Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «Οι Σικυώνιοι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται και ποιους όχι»

0



Ο Βαγγέλης Χουσελάς είναι διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Πειραιώς ,διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου (προπονητής σήμερα του Αετού Κρυονερίου) ,πρόεδρος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πέλοπα Κιάτου και πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την δημαρχία του Δήμου Σικυωνίων.

Έχει υπηρετήσει την τοπική διοίκηση επί σειρά ετών ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Το 2014 παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δηλώνοντας αντίθετος στη λογική της υποταγής, της υποτέλειας και του yes sir ,που κατά την επιστολή παραίτησής του, είχε υιοθετήσει ο απερχόμενος δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος.

Σίγουρα πρόκειται για ένα άνθρωπο με αγάπη για τη ζωή και τον τόπο του, με πίστη στις διαχρονικές αξίες που βοηθούν την κοινωνία να προοδεύσει, με ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες, όπως θα διαπιστώσετε στην συνέντευξη που ακολουθεί,αναπτύσσει με άνεση, χωρίς να σκέφτεται το επικοινωνιακό κόστος.

Κύριε Χουσελά,ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι βασικές αρχές της δημοτικής παράταξης, στην οποία είστε επικεφαλής;
Η δημοτικής μας παράταξη πιστεύει και θα αγωνιστεί για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει ως βασικούς άξονες την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων,την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Τα επί μέρους χαρακτηριστικά της αυτοδιοικητικής μας πρότασης επιτρέψτε μου να τα αναπτύξω στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής μας πορείας ,που θα ξεκινήσει την Κυριακή 17/2/2019 από τον γενέθλιο τόπο μου,το Ψάρι Στυμφαλίας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Σικυωνίων ;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Σικυωνίων είναι ο τρόπος διοίκησης από τον κ. Σταματόπουλο, ο οποίος έχει κάνει πράξη το «ο δήμος είμαι εγώ». Εάν το επέτρεπε ο νόμος ίσως να κατείχε όλες τις θέσεις της δημοτικής αρχής.

Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του Σταματόπουλου γεννά αντιδημάρχους 12μηνης θητείας , υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και πλήρη εξαφάνιση της όποιας διαβούλευσης.

Το θετικό όμως – από οικολογικής πλευράς – είναι πως γεννά και πολλά φυτά που, με τις κατάλληλες γλάστρες, μπορούν και διακοσμούν άριστα το δημαρχείο !

Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα ποιότητα του προεκλογικού διαλόγου ή διαβλέπετε μεθόδευση κάποιων ανθυποψηφίων σας να μετατρέψουν τη διεκδίκηση του αξιώματος του δημάρχου σε κοκορομαχία επί γενικών και αόριστων αναφορών ;
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει προεκλογικός διάλογος. Κάποιοι ανθυποψήφιοι έχουν πραγματοποιήσει μια κεντρική ομιλία στην πόλη του Κιάτου και έχουν αναπτύξει το πρόγραμμά τους ή μέρος αυτού.

Εγώ προτείνω να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ μας για τα προβλήματα του δήμου , για το αύριο της Τ.Α., τα σχέδιά μας ,τις προτάσεις μας ώστε μέσα από τις αντιπαραθέσεις μας ή συμφωνίες μας, να καταλάβει και ο Σικυώνιος πολίτης τι πρεσβεύουμε, τι θέλουμε να κάνουμε.

Η απουσία διαλόγου υποβαθμίζει το πολιτικό αλλά και πολιτισμικό μας υπόβαθρο ως κοινωνία πολιτών.

Στο παζλ των υποψηφίων αυτή τη φορά βλέπουμε και νιόφερτους των παλιών τοπικών πολιτικών τζακιών να διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο, «βαυκαλιζόμενοι» ότι κατέχουν μερίδιο στη τοπική κοινωνία σαν προπατορική προίκα.Πώς το σχολιάζετε;
Δυστυχώς στην αυτοδιοικητική σκηνή,όπως και στην κεντρική πολιτική, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα περίφημα «τζάκια». Κάποιες οικογένειες εκτιμούν πως έχουν το ιερό δικαίωμα ή όπως αναφέρετε, διεκδικούν ως προπατορική προίκα την πολιτική εξουσία.

Βέβαια υπάρχει και το ανατρεπτικό χιούμορ που λέει «κάποτε μας κυβερνούσαν τα τζάκια, σήμερα μας κυβερνούν τα κούτσουρά τους» ! Υπάρχει αρκετή αλήθεια σε αυτό.

Όλοι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο ότι η ψήφος μας είναι η δύναμη μας σε ότι αφορά τις εκλογές και της τοπικής διοίκησης.Το ερώτημα όμως είναι τι είδους πρόσωπα μπορούν να εμπιστευτούν οι απλοί άνθρωπο σε μια πόλη όπως το Κιάτο;
Συμφωνώ πως η ψήφος μας μπορεί να γίνει η δύναμή μας στις εκλογές και είμαι σίγουρος πως ένας που έχει πραγματική αξία εκλέγεται άνετα από ώριμο πολιτικά λαό, χωρίς να ζητιανεύει ψήφους.

Από κει και πέρα οι Σικυώνιοι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και γνωρίζουν πια πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται και ποιους όχι.

Σε ότι με αφορά, δεν είμαι κλασικός πολιτικός και το γεγονός ότι κάνω αυτή την προσπάθεια αποτελεί ένα μήνυμα ότι και οι άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει στην πόλη τους ,που έχουν εργαστεί από μικροί, μπορούν να τραβήξουν μπροστά, να είναι οικείοι και να τους πιστέψουν.

Η σχέση της πολιτικής με το ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν θέμα συζήτησης είτε σε θεωρητικό επίπεδο, είτε με συγκυριακές αφορμές, όπως τώρα που ο παλαιός στράικερ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Αλέκος Αλεξανδρής κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό του επιχειρηματία Μάρκου Λέγγα. Παρότι σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του ,στο sport24 , έχει πει ότι δεν τον ενδιέφερε η προοπτική του… μαϊντανού !
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αλεξανδρής είχε πει και το αμίμητο «Αν θες να είσαι πρωταθλητής, δεν υπάρχουν fair play και μαλακίες. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου ..» ! Εσύ ως προπονητής ποδοσφαίρου θα μπορούσες να μας πεις δυο λόγια για τις αρνητικές συνέπειες του «δόγματος Αλεξανδρή» ,αλλά και για την εμμονή του κ. Λέγγα,που με τον Αλέκο μπροστάρη και την Bayer χορηγό δείχνει πως θέλει νίκη με κάθε τρόπο ;


Αυτή η ερώτηση νομίζω πως είναι αρκετά δύσκολη επειδή καλούμαι να απαντήσω εάν ο φίλος μου ο Αλέκος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «μαιντανός» για τον συνδυασμό του Μ.Λέγγα !!!!

Πιστεύω πως ο Αλέκος έχει μια ισχυρή προσωπικότητα, άσχετα εάν τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει ένα underground προφίλ…που δεν θα του επιτρέψει να παίξει τον μαιντανό κανενός.

Ο κ. Λέγγας εκτιμώ πως στο πρόσωπο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δεν ανακάλυψε την κρυμμένη αγάπη του για το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό. Ως γνήσιος επιχειρηματίας στο πρόσωπο του Αλέκου βλέπει φιλάθλους, κερκίδες, πλήθη, ψήφους και είναι πολύ λογικό αφού το ποδόσφαιρο προσελκύει μάζες και η πολιτική απευθύνεται σε μάζες..

Το ερώτημα για εμένα είναι τι είδε ο Αλέκος στο Μάρκο Λέγγα ;

Τώρα εγώ ως προπονητής ποδοσφαίρου έχω το Fair play πάνω από όλα , πάνω και από την όποια νίκη. Δεν συμφωνώ πως για την νίκη κλέβεις ακόμα και το παιδί σου, ίσως ο Αλέκος ως χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να έκανε αυτή την δήλωση επειδή σε αυτό το επίπεδο η νίκη καθορίζει πολλά περισσότερα πράγματα από ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Όπως όμως και να έχει, είμαι αντίθετος ότι θυσιάζω τα πάντα στο βωμό της νίκης. Αντίθετα μέσα από το ποδόσφαιρο μπορείς να περάσεις μεγάλες αξίες , όπως αυτή της συνεργασίας , του ευ αγωνίζεστε ,της σωστής διατροφής, την αποχή από το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει πληγεί καίρια από σκάνδαλα διαφθοράς. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών προς τις δημοτικές αρχές;
Για να έχουμε κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα εναντίον της διαφθοράς θα πρέπει να έχουμε συμμετοχή στα κοινά. Όσο ο κόσμος δεν συμμετέχει και δεν υπάρχει έλεγχος στην εκάστοτε δημοτική αρχή αυτή θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην διαφθορά. Την διαφθορά επίσης μπορεί να την δημιουργήσει η συνεχής παρουσία των ίδιων ανθρώπων στις ίδιες πολιτικές θέσεις.

Είναι ντροπή να αλλάζει ο πρόεδρος της Αμερικής μετά από δύο τετραετίες και να μην αλλάζει ο πρόεδρος του Κλημεντίου (δεν έχω κάτι με το Κλημέντι) μετά από είκοσι χρόνια…!!!!

Πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων κατήγγειλε το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» αποδίδοντάς του ότι με άξονα τη λογική της «ανταποδοτικότητας» έχει γίνει «στρατηγείο» μικροεπιχειρηματικών συμφερόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπορική μετάλλαξη υπηρεσιών πρόνοιας , παιδείας, πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων. Εσείς, αν εκλεγείτε δήμαρχος, θα συνεχίσετε τις ίδιες πολιτικές που στηρίζονται στο «ότι δεν τιμολογείται είναι… «διαφυγόν κέρδος» για τους κολλητούς» ;
Δεν γνωρίζω ακριβώς την καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης Σικυωνίων για το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» αλλά σίγουρα γνωρίζω πως «Η Μηκώνη» κινείται στην λογική της «Ανταποδοτικότητας» και ότι έχει γίνει «Στρατηγείο» συμφερόντων, που κύρια εξυπηρετούν την σημερινή δημοτική αρχή.

Ξεκάθαρα είμαστε απέναντι σε πολιτικές με υπερτιμολογήσεις και …διαφυγόντα κέρδη για κολλητούς και άλλους ημέτερους.

Φυσικά εμείς θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους γιατί πολύ απλά τους αποδεχόμαστε ως φορείς πολιτισμού και όχι ως υποκατάστατα μηχανισμών πολιτικής εξουσίας.

Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη θα ήθελα να μου πείτε, ποιο είναι το όραμά σας για το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του Δήμου Σικυωνίων, που κατά την γνώμη μου είναι το παραλιακό μέτωπο,και σε ποιους άξονες προτεραιότητας θα κινηθείτε στο ενδεχόμενο εκλογής σας;
Ο Διευρυμένος δήμος Σικυωνίων κατέχει μια σπάνια γεωγραφική θέση , όπου οι ομορφιές της παραλιακής ζώνης αλλά και του ορεινού όγκου ,που είναι εμπλουτισμένες με ανεπανάληπτη πολιτιστική κληρονομιά, απαιτούν προσοχή ,σοβαρό ενδιαφέρον και σεβασμό από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Πραγματικά και για εμάς το παραλιακό μέτωπο του δήμου είναι το μεγάλο του συγκριτικό πλεονέκτημα. Η πρώτη μας προσπάθεια θα είναι να μεγαλώσουμε αυτό το μέτωπο προεκτείνοντας τον σημερινό παραλιακό δρόμο στο τελείωμά του (Πευκιάς Κ.Διμηνιού) με παραλιακό πεζόδρομο μέχρι την στροφή του Διμηνιού (ποταμός Σελίανδρος). Αυτό θα δημιουργήσει αυτόματα μια αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου.

Παράλληλα θα ανοίξουμε τον απαράδεκτο σημερινό δρόμο από τα σφαγεία μέχρι την χαρτοποιία στην Νεράντζα ώστε να συνδέσουμε τον δήμο μας με την Βόχα.

Θα αναπλάσουμε τις δύο εισόδους της πόλης ,που ,ιδιαίτερα η Ανατολική ,έχει το κακό της το χάλι και αποτελεί χώρο διαμονής τσιγγάνων και διερχόμενων εμπόρων.

Θα αναβαθμίσουμε την δημοτική πλαζ και θα επιδιώξουμε παντού να υπάρχει η μπλε σημαία.

Στον παραλιακό δρόμο έχουμε στόχο την δημιουργία ποδηλατόδρομου με μελλοντικό στόχο την πλακόστρωση της σημερινής παραλιακής οδού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας κάποιες ώρες.

Κύριε Χουσελά,οι εκλογές είναι κοντά και όπως είπατε ένας που έχει πραγματική αξία εκλέγεται άνετα από ώριμο πολιτικά λαό, χωρίς να ζητιανεύει ψήφους.Σας εύχομαι καλό αγώνα…

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γρηγόρη Δημόπουλο για το kavos news.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «Οι Σικυώνιοι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται και ποιους όχι»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator