Κ. Σαρχάνης: Οι τέσσερις γεωτρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα της πόσης στον Δήμο Σικυωνίων αλλά της πίεσης νερού

0



Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την υδροδότηση του Κιάτου και των Τοπικών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Σικυωνίων η πραγματικότητα έχει ως εξής: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο το Κιάτο θα υδροδοτηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τέσσερις γεωτρήσεις. Την καινούρια γεώτρηση της Τ.Κ. Βελίνας, την καινούρια γεώτρηση της Τ.Κ. Καισαρίου, και από τις γεωτρήσεις της Τ.Κ. Κεφαλαρίου (Γιαννόπουλου) και τη γεώτρηση της Τ.Κ. Κλημεντίου.

Οι τέσσερις αυτές γεωτρήσεις θα λύσουν επί της ουσίας το πρόβλημα λειψυδρίας – πίεσης νερού που παρουσιάζεται τους θερινούς μήνες και δε θα ζήσουμε πάλι το μαρτύριο της σταγόνας. Δεν λύνουν το πρόβλημα της πόσης καθώς πλην της γεώτρησης του Κεφαλαρίου που από την εικόνα που έχω είναι πόσιμο τα νερά που προέρχονται από τις προαναφερθείσες γεωτρήσεις είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κιάτο εδώ και χρόνια υδροδοτείται από την Τ.Κ. Βελίνας και το νερό δεν είναι κατάλληλο προς πόση. Αυτό συμβαίνει διότι η γεώτρηση βρίσκεται στη θέση »Κάτω Κάμπος» Βελίνας και η έντονη αγροτική δραστηριότητα επηρεάζει την ποιότητα του νερού καθώς διεισδύουν στο νερό όλα εκείνα τα χημικά στοιχεία που το καθιστούν ακατάλληλο.

Το πέτρωμα που φιλοξενεί το νερό (κροκαλοπαγές) είναι τρωτό στον επιφανειακό ρυπαντή σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνει την ποιότητα του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη γεώτρηση της Τ.Κ. Κλημεντίου. Φανταστείτε να »ανακατευτούν» νερά από τέσσερις διαφορετικές γεωτρήσεις. Όσον αφορά το νερό από τις πηγές της Δρίζας σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενα του Δημάρχου θα έρθει στο Κιάτο περίπου τον Μάιο. Παραμένει βέβαια αναπάντητο ερώτημα του κόστους.

Η εναλλακτική πρόταση της ανόρυξης γεωτρήσεων που θα έλυνε μια για πάντα το πρόβλημα της υδροδότησης με ταυτόχρονα χαμηλό κόστος λόγω του ότι θα έφτανε στην πόλη μέσω φυσικής ροής ( από τη χάραξη του δρόμου Κιάτο – Νεμέα) ουδέποτε συζητήθηκε. Παραμένοντας λοιπόν αμφίβολη η ποιότητα του νερού και αναπάντητο το ερώτημα του ενεργειακού κόστους αν ήμουν στη θέση του κυρίου Σταματόπουλου δεν θα θριαμβολογούσα.

Μετά τιμής

Κωνσταντίνος Σαρχάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κ. Σαρχάνης: Οι τέσσερις γεωτρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα της πόσης στον Δήμο Σικυωνίων αλλά της πίεσης νερού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator