγώ ντρεπόμουν να έρθω και να πω σε σένα να με βοηθήσεις, ξέρω πως θα το έκανες, αλλά ντρεπόμουν. Θα σε ψηφίσω τώρα, αλλά σου ζητάω συγνώμη…». Εγώ τις είπα: «Δεν στο πλήρωσαν αυτοί, όλοι εμείς στο πληρώσαμε, και δεν σε κατηγορώ μπορεί κι εγώ να έκανα το ίδιο»

· Η Χριστίνα είναι φίλη από παλιά, έχει μια πετυχημένη επιχείρηση στην Στυμφαλία. Μου γράφει: «το τι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες δεν περιγράφεται. Έχω πάθει σοκ με όσα έχω δει να συμβαίνουν στο μαγαζί μου. Τώρα κατάλαβα ύστερα από τόσα χρόνια γιατί ο δήμαρχος δεν θέλει να προοδεύσει ο τόπος, γιατί δεν θέλει να ανοίξουν οι δουλειές. Γιατί έτσι κρατάει τους πολίτες ομήρους…». Την διαβεβαίωσα ότι «αυτό θα αλλάξει από την ώρα που θα αναλάβουμε τα ηνία του τόπου».

· Υπάλληλος της ΔΕΥΑΣ μου στέλνει ένα λακωνικό μήνυμα: «Μάρκο είμαι τόσα χρόνια και δεν τα έχω ξαναδεί αυτά που έγιναν. Φωναζαν πολίτες για να τους διαγράψουν τα χρέη κι όταν έρχονταν εκεί τους έδιναν ψηφοδέλτια του Σταματόπουλου. Σταυρωμένα…». Του απάντησα «η ΔΕΥΑΣ θα τους στείλει στον εισαγγελέα -και όχι για τα σταυρωμένα».

· Η Ειρήνη είναι από τη Μοσιά. Μου γράφει πολλά μου εύχεται καλή επιτυχία στον δεύτερο γύρο και μου ζητά να την βάλω εκλογικό αντιπρόσωπο στο χωριό της: «Στον πρώτο γύρο δεν είχατε εκλογικό αντιπρόσωπο στο χωριό. Ο Σταματόπουλος είχε παντού. Εφορευτική επιτροπή δεν υπήρχε πουθενά. Ό,τι ήθελαν έκαναν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του δήμαρχου με την ανοχή του δικαστικού αντιπροσώπου. Σε μενα δεν έδωσαν ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σου και όταν ζήτησα μου είπαν να πάω να πάρω μόνη μου από τα σκουπίδια, γιατί στον πάγκο δεν υπήρχαν. Πήγα να βγάλω φωτογραφία τον πάγκο που δεν είχε τα ψηφοδέλτιά σου, απείλησα να σε ειδοποιήσω και τότε ξαφνικά τα εμφάνισαν από την άκρη…». Τι της απάντησα; «Θα λογοδοτήσουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Όποιος παρανόμησε θα υποστεί τις συνέπειες»

· Ο Βασίλης είναι από ένα χωριό της Στυμφαλίας. Ακούστε τι μου λέει γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι κάτι που μου το έχουν πει πολλοί υποψήφιοι: «Μάρκο έχουν γίνει πολλά παιχνίδια στα εκλογικά τμήματα με τους σταυρούς των υποψηφίων. Εγώ και τα δυο μου παιδιά ψηφίσαμε τον … (μου αναφέρει το όνομα ενός υποψηφίου των συνδημοτών, δεν έχει σημασία το όνομα). Προχτές που τον βρήκα και τον ρώτησα πόσους πήρε στο χωριό μου, μου λέει κανέναν. Πως έγινε αυτό; Τρεις έπρεπε να έχει μόνο από εμένα. Του απάντησα και το λέω και σε όλους ότι «θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση, γιατί έχουν μαζευτεί πολλά τέτοια φαινόμενα…».

· Μετά υπάρχουν και αυτοί που ανησυχούν: Η Ρία μου γράφει: «Χτες ήμουν σε μια καφετέρια. Ήρθε και ο δήμαρχος κάθισε στην διπλανή παρέα. Τον ρώτησαν πως πάει η προετοιμασία για την δεύτερη Κυριακή και τους απαντάει επι λέξη: Δεν τους βλέπω, με σβησμένη μηχανή θα πάω. Είναι αλήθεια Μάρκο; Δεν υπάρχει ελπίδα να το γυρίσετε;», με ρωτάει. Εδώ τις απάντησα κάτι που το πιστεύω αληθινά: «Όλοι μαζί θα το γυρίσουμε και μετά θα ντρέπονται να γυρίσουν να μας κοιτάξουν. Όπως θα ντρέπονται να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, άλλωστε είμαστε περισσότεροι αρκεί να ενωθούμε», κατέληξε ο κ. Λέγγας.

Τέλος ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» ανέφερε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα με το γύρισμα των εδρών, που σημειώνεται όλη την εβδομάδα:

«Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνομωσίας. Αλλά προσέξτε: Στην Τουρκία ψήφισαν 80 εκατομμύρια άνθρωποι και τα αποτελέσματα βγήκαν σε 24 ώρες. Εδώ είμαστε μια εβδομάδα μετά τις εκλογές έχουν ψηφίσει 15.000 άνθρωποι και ακόμα δεν ξέρουμε πως κατανέμονται οι έδρες, οι οποίες αλλάζουν κατά πως βολεύει τους σχεδιασμούς του απερχόμενου δημάρχου. Προσέξτε!

Στο τοπικό του Κιάτου είχαμε εκλέξει δύο συμβούλους εμείς, δύο το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και τρεις το ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Εντελώς ξαφνικά προχτές, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, για 14 μόλις ψηφοδέλτια χάνουμε μία έδρα και την κερδίζει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και ποιος εκλέγεται; Ο άνθρωπος που μαζί με μερικούς ακόμα έχει την γεώτρηση στην οποία έγινε η ρευματοκλοπή από την ΔΕΥΑΣ! Και το χρέος των 27.000 προς την ΔΕΗ το ανέλαβε η ΔΕΥΑΣ. Φοβερή σύμπτωση!

Άλλη σύμπτωση. Για 22 ψήφους ο Δημήτρης Παπαγεωργίου χάνει την έδρα του στο Κιάτο και την παίρνει ο απερχόμενος δήμαρχος.

Τρίτη σύμπτωση. Για 31 ψήφους ο συνδυασμός μας χάνει την έδρα στον Φενεό και την κερδίζει στο Κιάτο. Μας στερείται έτσι το δικαίωμα να έχουμε φωνή σε κάθε γωνιά του δήμου μας...», κατέληξε ο κ. Λέγγας.

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Αέρας» νίκης στην ομιλία του Λέγγα στο Κιάτο – BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator