ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «Δύο μεγάλα έργα προϋπολογισμού 21.156,700 ευρώ χρηματοδοτούνται για το Δήμο Κορινθίων» - ΒΙΝΤΕΟ

0Υποβλήθηκαν από την ΔΕΥΑ Κορίνθου στο πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I’’ του Υπουργείου Εσωτερικών δύο μεγάλα έργα για χρηματοδότηση.

Το πρώτο έργο αφορά «Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας ακαθάρτων Δ.Ε. Τενέας» (Χιλιομοδίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας) συνολικού προϋπολογισμού 12.228.700,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έργο θα επιλύσει περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν στις τρείς τοπικές κοινότητες, αλλά ταυτόχρονα μέσα από το παραγόμενο νερό που θα διατίθεται για γεωργική χρήση, θα βοηθήσει τους αγρότες τις περιοχής για να μειώσουν το κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων και έτσι να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Το δεύτερο έργο αφορά την «Διαδυκτίωση αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων – Β’ Φάση» συνολικού προϋπολογισμού 8.928.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , το έργο αυτό αφορά δίκτυα κεντρικών αγωγών ύδρευσης με δύο κλάδους, ο πρώτος κλάδος θα ξεκινάει από τις Αρχαίες Κλεωνές θα τροφοδοτεί τον Άγιο Βασίλειο θα συνδέεται με τα έργα των αγωγών της διαδικτύωσης της πρώτης φάσης στο Χιλιομόδι δίνοντας εναλλακτικά σε όλη την Δημοτική Ενότητα Τενέας νερό και μέσα από αυτόν τον αγωγό. Επίσης θα υπάρξει δίκτυο τροφοδοσίας με νερό από το Χιλιομόδι προς τον οικισμό Κουταλά.

Ο δεύτερος κλάδος θα ξεκινάει από τις Αρχαίες Κλεωνές θα καταλήγει στην Δημοτική Κοινότητα Άσσου τροφοδοτώντας όλη την Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου με νερό και θα συνεχίζει φτάνοντας από εναλλακτική διαδρομή στην Κόρινθο.

Οι δύο αυτοί κλάδοι εκτός από την τροφοδοσία με ποιοτικό πόσιμο νερό της Δημοτικής Ενότητας Τενέας και Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά την τροφοδοσία του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων για τις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων όπως (διακοπές λόγω βλαβών, ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.) και θα μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης που θα γίνεται κυρίως με φυσική ροή του νερού χωρίς να απαιτείτε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού συνεχίζει ακούραστη το δημιουργικό της έργο, λύνοντας προβλήματα μεγάλα και μικρά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά βάζουν ταυτόχρονα τα θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του Δήμου Κορινθίων.


Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: «Δύο μεγάλα έργα προϋπολογισμού 21.156,700 ευρώ χρηματοδοτούνται για το Δήμο Κορινθίων» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator