Live από το Σύνταγμα: Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

0



Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στις οδούς Αμαλίας, Β. Σοφίας και στην αρχή της Πανεπιστημίου.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ:



Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.

Μάλιστα όπως η χρήση χημικών συνεχίστηκε, καθώς αστυνομικοί από τον προαύλιο χώρο της Βουλής έριχνα βροχή χημικά και κρότου λάμψης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έξτρα ενισχύσεις να πάνε στο Σύνταγμα.

Κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τα χημικά

Εντύπωση προκαλεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών, αφού η ομάδα των διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή και θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί με πολύ πιο απλούς τρόπους. 

Η  ομάδα των κουκουλοφόρων που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ  μπογιές και μπουκάλια με νερό.  Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ στα σκαλάκια της Βουλής έφαγαν πολύ ξύλο, αφού τους επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι με γκλοπ και λοστάρια. Υποστηρίζουν ακόμη ότι κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Εικόνες ντροπής στο Σύνταγμα

Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Πολίτες κάθε ηλικίας έψαχναν να βρουν νερό και έβαζαν ρούχα στο πρόσωπό τους, προσπαθώντας να αναπνεύσουν.




Δημοσίευση: Ιανουαρίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Live από το Σύνταγμα: Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator