«Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην»

0



Παρακολουθήσαμε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα πελοποννησιακά τηλεοπτικά δίκτυα, να μιλά συνεχώς επί δύο ώρες χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα, πράγμα που από μόνο του συνιστά επίτευγμα. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει τα προεκλογικά του προγράμματα, του 2010 και του 2014. Αν ξεκινούσε έτσι, δεν θα υπήρχε νόημα να συνεχιστεί η συνέντευξη.

Επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο αοριστίας, υπεκφυγών και αυτοαναφορικότητας, επιχείρησε να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση της Περιφέρειας. Δυστυχώς για τον κ. Τατούλη, το αποτύπωμα της περιφερειακής του διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο είναι απτό και μετρήσιμο, έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια και κρίνεται ως ανεπαρκές και φτωχό από τους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν την αναπτυξιακή υστέρηση του τόπου μας. Οσο ο ίδιος επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως ο εγγυητής του αναπτυξιακού μέλλοντος της Πελοποννήσου, τόσο περισσότερο εκτίθεται, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει και διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των μεγαλόστομων διακηρύξεών του και της πραγματικής εικόνας που με δική του ευθύνη παρουσιάζει η Περιφέρεια.

Ας μην κουράζεται όμως. Την απάντηση θα την πάρει σύντομα, όχι από την άνεση και την ασφάλεια του τηλεοπτικού στούντιο και των φιλικών του δημοσιογράφων, αλλά από την ετυμηγορία των πολιτών, οι οποίοι θα δείξουν το δρόμο της εξόδου στο κουρασμένο, κλειστό και συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Δημοσίευση: Απριλίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator