Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευ. Επιτροπή

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευ. Επιτροπή

Επόμενος στη σειρά των συναντήσεων με τους υποψήφιους ηγέτες της ΕΕ πριν τις Ευρωεκλογές, που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ήταν χθες Τρίτη 9 Απριλίου ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φρανς Τίμμερμανς. Σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Βαρδακαστάνης παρουσιάζει την ατζέντα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να πάρουν γνώση αλλά και θέση, πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα 5 βασικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, όπως τα παρουσίασε ο κ. Βαρδακαστάνης.

· Υποστηρικτική νομοθεσία που θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εργάζονται σε ισότιμη βάση με τους άλλους.

· Μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2020-2030, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις φάσεις της, με σημαντικό προϋπολογισμό. Η στρατηγική θα πρέπει να ακολουθείται από όλα τα θεσμικά όργανα, τους οργανισμούς και τους οργανισμούς της ΕΕ.

· Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ, μετά το 2020 θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

· Μια προσβάσιμη Ευρώπη: εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την προσβασιμότητα, που θα εγγυηθεί ότι όλες οι νέες πρωτοβουλίες της ΕΕ εξετάζουν την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες και εγγυώνται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τις υποδομές της στο Διαδίκτυο.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Εκτιμάται ότι το επόμενο έτος θα ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από 120 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία Ωστόσο, πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν. Η ζωή των ανθρώπων δεν βελτιώνεται και αυτό τροφοδοτεί την λαϊκίστικη ατζέντα στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερες κοινωνικές επενδύσεις, χρειαζόμαστε καινοτομία, χρειαζόμαστε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε ισχυρούς ηγέτες που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Από την πλευρά του ο κ. Weber τόνισε: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουμε πολλές δηλώσεις σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δημοκρατία. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα με αναπηρία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές και να αποφασίσουν για το μέλλον της ηπείρου μας. Αυτό είναι απαράδεκτο! Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία θα απολαμβάνουν πλήρως όλες τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι κοινωνίες μας χωρίς διακρίσεις, ξεκινώντας από τα βασικά δημοκρατικά τους δικαιώματα. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω πλήρως την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα άτομα με αναπηρία. Ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεσμεύομαι για μια ΕΕ που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη
Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece
T. +30 210 9949837 · F. +30210 5238967 · www.esaea.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευ. Επιτροπή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator