Ο άλλος δρόμος για την Ευρώπη

0



Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν μια Ευρώπη που να υπηρετεί τις τράπεζες και τις αγορές εξαθλιώνοντας τους λαούς της. Δεν θέλουν μια Ευρώπη που περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της. Δεν θέλουν μια Ευρώπη που δεν υπολογίζει και δεν σέβεται την ιστορία τους.

Του κ. Νότη Μαριά

Οι δραματικές εξελίξεις με αφορμή το Brexit κλυδωνίζουν την Γηραιά ήπειρο και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιληφθούν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί αναζητούν έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων, που να σέβεται τις εθνικές παραδόσεις και τους λαούς. Μια Ευρώπη δημοκρατική και αποκεντρωμένη. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι του σκληρού πυρήνα. Μια κοινωνική Ευρώπη και όχι μια Ευρώπη των τραπεζών.

Η σημερινή Ευρώπη, υπό την γερμανική κηδεμονία, υπηρετεί την οικονομική πολιτική της σκληρής λιτότητας. Οι θεσμοί και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Συμβούλιο και η Κομισιόν, παρεμβαίνουν στις αρμοδιότητα των κρατών-μελών, σε βάρος των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Την πολιτική της σκληρής λιτότητας εξυπηρετεί και η ίδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, στα χνάρια του ΔΝΤ που φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό.

Τα Μνημόνια υπερχρέωσαν τους Έλληνες με 288 δισεκατομμύρια ευρώ, για να σωθούν οι ξένοι δανειστές αλλά και οι τράπεζες. Όμως αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από την αγορά ελληνικών ομολόγων, η ΕΚΤ και ο Ντράγκι απαιτούν από τις τράπεζες το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια, αντί πινακίου φακής. Έτσι, η κυβέρνηση καταργεί την προστασία πρώτης κατοικίας και οι φτωχοποιημένοι από τα Μνημόνια Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Μετά από εννέα χρόνια μνημονιακής επέλασης, τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά. Μεγάλο μέρος της δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας έχει ήδη ξεπουληθεί, ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το ξεπούλημα και της πρώτης κατοικίας. Το γενικό ξεπούλημα της Πατρίδας μας είναι αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης νεοαποικιακής πολιτικής των Βρυξελλών.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τη στιγμή που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται συζήτηση για την κυβερνοασφάλεια, πληθαίνουν τα φαινόμενα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών από τις κυβερνήσεις τους. Έτσι είχαμε στην χώρα μας προληπτικές συλλήψεις για πατριωτικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.

Ειδικότερα η κυβέρνηση προέβη σε προληπτικές συλλήψεις Ελλήνων πολιτών στην περιοχή των Γιαννιτσών, επειδή διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας. Το γεγονός παραδέχθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ομολογώντας ότι οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν τα στοιχεία τους, καθώς η αστυνομία παρακολουθεί τη δραστηριότητα των πολιτών στα social media και γενικά στο Διαδίκτυο.

Δυστυχώς, σήμερα στην Ελλάδα σχηματίζονται δικογραφίες εναντίον όσων διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, όσων διαφωνούν με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, όσων συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Όμως υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν μια Ευρώπη που να υπηρετεί τις τράπεζες και τις αγορές εξαθλιώνοντας τους λαούς της. Δεν θέλουν μια Ευρώπη που περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της. Δεν θέλουν μια Ευρώπη που δεν υπολογίζει και δεν σέβεται την ιστορία τους.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αντέχουν τη λιτότητα και τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που έχουν επιβάλλει το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σύντομα θα στείλουν ισχυρό μήνυμα στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Θα επιλέξουν τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, για μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων, θα επιλέξουν αλλαγή της δομής και της πολιτικής της Ευρωζώνης, ώστε να υπηρετεί τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Προτείνουμε λοιπόν1. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας2. Να μετατραπεί η ΕΚΤ σε ύστατο δανειστή
3. Να αποκεντρωθεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών και
4. Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να ανακτήσουν τη νομισματική τους κυριαρχία μέχρι του ποσοστού συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ

Επιπλέον ο Ελληνικός λαός απαιτεί δίκαιη και οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια, ώστε, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη και στηρίζει την πρότασή μας για τη δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, με κρατική παρέμβαση που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια.

Υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο δρόμος της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών της ΕΕ.

Analyst
Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο άλλος δρόμος για την Ευρώπη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator