ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

0Συνάντηση γνωριμίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων (ΙΟΣ) είχε την Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Στη συνάντηση τον Όμιλο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Διονύσης Καραπιπέρης, ο γενικός γραμματέας Σωκράτης Κίλιας, η ταμίας Κατερίνα Σεβαστού και ο έφορος Δημήτρης Χαρτσιάς, ενώ παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αντιγόνη Κατσαβού, Κώστας Κλημεντιώτης, Γιάννης Κλης, Θοδωρής Κοκκιούσης και Παναγιώτης Ντόμαλης.

Τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου περιέγραψαν στον κ. Λέγγα τις δραστηριότητες του Ομίλου, κάνοντας ειδική αναφορά στις επιτυχίες που έχει καταγράψει στα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Ειδικότερα, ο Ι.Ο.Σ. υποσκελίζοντας μεγάλους και ιστορικούς ομίλους της περιφέρειας κατάφερε να πανηγυρίσει το 2018 το Πρωτάθλημα Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος και να αναδείξει τον Χρήστο Πανταζή ως πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων στα σκάφη τύπου Europe.

Οι εκπρόσωποι του Ι.Ο.Σ. ζήτησαν την συμπαράσταση του δήμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα και κυρίως σταθερότερα έσοδα, τα οποία θα τους δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουν το έργο τους. Ακόμα, κατέθεσαν την πρόταση να διοργανωθούν από τον Όμιλο -σε συνεργασία με τον Δήμο- ιστιοπλοϊκοί αγώνες υψηλής διαβάθμισης, όπως τα πανελλήνια πρωταθλήματα Optimist και Laser. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να φέρουν στον δήμο μας περισσότερα από 1000 άτομα (αθλητές, κριτές, προπονητές, συνοδοί) για χρονικό διάστημα 15 ημερών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα, προκειμένου ο δήμος Σικυωνίων να εκμεταλλευτεί την στρατηγική θέση που έχει στο μέσον του παραλιακού μετώπου του Κορινθιακού Κόλπου και την εγγύτητα με τα νησιά του Ιονίου και το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ο κ. Λέγγας περιέγραψε στους συνομιλητές του το σχέδιο των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου, πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στην περιοχή του προαστιακού, που θα περιλαμβάνει κολυμβητήριο, νέο κλειστό γυμναστήριο και άλλους χώρους αθλοπαιδιών. Στους στόχους του συνδυασμού είναι επίσης να γίνει στην ορεινή ζώνη του δήμου κέντρο για προετοιμασία ελληνικών και ξένων ομάδων.
Τέλος, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων ζήτησε την βοήθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, ώστε να διοργανώσει ο Δήμος τη Regatta, που θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις για την ανασύσταση του «ταξιδιού της Κορινθιακής Σταφίδας» με τα περίφημα Πριμαρόλια, όπως περιγράφηκε στην Ιδρυτική Διακήρυξη.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαρτίου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator