ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

0



Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχαν στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλας με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Κεκερή και Βασίλη Κούκιο.

Με πλήρως ενημερωμένο φάκελο, από την δημιουργία της Μαρίνας στα Μαύρα Λιθάρια το 1981 μέχρι και σήμερα, τέθηκαν στον Υπουργό κ. Φώτη Κουβέλη τα παρακάτω αιτήματα:

1. Βελτίωση και επέκταση των εγκαταστάσεων της Μαρίνας

2. Δημιουργία Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για τη βελτίωση της λειτουργίας της Μαρίνας

3. Άρση της εποπτείας της θαλάσσιας περιοχής του Δήμου μας από τον Λιμενικό Σταθμό Αιγίου, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε παρών ήταν και ο Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Χρ. Λαμπρίδης.

Από τον έλεγχο του παραπάνω φακέλου αναδείχτηκε η έλλειψη αποτύπωσης της χερσαίας ζώνης, δικαιολογητικό απολύτως απαραίτητο για την χρηματοδότηση και για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας δήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν τον Δήμο. Πέρα από αυτά, η αντιπροσωπεία μας ρωτήθηκε αν μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί
α) Ναυτικό Μουσείο,
β) Μουσείο Παλαιών σκαφών σε φυλασσόμενη θαλάσσια περιοχή (εντός της θάλασσας).

Ακολούθησε επίσκεψη μαζί με τον Γ. Γ. στις αρμόδιες υπηρεσίες και διευθύνσεις στις οποίες θα διεκπεραιωθούν τα αιτήματά μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κεκερής και Βασίλης Κούκιος θα ενημερώσουν λεπτομερώς και εισηγηθούν τις ανωτέρω προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από τα παραπάνω κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά:

Α) στην υπεραλίευση του Κορινθιακού Κόλπου,

Β) στα δικαιώματα των ερασιτεχνών Ψαράδων,

Γ) στην κατασκευή ξύλινων εξεδρών (όχι πλωτών).

Η όλη προσπάθεια θα ευοδωθεί, αν οι ενέργειες που απαιτούνται διεκπεραιωθούν με ταχύτητα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοσίευση: Μαρτίου 06, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator