«Δήμος»: Άρθρο της Μαγδαληνής Αθανασούλη (υπ. Δημοτική σύμβουλος με τον Β.Χουσελά)

0



«Δήμος»
Συντάκτης: Μαγδαληνή Αθανασούλη*

Ο Δήμος είναι η πιο κοντινή μορφή εξουσίας προς τον πολίτη, κάτι που δε συμβαίνει με την Κεντρική Εξουσία. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολιτών, όλων των πολιτών όμως αδιακρίτως και είναι καλό να έχουν θέση καθαρή και διαυγή. Ο πολίτης εκτιμά πάντοτε την καθαρή θέση και όχι την διφορούμενη. Ο Δήμαρχος και οι τοπικές αρχές δεν είναι αντίδικοι με τους πολίτες, αλλά με την αξιοπιστία τους και το έργο τους ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης και κοινωνικής παιδείας. Γι αυτό χρειάζεται να έχουν παιδεία. Παιδεία πολιτική, κοινωνική και αγωνιστική.

Πολλοί προεκλογικά υπόσχονται και τάζουν πολλά. Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε τις επιλογές μας και να ψηφίσουμε αυτόν που κρίνουμε σωστό για το καλό του τόπου. Η αυτοδιοίκηση είναι μοχλός ανάπτυξης και οι δήμαρχοι δε θα πρέπει να κρύβονται πίσω από την έλλειψη χρημάτων για έργα, αλλά να βρίσκουν νέες ευκαιρίες. Είναι προτιμότερο ένας δήμαρχος να αγωνισθεί να λύσει λίγα προβλήματα παρά να καταπιάνεται με πλήθος και να αποτυγχάνει. Βέβαια χρειάζεται σχέδιο και πρόγραμμα, που για να το καταρτίσεις πρέπει να γνωρίζεις, να γνωρίζεις πολλά και να ακούς, να ακούς και να ξέρεις.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας αγωνιζόμενοι μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα, θετική ενέργεια και μπολιάζοντας την τοπική κοινωνία με αξίες και ιδανικά.

Η καθαρή πόλη, είναι καθαρή και περιβαλλοντικά και αξιακά.

Η κοινωνία μας δικαιούται μία κοντινή μορφή εξουσίας με σχέδιο και όραμα. Δεν είναι μακριά της, είναι δίπλα της, μπορεί να την έχει. Ας επιλέξει λοιπόν με το μυαλό, για τον τόπο της.

*Λίγα λόγια για μένα: Είμαι Οικονομολόγος, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΥΣΕΛΑ , υποψήφιου Δημάρχου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ « ΔΗΜΟΣ».
Τον τελευταίο καιρό αφού συνταξιοδοτήθηκα από τον Δημόσιο τομέα στον οποίο υπηρέτησα σε Διευθυντικές θέσεις ασχολούμαι με το Θέατρο και την συγγραφή.
Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Δήμος»: Άρθρο της Μαγδαληνής Αθανασούλη (υπ. Δημοτική σύμβουλος με τον Β.Χουσελά)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator