Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Τίποτα δεν με ενώνει πια με τον απερχόμενο Δήμαρχο»

0


Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Δημηνιού, κ. Δημήτρης Νικολάου, με έγγραφό του σήμερα προς τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεονάρδο έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Σύνδεσμος Νέων Σικυώνιων».

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ήταν αναμενόμενη για τον κ. Σταματόπουλο η κίνηση αυτή του κ. Νικολάου, πάντως σίγουρα δεν είναι ευχάριστη, και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Δημηνιού φρόντισε να μην περάσει απαρατήρητη η αποχώρησή του. Προχώρησε σε μια τίμια και σκληρή αυτοκριτική, προβάλλοντας μέσα από αυτή τελικά, παθογένειες, πικρίες και πολιτικά αδιέξοδα με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει στην δήλωση ανεξαρτητοποίησή του, τον παραγκωνισμό του και την αποξένωσήτου όχι μόνο ως προσωπικότητα αλλά κυρίως ως θεσμικού παράγοντα. Με τον καταγγελτικό του λόγο , ο πρόεδρος του Κάτω Διμηνιού και ταμίας της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Δημήτρης Νικολάου, δείχνει ότι απαιτεί τον σεβασμό, ότι αναζητά τρόπο επικοινωνίας με τους συνδημότες του, και ότι η “φλόγα” του να προσφέρει στον τόπο είναι δυνατή. 

Ακολουθεί η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Δημήτρη Νικολάου.

Βρισκόμαστε ακριβώς δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Θα το κρίνουν επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου περιθώριο χαμένων ευκαιριών δεν υπάρχει – ο χρόνος είναι ελάχιστος για να αναστρέψουμε το κλίμα. Θα το κρίνουν επειδή η νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη θα δοκιμάσει τις αντοχές μας, σε ένα περιβάλλον που θα επιβάλλει την συναίνεση σε ένα πολιτικό προσωπικό που δεν έχει ούτε την εμπειρία, ούτε την κουλτούρα και -ίσως- ούτε την διάθεση να συναινέσει. Θα το κρίνουν, τέλος, επειδή τα επόμενα χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπει σε μια δυσκολοδιάβατη ατραπό, όπου οι εξασφαλισμένοι πόροι του παρελθόντος θα είναι εξαιρετικά μειωμένοι και θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και πολύ φοβάμαι ότι τέτοια γκρίνια θα έχουμε πολλή και πολλοί. Έχοντας καταθέσει στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητά μου το 2014, αποδέχομαι πως η ευθύνη μου απέναντί τους είναι μεγάλη. Έχω την υποχρέωση να πω την άποψή μου για όσα έχουν συμβεί στην διάρκεια της θητείας μου, διάστημα που η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου με όρισε στην θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Διμηνιού. Όταν αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Σπύρου Σταματόπουλου και να συνταχθώ μαζί του στις τελευταίες εκλογές πίστευα ότι διατηρούσε ακόμα την φλόγα να προσφέρει στον τόπο. Συμπορεύτηκα στην κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, που θα αναπτυσσόταν ισόρροπα, ενώνοντας τις ορεινές κοινότητες με τον πεδινό αστικό ιστό. Όμως γελάστηκα.

Αποδείχτηκε στην πορεία πως δεν υπήρξε ούτε όραμα, ούτε διάθεση συνεργασίας, ούτε κοινή προσπάθεια. Σε όλο αυτό το διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος επιβεβαίωσε όσους μιλούσαν για διοίκηση που διακατεχόταν από το πνεύμα του «ενός ανδρός αρχή» Τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην θέση αυτή, κατέθεσα πλήθος από ιδέες και προτάσεις για το καλό της τοπικής μου κοινότητας, της οποίας έχω την ευθύνη. Καμία από αυτές τις ιδέες και τις προτάσεις δεν εισακούστηκε. Δεν εκτιμήθηκαν ποτέ από τον δήμαρχο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις, αγνοώντας τα αιτήματά μου. Η κοινότητά μας εγκαταλείφθηκε, λοιπόν, στην τύχη της, ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας. Σημαντικά έργα στις υποδομές δεν έγιναν. Οι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού λείπουν. Οι υποδομές σε χώρους πάρκινγκ παραμένουν ανύπαρκτες. Οι παιδικές χαρές είναι παιδικές λύπες. Η τελευταία ασφαλτόστρωση χρονολογείται τον περασμένο αιώνα… Για όλα αυτά έχω χτυπήσει πολλές φορές καμπανάκι στον απερχόμενο δήμαρχο.

Ο κ. Σταματόπουλος, όμως περιοριζόταν μόνο σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και φρούδες υποσχέσεις. Αποφάσισα να απευθυνθώ στην τοπική κοινωνία, μετά τον απολογισμό του δημάρχου Σικυωνίων. Αυτό συνέβη όχι μόνο για λόγους θεσμικούς, αλλά και γιατί ήθελα να διαπιστώσω, αν έχουν απομείνει κάποια μικρά νήματα που να με ενώνουν μαζί του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Με θλίψη επιβεβαίωσα και στον λόγο του ότι τίποτα δεν με ενώνει πια με τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος για μια ακόμα φορά περιέγραψε ένα τοπίο θαυμάτων, που μόνο στην φαντασία του υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό «Σύνδεσμος Νέων Σικυώνιων», με άμεση ισχύ. Γιατί έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες με τον κ. Σταματόπουλο. Για εμένα προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του πολίτη, του συνδημότη, του γείτονα. Για τον κ. Σταματόπουλο προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του ίδιου και τις κλειστής ομάδας, που θέλει, απλώς, στις επερχόμενες εκλογές να διατηρήσει την εξουσία της.
Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Τίποτα δεν με ενώνει πια με τον απερχόμενο Δήμαρχο»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator