Στα "Καλάμια" της Κορίνθου τραβήχτηκε μία από τις καλύτερες φωτογραφίες της υπερπανσελήνου στον κόσμο

0



Εντυπωσιακές εικόνες «χάρισε» χθες, η υπερπανσέληνος του Φεβρουαρίου που φώτισε τον ουρανό. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης, συγκέντρωσαν τις κορυφαίες φωτοτογραφίες. Μέσα σε αυτές, μπορεί κανείς να δει και μία από την Κόρινθο, τραβηγμένη από τη Βαλερί.Στην Ελλάδα το υπερ-φεγγάρι υψώθηκε στον ουρανό στις 17:53 και όπως θα δείτε παρακάτω, οι Vas Val δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν και να απαθανατίσουν τη στιγμή. Η Βαλερί έκανε τη διαφορά και τη στιγμή που μιλάμε, η φωτογραφία της παίζει στον Guardian, το Indipendent και σε άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου, στο σύμπλεγμα αγαλμάτων Διογένη και Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπερ-σελήνη του 2019 (γνωστή και ως «σούπερ χιονισμένη σελήνη»).

Η πρώτη υπερπανσέληνος –ή υπερσελήνη-της χρονιάς είχε συμβεί την 21η Ιανουαρίου ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο μια ακόμη, την 21η Μαρτίου.

Έτσι ο δορυφόρος του πλανήτη μας φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός απ’ ότι συνήθως.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα "Καλάμια" της Κορίνθου τραβήχτηκε μία από τις καλύτερες φωτογραφίες της υπερπανσελήνου στον κόσμο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator