Δημοκρατία της γκαζόζας

0




Ακόμα και τις εποχές της κατάπτωσης των πολιτικών ηθών τη δεκαετία του ’60 και του 2.000 τα κόμματα έκαναν τις βρωμιές τους στο παρασκήνιο και με πλήρη επίγνωση ότι κινούνται ανήθικα και αντιδημοκρατικά. Κανείς δεν διανοήθηκε, όπως σήμερα, να κινείται ANOIXTA εκβιαστικά ενάντια στους νόμους και τη Βουλή, και ΑΝΟΙΧΤΑ πραξικοπηματικά θεωρώντας ότι όλα επιτρέπονται στο βωμό του κομματικού συμφέροντος.

Για όλους τους σοβαρούς και σκεπτόμενους ανθρώπους ήταν σαφές από την αρχή ότι ο κ Καμμένος και ο κ Τσίπρας δεν ήταν οι σοβαρότεροι άνθρωποι για να επωμιστούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Και ότι η δήθεν ανανεωτική αριστερά δεν θα μπορούσε να τη βγάλει καθαρή με συγκυβερνήτη έναν δεξιό λαϊκιστή. Το ιδεολογικό τερατούργημα θα ευτελιζόταν από την ίδια την πραγματικότητα των διαφορών τους.

Όχι ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές η κυβέρνηση με τον κ Καμμένο. ΚΑΜΜΙΑ. Γιατί στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο δεν έχει ιδεολογία. Ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξουσία με κάθε μέσο και του κ Καμμένου επίσης.

Η διαφωνία μεταξύ τους είναι πλαστή και προσυνεννοημένη, όπως έχει γράψει η στήλη εδώ και μήνες. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να διασωθεί εκλογικά ο δεξιός λαϊκιστής παρά μόνο αν πουλούσε εθνικοφροσύνη στους ψηφοφόρους του. Και το μόνο πεδίο εθνικοφροσύνης ήταν το μακεδονικό.

Στην πραγματικότητα ο δεξιός λαϊκιστής της λαϊκιστικής κυβέρνησης σκύλεψε και σκυλεύει ένα λεπτό και ευαίσθητο εθνικό θέμα για να ξαναεκλεγεί βουλευτής και κομματάρχης.

Σ αυτή την πορεία του παρακολουθούμε τους ανενδοίαστους εκβιασμούς του στην κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα. Περί αυτού πρόκειται. Να τηρήσει ο κ Τσίπρας τη συμφωνία τους να αφήσει τον κ Καμμένο να πουλάει εθνικοφροσύνη ως δήθεν αποκομμένος από την κυβέρνηση εξ αιτίας των Πρεσπών, ενώ παράλληλα θα στηρίζει την κυβέρνηση με τις ψήφους των βουλευτών του, τους οποίους θα έχει δανείσει στην κυβέρνηση!

Το κόλπο που έχει στηθεί σε βάρος των ψηφοφόρων, δηλαδή για να εξαπατηθεί ο λαός και να πάνε κάποιοι αφελείς να ψηφίσουν Καμμένο, δεν έπιασε γιατί κόλλησε στη μωροφιλοδοξία μερικών στελεχών του! Που αποφάσισαν ότι θα σιγουρέψουν το μέλλον τους καλύτερα αν παραμείνουν στην κυβέρνηση ή στον ΣΥΡΙΖΑ από το να πελαγοδρομούν στο καρυδότσουφλο των ΑΝΕΛ.

Όλα αυτά θα είχαν μικρότερη αξία αν συνέβαιναν στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο βρώμικος χώρος από το χώρο της κομματικής πολιτικής. Διαχρονικά. Η κομματική πολιτική, όμως, είχε μέχρι την εποχή των ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου την τσίπα, την εξυπνάδα, την αυτοπροστασία, την κουτοπονηριά να μη βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα. Και μάλιστα ως νόμιμα!

Γιατί αυτό που παρακολουθούμε εδώ και λίγα 24ωρα, με τους εκβιασμούς Καμμένου στην κυβέρνηση και με τις παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης να εξευτελίσει το Σύνταγμα και τους νόμους για να ικανοποιήσει τον εκβιαστή της, είναι όχι μόνο πρωτόγνωρο. Είναι μπανανιακό. Είναι η νομιμοποίηση μιας αντιδημοκρατίας, μια περιφρόνηση στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού και μια περιφρόνηση σε κάθε πολίτη που πιστεύει στη Δημοκρατία και στους κανόνες της. Είναι ένα φτύσιμο σε καθέναν που πάλεψε για να μην ξανάρθει ο Παττακός και ο Σπαντιδάκης και τα υπόλοιπα νούμερα που νόμισαν ότι μπορεί ο καθένας να διαφεντεύει μια χώρα μόνο και μόνο επειδή κάθεται στην καρέκλα της εξουσίας. Περί αυτού πρόκειται.

Όσοι δημοκρατικοί πολίτες δεν το έχουν πάρει ακόμα είδηση είναι καιρός να ξυπνήσουν. Αυτοί που κυβερνάνε τη χώρα είναι πραξικοπηματίες. Με μικρά και μεγάλα καθημερινά πραξικοπήματα κατά των νόμων και των κανόνων διοίκησης.

Πραξικοπηματίες στην Παιδεία, για την οποία αποφασίζουν ερήμην οποιουδήποτε κοινωνικού διαλόγου, βαφτίζοντας κοινωνικό διάλογο τη μεταξύ τους διαπλοκή.

Πραξικοπηματίες στην Υγεία. Διορίζοντας αναξιοκρατικά στελέχη σε κρίσιμους τομείς, με μοναδικό κριτήριο την πολιτική τους ιδεολογία, όπως ξεδιάντροπα ομολογούν και οι ίδιοι.

Πραξικοπηματίες στη Δημόσια Διοίκηση. Εγκαθιστώντας σε νευραλγικές θέσεις τους δικούς τους ανθρώπους, καταπατώντας τους νόμους και τους κανόνες του κράτους. Προσλαμβάνοντας πέρα από τα όρια των νόμων και μονιμο0ποιώντας έξω από κάθε ψηφισμένο δίκαιο.

Πραξικοπηματίες στήν εξωτερική πολιτική. Υπογράφοντας συνθήκες χωρίς καμιά συνεννόηση με τα κόμματα της Βουλής και μετά από απαίτηση και πιέσεις ξένων δυνάμεων.

Πραξικοπηματίες στη στις Ανεξάρτητες Αρχές. Διορίζοντας παράτυπα καραμπινάτους κομματικούς φίλους σε νευραλγικές θέσεις εποπτείας της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής.

Πραξικοπηματίες στην ελευθερία του Τύπου. Ορίζοντας παράνομους κανόνες στη λειτουργία των μέσων διακίνησης ιδεών, λόγου και ειδήσεων και μετατρέποντας τις δημόσιες υπηρεσίες πληροφόρησης σε στενά κυβερνητικά προπαγανδιστικά φερέφωνα. Ενώ ταυτόχρονα σπέρνουν λάσπη εναντίον όλων όσοι ασκούν κριτική στο κυβερνητικό έργο από τον Τύπο. Καλύπτοντας ακόμα και τον τραμπουκισμό υπουργών κατά δημοσιογράφων.

Πραξικοπηματίες στη δικαιοσύνη. Όπου με ένα παραδικαστικό κύκλωμα καθοδηγούν ή απειλούν δικαστικούς λειτουργούς όχι στην αδέκαστη λειτουργία του θεσμού, αλλά στη χρησιμοποίησή του είτε για να εξοντωθούν ή να εκφοβιστούν αντίπαλοι είτε να καλυφθούν και να αθωωθούν φίλοι.

Πραξικοπηματίες στη Βουλή. Όπου οι εκτροπές από τον κανονισμό έχουν πάρει τη μορφή της κανονικότητας. Είτε στις εκπρόθεσμες ψηφίσεις, είτε στις εκπρόθεσμες καταθέσεις, είτε στις παράτυπες ψηφοφορίες, είτε, όπως τώρα, στην απόπειρα ανατροπής της νόμιμης μεταβολής των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να εξυπηρετηθεούν τα κυβερνητικά συμφέροντα!

Το αποκορύφωμα της ξεδιαντροπιάς, της υποκρισίας και της κοροϊδίας του ελληνικού λαού ήρθε χτες από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είναι η φωνή του πρωθυπουργού. Ο οποίος, με αφορμή τις φήμες για διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και για μανίπουλες της κυβέρνησης προκειμένου να ματαιωθεί η νόμιμη διαδικασία στη Βουλή είπε, ότι «δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο»! Πετώντας έτσι στο καλάθι των αχρήστων τον κανονισμό της Βουλής που άλλα προβλέπει!

Το γελοίο είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενός πρωθυπουργού, που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό για τις πράξεις του και που δεν έχει αφήσει τίποτε από όσα διακηρύσσει που να μην το ανατρέπει ανάλογα με τα συμφέροντά του, μιλάει για ηθική!

Η πιο ανήθικη και πραξικοπηματική κυβέρνηση από την εποχή της χούντας ακούει έναν αρχηγό κόμματος να την εκβιάζει ανοιχτά από τηλεοράσεως και αντί να τον καταγγείλει για αντικοινοβουλευτισμό, προσπαθεί να τον ξελασπώσει τρεμάμενη. Αφού η θέση της κρέμεται από μια γκαζόζα.

Από την ίδια γκαζόζα που κρέμεται και η ελληνική δημοκρατία. Εκεί μας κατάντησαν.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοκρατία της γκαζόζας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator