Παχυδερμισμός της εξουσίας

0Ακόμα και τα ήθη ακολουθούν τον νόμο της βαρύτητας. Όταν, αντί να προάγονται, αφήνονται στην... τύχη τους, εφορμούν ταχέως προς τα κάτω. Τα πολιτικά ήθη στην πατρίδα μας έχουν αφεθεί στην τύχη τους, όπως στην τύχη τους αφέθηκαν τα εθνικά ζητήματα, η οικονομία, ο πολιτισμός, η Δημόσια Τάξη, η Δικαιοσύνη, το μέλλον και το παρόν του λαού.

Μία από τις πολύ επιβλαβείς για τον εθνικό οργανισμό ηθικές νόσους που διασπείρει η πολιτική εξουσία είναι η αδιαφορία για τη γνώμη των άλλων, αυτό που οι πολλοί αποκαλούν παχυδερμισμό (και κομψά διατυπώνεται ως έλλειψη ευθιξίας).

Η Ρένα Δούρου διώκεται πλέον και για την εκατόμβη της πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και για τους πνιγμένους από τη νεροποντή στην Μάνδρα Αττικής. Κι εκείνη, αντί να κάνει το στοιχειώδες, να αποσυρθεί από το προσκήνιο, να ασχοληθεί με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις της και έπειτα -αν δικαιωθεί- να επανέλθει, συνεχίζει αμέριμνη την προεκλογική καμπάνια της!

Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα! Λες και δεν είδε τα νεκροταφεία να γεμίζουν από άτυχους πολίτες, τους οποίους υποτίθεται ότι θα «προστάτευε» με την πολιτική της στην Περιφέρεια Αττικής.


Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης, περιφρονώντας τους νεκρούς της Μαρφίν που έπεσαν θύματα της ακροαριστερής τρομοκρατίας, είπε ότι δεν θυμάται κανέναν να έχει χάσει τη ζωή του από μολότοφ. Και έπειτα από την πανελλήνια κατακραυγή νόμισε ότι «καθάρισε» ανασκευάζοντας τη δήλωσή του.

Το ίδιο και με τη Μυρσίνη Λοΐζου, η οποία ζήτησε (με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) από τα θύματα της τρομοκρατίας να... σηκωθούν για να της ζητήσουν συγγνώμη! Και εκείνη, έπειτα από την πάνδημη έκφραση αγανάκτησης και αηδίας για την απάνθρωπη τοποθέτησή της, έκανε μια διορθωτική δήλωση και νόμισε ότι αυτό αρκεί.

Αυτό όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά προκαλεί ακόμα περισσότερο τους Έλληνες, τουλάχιστον όσους δεν έχουν χάσει ακόμα την αίσθηση του μέτρου.

Στην κορυφή όλων ο κ. Τσίπρας, που ποζάρει γελαστός μαζί με τα προαναφερθέντα στελέχη του, στα οποία αναθέτει ρόλους...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαρτίου 25, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παχυδερμισμός της εξουσίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator