Τσίπρας, μόνος, ψάχνει...

0


Ο εφιάλτης της 26ης Μαΐου...

Η υπεκφυγή των περισσότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν τα ρωτάς να εξηγήσουν γιατί δεν μειώνεται η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης είναι ότι «τα γκάλοπ πέφτουν έξω».
Ανατρέχουν μάλιστα διαρκώς στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και μετέπειτα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για να φανούν πιο πειστικοί. Έτσι, λοιπόν, στο ερώτημα «θα αντέξει ο Τσίπρας να κάνει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο έχοντας υποστεί μια διπλή εκλογική συντριβή (σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) τον Μάιο ή θα τις κάνει όλες μαζί να ξεμπερδεύει με την ήττα μια κι έξω;» σου απαντάνε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συντριβή, μην εκπλαγείς μάλιστα αν κερδίσουν κιόλας!

Ας δούμε όμως λίγο τι δείχνουν τα κακά και αναξιόπιστα γκάλοπ:

Ας ξεκινήσουμε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου η συντριβή είναι προεξοφλημένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει κανέναν μεγάλο δήμο, κινδυνεύει μάλιστα να μην περάσουν καν στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοί του στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Στις περιφερειακές δεν θα υπάρχει ούτε μία περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα κερδισμένη από υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μάξιμουμ στο οποίο ελπίζει είναι να κρυφτεί σε κάποιες περιφέρειες (π.χ. Κρήτη, Δυτική Ελλάδα) πίσω από τους υποψήφιους του ΚΙΝ.ΑΛ. που είναι πιθανό να κερδίσουν υποστηριζόμενοι και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνουμε τη σίγουρη συντριβή των αυτοδιοικητικών και ερχόμαστε στις ευρωεκλογές. Η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε κάλπη ευρωεκλογών ήταν 8,7% ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2004. Τότε η Ν.Δ. πήρε 43,01% και το ΠΑΣΟΚ 34,04%. Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με σοβαρές πιθανότητες να σπάσει αυτό το ρεκόρ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ήττα σε ευρωεκλογές στη μεταπολιτευτική Ιστορία. Προάγγελος, προφανώς, της ακόμη μεγαλύτερης ήττας που θα έρθει στις εθνικές εκλογές, αν τις κάνει τον Οκτώβριο.

Η 26η Μαΐου είναι ο εφιάλτης του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνο το βράδυ το πιθανότερο είναι να βρεθεί αντιμέτωπος με μια διπλή ταπεινωτική ήττα που θα κάνει τη συνέχεια -μέχρι τον Οκτώβριο- ακόμη πιο δύσκολη. Ψάχνει τρόπο να ξεπεράσει τον εφιάλτη, αλλά ακόμη δεν τον έχει βρει. Ισως, τελικά, ο μόνος τρόπος είναι να τελειώνει μια κι έξω τον Μάιο με τριπλές εκλογές. Αλλιώς, ο εφιάλτης θα είναι μακράς διαρκείας...

Γιώργος Κουβαράς
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Απριλίου 07, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας, μόνος, ψάχνει..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator