Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μία Ελληνίδα (από το Κιάτο) γυναικολόγος στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν!

0



της Κατερίνας Δούκα

Η διακεκριμένη Ελληνίδα γυναικολόγος αποδέχτηκε την πρόταση του Γάλλου Προέδρου να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Τα 30 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που θα «κατέβουν» στις ευρωεκλογές ανακοινώθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκεται η «δική μας», Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. «Η παρουσία μη Γάλλων πολιτών στο ψηφοδέλτιο μας αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής μας για εξευρωπαϊσμό των εκλογών", δήλωσε ο Στέφαν Σεζουρνέ, πρώην σύμβουλος του Μακρόν και επίσης υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, είναι διακεκριμένη γυναικολόγος με σπουδές στην Ιταλία, εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Παρίσι, έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιατρικά θέματα και κυρίως στην ενδομητρίωση.

Το 2016, με αφορμή την καμπάνια της για την ενδομητρίωση, είχε φιλοξενηθεί σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle, μαζί με την διάσημη τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποι και σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ.


Το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».


Πατέρας της κυρίας Ζαχαροπούλου, η οποία επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων και νυν υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων, Νίκος Ζαχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το κόμμα La Republique En Marche (LREM) αναμένεται να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές και να κατακτήσει 24 έδρες. Από τους συνολικά 79 υποψηφίους, μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 30, με τους μισούς υποψήφιους να είναι γυναίκες. Επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου είναι η Ναταλί Λουαζό, νυν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


Η πλήρης λίστα του κόμματος θα δημοσιοποιηθει σε λίγες μέρες και σύμφωνα με πηγές θα περιλαμβάνει και άλλους μη Γάλλους υποψηφίους. «Αν προχωρήσουμε με ξένους υποψηφίους θα χρειαστούμε να έχουμε επτά διαφορετικές εθνικότητες επειδή ο αριθμός ανταποκρίνεται στη δομή των ομάδων του ευρωκοινοβουλίου και στα δικά μας κριτήρια για διακρατικές λίστες» δήλωσε ο Σεζουρνέ.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μία Ελληνίδα (από το Κιάτο) γυναικολόγος στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator