Όλη η αλήθεια για την… «ένωση» δυνάμεων στο Κιάτο

0



H φθορά του απερχόμενου Δημάρχου, η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και η δυναμική Λέγγα - Πως εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Σικυωνίων 32 ημέρες πριν τις εκλογές
Οι εκλογές πλησιάζουν και σιγά σιγά η «ατμόσφαιρα», και στο Δήμο Σικυωνίων, αρχίζει να καθαρίζει με τα πρώτα συμπεράσματα να είναι ορατά σε όλους.

Η φθορά του απερχόμενου Δημάρχου είναι δεδομένη, παρά το πρόσφατο “λίφτινγκ” που επιχειρήθηκε, έπειτα από δημοσκόπηση, που τον εμφανίζει με μικρή πτώση, αλλά αρκετά υψηλά, ενώ κατατάσσει όλους τους υπόλοιπους στο… «υπερπέραν».

Βέβαια, οι υποστηρικτές του έσπευσαν να κάνουν «σημαία» τη δημοσκόπηση, αυτό όμως που μάλλον κρύβεται είναι ένας υφέρπων πανικός στην προοπτική της ένωσης των υπόλοιπων υποψηφίων, την οποία και θα σχολιάσουμε παρακάτω.

Παράλληλα, είδαμε και μια άλλη δημοσκόπηση από ιστοσελίδα της Δυτικής Κορινθίας, που παρουσίαζε μία άλλη πραγματικότητα, με τον απερχόμενο Δήμαρχο να βρίσκεται κοντά με τον κ. Μάρκο Λέγγα.

Θα πει κάποιος, πόσο έγκυρη, αξιόπιστη ή κοντά στο αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία ηλεκτρονική ψηφοφορία; Ίσως να έχουν και δίκιο, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί πλέον και για τις κανονικές δημοσκοπήσεις που διεξάγουν οι μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Έχουμε μιλήσει και προσφάτως για την αναξιοπιστία που «κουβαλούν» τα τελευταία χρόνια όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις οι οποίες, άθελά τους βέβαια, δημιουργούν εικόνες που διαψεύδονται πανηγυρικά από τα αποτελέσματα.

Μπορεί οι μέθοδοι να είναι επιστημονικές, αν όμως τα αποτελέσματα τους δεν συνάδουν με την πραγματικότητα πρόκειται πλέον για δώρο άδωρον και το μόνο που προσφέρουν είναι μια “εικονική” παράσταση νίκης που πιθανώς να απέχει και “έτη φωτός” από την από τις πραγματικές προθέσεις του εκλογικού σώματος.

Αυτά με τις δημοσκοπήσεις και για να μπούμε και στην ουσία του προεκλογικού αγώνα είναι ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση των υπόλοιπων διεκδικητών του Δήμου.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
Προσφάτως είχαμε τη συνένωση των δυνάμεων του κ. Ζαχαρόπουλου και του κ. Λέγγαενώ άλλα σενάρια εμπλέκουν τον ίδιο, σε μία πιθανή σύμπραξη με τον κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Σαρχάνη.

Ασχέτως εάν αυτά τα σενάρια ευοδωθούν ή όχι, η διακίνησή τους αναδεικνύει έναν κοινό παρονομαστή, ο οποίος δείχνει ότι η βασική επιδίωξη όλων (ή σχεδόν όλων) είναι η αποχώρηση του κ. Σταματόπουλου, ώστε να αποκτήσει επιτέλους προοπτική ο Δήμος Σικυωνίων. Αυτό δείχνει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις που θα βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι τέλους.

Σε αυτή τη λογική οι φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου Δημάρχου θα έπρεπε να παραμεριστούν, αφού η δημιουργία ενός δυνατού μετώπου μπορεί να οδηγήσει πιο αποτελεσματικά στον τελικό στόχο.

Η συζήτηση, πάντως, για μια συνένωση δυνάμεων θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων (την 5η Μαίου) αφού είναι βέβαιο ότι οι εκλογές θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.

Και εδώ βρίσκεται το δίλημμα, το οποίο είναι και πρακτικό και ηθικό κατά μια έννοια. Εάν η συνένωση δυνάμεων από συνδυασμούς πραγματοποιηθεί στον πρώτο γύρο των εκλογών, αυτομάτως δημιουργείται μια άλλη δυναμική που θα πιέσει εντονότερα τον κ. Σταματόπουλο.

Αλλά ακόμη κι’ αν αυτό τελικά δεν συμβεί, τίποτα δεν αποκλείει αυτό το μέτωπο να σχηματιστεί στις εκλογές της “δεύτερης Κυριακής” με την τελική ανατροπή να είναι το πιθανότερο σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια (και εδώ μπαίνει η ηθική διάσταση του ζητήματος) κάποιοι ίσως να μιλήσουν για “συναλλαγή”, οπότε υπό αυτή την άποψη μια ένωση να ήταν προτιμότερο να συμβεί απευθείας στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ
Στις εκλογές αυτές, πάντως, φαίνεται να έχει ανατείλει για τα καλά το “άστρο” του Μάρκου Λέγγα στην περιοχή, ο οποίος με μία δυναμική καμπάνια έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον επάνω του.

Οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει -τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο- τον έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον απερχόμενο Δήμαρχο στο δεύτερο γύρο.

Η πρόσφατη κατάθεση ενός πλήρως αναλυτικού, καινοτόμου και κοστολογημένου προγράμματος αποτελεί από μόνη της μία καινοτομία για την περιοχή, που είχε συνηθίσει σε προεκλογικά προγράμματα με “τίτλους ειδήσεων” και bullets.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η δουλειά που γίνεται στο επιτελείο του έχει βάθος και δεν περιορίζεται στη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Δεν ξέρουμε αν οι δημότες του Δήμου Σικυωνίων μπορούν να εκτιμήσουν τόσο προωθημένες προσπάθειες, το σίγουρο είναι ότι αυτή η καμπάνια θα αποτελέσει πιθανότατα ένα “φάρο” για αυτές που θα ακολουθήσουν στην Κορινθία τα επόμενα χρόνια.

Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όλη η αλήθεια για την… «ένωση» δυνάμεων στο Κιάτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator