ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝ

0




Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» Πάνο Λεονάρδο, ο οποίος εκπροσώπησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχε την Τρίτη το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος του συνδυασμού Κώστας Συριάνος.

O κ. Λεονάρδος αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002, έχει 230 μέλη και στόχος του είναι η προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου Σικυωνίων. Περιγράφοντας τις ανασκαφικές εξελίξεις στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας ο κ. Λεονάρδος τόνισε ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αποκάλυψη των εδωλίων που εκτείνονται σε μεγάλο εύρος. Σημείωσε, ωστόσο, πως, δυστυχώς, από τις δύο Παρόδους του θεάτρου, μόνον η μία προβλέπεται να αποκατασταθεί. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με το παρακείμενο στάδιο, βόρεια του θεάτρου, ώστε να ενοποιηθεί όλος ο χώρος.

Ο κ. Λεονάρδος κατέθεσε δύο προτάσεις στον κ. Λέγγα σε σχέση με την ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου μας. Η πρώτη αφορά την δημιουργία επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επεξεργαστεί τρόπους, ώστε να αναδειχτεί το γεγονός ότι η αρχαία τραγωδία γεννήθηκε στην Αρχαία Σικυώνα. Η δεύτερη αφορά την θεσμοθέτηση ενός φεστιβάλ αρχαίου δράματος, διαγωνιστικού χαρακτήρα, στο οποίο θα συμμετέχουν θίασοι και θα κερδίζουν βραβεία. Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» ζήτησε από τον κ. Λέγγα ο δήμος να ενισχύσει τις ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και αφορούν τα τείχη και την Ακρόπολη στον Φενεό αλλά και στην Αρχαία Τιτάνη.

Aπό τη μεριά του ο κ. Λέγγας έκανε αναφορά στο πρόγραμμα των «συνΔΗΜΟΤΩΝ», στο οποίο ο πολιτισμός επέχει πολύ σημαντική θέση. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην σημερινή εποχή κάθε δήμος, αν θέλει να γίνει βιώσιμος, πρέπει να παράξει πλούτο και ο πολιτισμός μπορεί να ενισχύει την ανάπτυξη ενός τόπου.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator