Η διοίκηση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την Παιδιατρική Κλινική

0Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γραφείο Διοίκησης

Κατανοώντας την απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών της Κορινθίας, εξαιτίας των δημοσιευμάτων τοπικών blogs ενημέρωσης περί «κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου», είμαστε υποχρεωμένοι να εκθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα:

Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, επαναλειτουργεί, από το Σεπτέμβριο του 2016 καθημερινά και ανελλιπώς, στελεχωμένη με τέσσερεις (4) ειδικευμένους παιδίατρους και πέντε (5) ειδικευόμενους ιατρούς.

Το τελευταίο διάστημα σοβαρότατοι λόγοι, έχουν υποχρεώσει τον ένα εκ των ειδικευμένων παιδιάτρων να απουσιάσει και το απρόοπτο αυτό γεγονός, έχει επιφέρει προσωρινό πρόβλημα στο εφημεριακό καθεστώς της Κλινικής με αποτέλεσμα κάποιες ημέρες να μην εφημερεύει ειδικευμένος παιδίατρος. Η Διοίκηση αντιμετώπισε ευθύς εξαρχής τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία και έκανε όλες τις απαραίτητες και δυνατές από την πλευρά της ενέργειες, για τη διευθέτησή της και την προστασία της υγείας του παιδικού πληθυσμού της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ήδη πριν προκύψει το πρόβλημα, είχαν προκηρυχθεί δύο (2) θέσεις μόνιμων παιδιάτρων (Δ/ντή και Επιμελητή Β’) του κλάδου ιατρών ΕΣΥ των οποίων ο διορισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα υφίσταται ανοικτή θέση επικουρικού παιδιάτρου, για κάλυψη, για την οποία όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Αμέσως μετά την απουσία του παιδιάτρου, ζητήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια η προσωρινή μετακίνηση ιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας από άλλη δομή, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού ή γειτονικών νομών, για εκτέλεση μικρού αριθμού εφημεριών στο νοσοκομείο Κορίνθου και αναμένουμε σχετικές ενέργειες.

Βέβαια, στην προσπάθεια στήριξης της Παιδιατρικής Κλινικής του τόπου μας, θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του συνόλου των παιδιάτρων όλων των δημόσιων υγειονομικών δομών του νομού μας και πρωτίστως του ιατρικού προσωπικού της ίδιας της κλινικής. Διαφαίνεται όμως ότι σε αυτό, δεν υπάρχουν ταυτόσημες προσεγγίσεις και κυριαρχεί το ατομικό στοιχείο, έναντι του συλλογικού συμφέροντος. Όσοι όμως γιατροί με δική τους επιλογή, στελεχώνουν νοσοκομειακές μονάδες της περιφερειακής Ελλάδας, οφείλουν να γνωρίζουν τις εργασιακές ιδιαιτερότητές τους και την απόκλισή τους από το δομημένο επί χρόνια αθηνοκεντρικό σύστημα υγείας, που διαμορφώνει αντιλήψεις και πρακτικές ανεδαφικές για νοσοκομεία, όπως της Κορίνθου.

Στη βάση αυτή, λογικές μη πραγματοποίησης κάποιων επιπλέον εφημεριών σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες εντέλει είναι και αμειβόμενες, δεν έχουν θέση ούτε κοινωνική αποδοχή, εκτός και αν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Μέχρι σήμερα ως Διοίκηση σεβαστήκαμε απόλυτα τις προσωπικές ανάγκες και υποχρεώσεις όλων των εργαζομένων μας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τους διοικητικούς καταναγκασμούς και τις εντολές και να εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα, στο βαθμό του απολύτως αναγκαίου και μόνο όταν το επιβάλλουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πρέπει όμως οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να διαπλάσουμε συνειδήσεις και χαρακτήρες και ότι οι διοικητικές ή και οι πειθαρχικές διαδικασίες, από μόνες τους, δεν είναι ικανές να αποσοβήσουν γεγονότα και καταστάσεις, που αλλοιώνουν το πνεύμα και τους στόχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Διοικήτρια
Δημ. Καλομοίρη
Δημοσίευση: Μαρτίου 06, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η διοίκηση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την Παιδιατρική Κλινική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator