Μ.Σαλβίνι: «Από σήμερα θα είναι επικίνδυνο επάγγελμα να είσαι διαρρήκτης - Θα ρίχνουμε στο ψαχνό»

0



Πέρασε ο νέος νόμος για την αυτοάμυνα στην Ιταλία και όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός ΥΠΕΣ Μ.Σαλβίνι «Από σήμερα οι εγκληματίες θα ξέρουν πως θα είναι δυσκολότερο να είσαι διαρρήκτης στην Ιταλία: θα είναι ένα επάγγελμα ακόμη πιο επικίνδυνο»

Η ιταλική Γερουσία υιοθέτησε σήμερα σε τρίτη και τελευταία ανάγνωση έναν νόμο που διευρύνει σημαντικά την έννοια της νόμιμης άμυνας, κάτι που αποτελούσε μείζονα προεκλογική υπόσχεση του Ματέο Σαλβίνι.

«Είναι μια πολύ ωραία ημέρα, τελικά το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα των Ιταλών στη νόμιμη άμυνα επιβεβαιώθηκε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι μετά την έγκριση του κειμένου με 201 ψήφους έναντι 38.

Ο νέος νόμος έχει στόχο να περιορισθούν οι διώξεις σε βάρος προσώπων που ανοίγουν πυρ εναντίον κάποιου που έχει μπει στο σπίτι τους ή στην ιδιοκτησία τους.

Ενώ μέχρι σήμερα έπρεπε να αποδείξουν πως ο εισβολέας δημιουργούσε άμεση φυσική απειλή, ο νέος νόμος αναγνωρίζει «την κατάσταση σοβαρής αναστάτωσης» για να δικαιολογήσει πυροβολισμούς χωρίς προειδοποίηση εναντίον κάποιου εισβολέα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες να ρίχνουν στο «ψαχνό».

Ο νέος νόμος υπόσχεται επίσης δωρεάν δικαστικά έξοδα και δωρεάν έξοδα υπεράσπισης για όποιον διώκεται επειδή τραυμάτισε ή σκότωσε κάποιον στην κατοικία του και επικαλείται τη νόμιμη άμυνα.

Είναι η πρώτη φορά που σε μια χώρα δίνονται τόσα κίνητρα υπέρ του ιδιοκτήτη για να υπερασπιστεί την οικία του και την ιδιοκτησία του.

Ενισχύει επίσης τις κυρώσεις για κλοπή, για κλοπή σε κατάστημα και για παραβίαση κατοικίας, ενώ δεν επιτρέπει την υπό όρους απελευθέρωση παρά μόνο αφού καταβληθεί αποζημίωση.

Τα τελευταία χρόνια, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είχε διεξαγάγει εκστρατεία υπέρ ιδιωτών και καταστηματαρχών που διώκονταν επειδή είχαν σκοτώσει διαρρήκτες που δεν ήταν οπλισμένοι.

Αντίθετα οι Ιταλοί δικαστές δεν τρέφουν καμιά εκτίμηση για τον νέο νόμο και θεωρούν πως εισάγει «επικίνδυνους αυτοματισμούς και περιορίζει τα περιθώρια ερμηνείας των δικαστών».

Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μ.Σαλβίνι: «Από σήμερα θα είναι επικίνδυνο επάγγελμα να είσαι διαρρήκτης - Θα ρίχνουμε στο ψαχνό»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator