Εντυπωσιακή η «πρώτη» του υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Βραχνού – ΒΙΝΤΕΟ

0


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός, στην πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού του «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή», σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης, κέρδισε τις εντυπώσεις, με την μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του συνδυασμού, να παρευρεθούν στην παρουσίαση των 25 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.



Ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός, αφού οι φίλοι του συνδυασμού κατέκλυσαν και κάθε σπιθαμή του εσωτερικού χώρου, του φουαγιέ, αλλά και του πεζοδρομίου.





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος αυτοδιοικητικών, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, που έγινε ιδιαίτερα θερμά δεκτός από τον κόσμο, όπως και ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης.


Τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Βραχνό προλόγισαν ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Τραγουδιστών Λάκης Χαλκιάς και ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, κ. Χρυσόστομος Μαλτέζος.

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία ο Παναγιώτης Βραχνός απευθυνόμενος στους Μαρουσιώτες και στις Μαρουσιώτισσες έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, και τόνισε ότι «η αυτοδιοίκηση είναι πάνω από κόμματα» και παρουσίασε τους 25 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.


Επισυνάπτονται το δελτίο Τύπου του συνδυασμού και η ομιλία του Παναγιώτη Βραχνού.
 Το Μαρούσι επέλεξε ΔΗΜΑΡΧΟ!

Παρουσίαση του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου κ. ΠΑΝΟΥ ΒΡΑΧΝΟΥ

Με το σύνθημα «Η αυτοδιοίκηση είναι πάνω από κόμματα» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Πάνος Βραχνός παρουσίασε σήμερα τους 25 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ».

Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού κινηματογράφου της πόλης, παρουσία εκπροσώπων τοπικών και περιφεριακών Αρχών και πλήθους Μαρουσιωτών, ο κ. Πάνος Βραχνός υποσχέθηκε να δώσει την μάχη για το Μαρούσι με καθαρή γραμμή, με νέα πορεία στον δήμο, επισημαίνοντας ότι «ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι η πρώτη βασική μας προτεραιότητα».

Σε μια λιτή καλαίσθητη και εξαιρετικά οργανωμένη πολιτική εκδήλωση ο κ.Βραχνός συγκέντρωσε την επιδοκιμασία και το θερμό χειροκρότημα χιλίων και πλέον Μαρουσιωτών που προσήλθαν στο κάλεσμά του.

Αιχμηρός, ταυτόχρονα αναλυτικός, πολιτικά γενναίος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο κ. Βραχνός ΄΄μοίρασε΄΄ δεκάδες μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, ακόμα και στα πολιτικά κόμματα που με τα ΄΄χρίσματα΄΄ παρεμβαίνουν στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση μεταδιδόταν live από το internet, με μουσική υπόκρουση, αυτή του τραγουδιστή του λαού Λάκη Χαλκιά, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον φίλο του και γιατρό Π. Βραχνό.

Για την προσωπικότητα του κ.Βραχνού μίλησε επίσης με πολύ θερμά λόγια ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, κ. Χρυσόστομος Μαλτέζος.

——-

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε της πόλης, κύριε Πατούλη,

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, εκλεκτοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αγαπητοί Συμπολίτες, Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε να είστε σήμερα παρόντες σε μια ξεχωριστή μέρα, σε μια μοναδική εκδήλωση για εμάς.

Με πλημμυρίζει βαθιά συγκίνηση, που είστε μαζί στην παρουσίαση του συνδυασμού μας «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» και των πρώτων 25 υποψηφίων μας, που θα εκτεθούν δημόσια στην κρίση σας σε λίγο καιρό.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Μεγάλη και ξεχωριστή τιμή για μένα.

Ευχαριστώ και αυτούς που ήθελαν να έρθουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τους ευχαριστώ γιατί ξέρω πως με τη σκέψη τους, μας συντροφεύουν και είναι κοντά μας.

Προέτρεψα τους συνεργάτες μου της Οργανωτικής Επιτροπής να βγάλουμε εικόνα live από την εκδήλωση και ήδη με ειδοποίησαν ότι είμαστε στον αέρα στο διαδίκτυο.

Μας βλέπουν από παντού.

Είναι μέρα γιορτής για όλους, είναι μέρα αρχής για μένα, είναι μέρα δικαίωσης για την επιλογή της καθόδου μας από εσάς, που αθόρυβα ήρθατε κοντά μου, κοντά μας.

Πάμε όλοι μαζί, να αναλάβουμε νέες διοικητικές πρωτοβουλίες στο δήμο.

Πάμε όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι το Μαρούσι διαθέτει πολιτικά ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που επιθυμούν να στρατευτούν άμεσα – με καθαρή γραμμή – στην κατεύθυνση που χαράσσουμε με δημιουργική υπομονή.

Τι να πω για τον μουσικό λαο-εγέρτη, λαο-γητευτή, ερμηνευτή φίλο μου, μουσικό του λαού Λάκη Χαλκιά. Ταπεινά, σιωπηλά του δηλώνω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου αλλά και πηγαίο θαυμασμό για το ταλέντο του, για την προσωπικότητά του και όχι μόνο.

Από τα μύχια της ψυχής μου ευχαριστώ για τα λόγια ανθρώπινης υπερβολής αλλά και γνήσιας διαχρονικής αγάπης το φίλο μου Χρυσόστομο Μαλτέζο.

Όσο μιλούσε, ήμουν ο μόνος που ήθελα γρήγορα να ολοκληρώσει γιατί αισθανόμουν υπερβολή στα λόγια του. Αντίστοιχα, με πλημμύριζε η αγάπη του γιατί ο ίδιος ξέρω πολύ καλά πόσο διακεκριμένος Ιατρός, αλλά και άνθρωπος είναι.

Τον ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Για όσους δεν με γνωρίζουν από κοντά τους αναφέρω, ότι διατελώ από το 2015 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, θητεία που λήγει το Σεπτέμβριο του 2019.

Ευρισκόμενος απέναντί σας, αδυνατώ να διαχωρίσω αν πρέπει να απολογηθώ για το έργο μου από τη θέση αυτή ή να προβάλλω τα οράματά μου από δω και στο εξής για την πόλη.

Στο δίλλημα θα απαντήσω απλά.

Το έργο το βλέπετε, είναι συλλογικό και αποτυπώνεται μπροστά σας.

Για το όραμά μου προτιμώ να σας μιλήσω, να το βάλω από τώρα στην κρίση σας, να το εγκρίνετε ή όχι έως τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Προτίμησα στον περιορισμένο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου, να είμαι σύντομος, ταυτόχρονα συγκεκριμένος και εύληπτος, να σταθώ στο όραμα και αυτό θα πράξω.

Σήμερα δεν θα άξιζε να σταθώ στις σημαντικές ευθύνες που προσωπικά ανέλαβα το 2015, αποτελεί σχεδόν παρελθόν.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά οφείλω να πω ότι διανύω την απόσταση μεταξύ δύο συναισθημάτων. Από τη μια το συναίσθημα της μεγαλύτερης χαράς, της χαράς για τη νέα συμμετοχή μου στα κοινά – αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα για εμένα – και από την άλλη της χαράς για την έως σήμερα συμμετοχή μου στα κοινά και την εκλογική βράβευση των πολιτών έως σήμερα.

Η διαχρονική δικαίωση αφορά εκείνους που έπραξαν με βάση το καθήκον και τη συνείδησή τους, εκείνους που κατάλαβαν νωρίς, πιο νωρίς από τα γεγονότα που ακολούθησαν και επινόησαν με πρόβλεψη το μέλλον.

Θα ήταν παράλειψή μου πριν αλλάξω σελίδα, δημόσια να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου για την άοκνες καθημερινές προσπάθειες να φέρουν σε πέρας το έργο μας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, δημόσια.

Από την άλλη, ο νυν Δήμαρχος με την επιλογή του να είναι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής – σημειωτέων συγκεντρώνει υψηλές δημοφιλίες – πέρασε στην Ιστορία της πόλης και θα κριθεί και από τους επερχόμενους μελλοντικά κατοίκους για την υστεροφημία του.

Αδιαμφισβήτητα, το λέω με πλήρη συναίσθηση άφησε έργο, άφησε πνοή, ψηφίστηκε με πανελλήνιες μοναδικές πλειοψηφίες αδιάκοπα και υλοποιεί ήδη το όραμά του, το δικό του προσωπικό όραμα για την επόμενη μέρα, κάνοντας νέα αρχή, διανοίγοντας νέους πολιτικούς δρόμους δύσβατους που μόνο αυτός ξέρει να πετυχαίνει μοναδικά με πολύ κόπο πάντοτε.

Κύριε Δήμαρχε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Θα ευχηθώ ολοκάρδια επιτυχία, θα υποσχεθώ με προβολή το 2020, νέα πορεία στο δήμο, νέαπερπατησιά, με αφετηρία τη σημερινή συνέχεια, με τη δική μας πολιτική ομάδα των πρώτων συμβούλων, που σε λίγο θα παρουσιάσω για να μπουν στην πολιτική θωριά των πολιτών, στη δική σας ευρυγώνια οπτική αξιολόγησης και επιβράβευσης με την ψήφο σας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στην πολιτική δεν ωφελούν μόνο οι διαπιστώσεις.

Απαιτούνται λύσεις. Δυνατές λύσεις. Δημιουργικές τομές.

Απαιτείται πολιτική συνέπεια και πολιτικός διάλογος περισσότερο από κάθε άλλοτε στις μέρες μας, στις δύσκολες οικονομικά στιγμές, που όλοι διανύουμε.

Στο τέλος – τέλος, ο σοφός νομοθέτης δεν αφήνει στον εκάστοτε Δήμαρχο τη δυνατότητα να ψηφίζει. Τη σφραγίδα τη βάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Το έργο αυτών σφραγίζεται με ναι ή όχι στις συλλογικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου γι’ αυτό και η ευθύνη τους είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τα πρακτικά γράφουν ιστορία και άλλους θα τους απαξιώσουν, ενώ άλλους θα τους τιμήσουν.

Η ιστορική αποτίμηση έχει δικούς της όρους να χαμογελάει διαχρονικά στους αποφασίζοντες.

Η μέση πολιτική εικόνα έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα στον πολίτη δημότη Αμαρουσίου είναι θετική για το έργο της διοίκησης Πατούλη. Υπήρξαν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις με πολιτικό κανόνα τη σύμμετρη κοινωνία και τη δική σας άποψη στα δημόσια πράγματα.

Ο Δήμος στάθηκε, αναδιαρθρώθηκε, αποπλήρωσε, διαχειρίστηκε τους πόρους του εύλογα, στηρίχθηκε στο εκλεκτό προσωπικό του. Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του απ’ όποια θέση και αν κατέχουν. Συγχαρητήρια για το μοναδικό τους έργο, πάντοτε εμπεριστατωμένο και διαφανές, ωφέλιμο στους δημότες.

Προσωπικά,

πιστεύω στο Δήμο, στην ανοιχτή κοινωνία, στη συνεργασία, στη σύνθεση, στη θεσμική ευθύνη και θωράκιση, στη συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, στο κοινό συμφέρον και στην πολιτική διαχείριση των προβλημάτων που μας αφορούν στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο.

Άμεσα θα παρουσιάσουμε τα πρόσωπα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, της Οργανωτικής Επιτροπής, του Γραφείου Τύπου, που με τη συνδρομή των τεχνοκρατών και ειδικών θα φιλτράρουν απόψεις, θα επεξεργαστούν θέσεις, θα αναδιατάξουν προτεραιότητες για να ολοκληρώσουν το συνολικό πρόγραμμά μας, που στα μέσα Φεβρουαρίου θα σας παρουσιάσουμε, σε επίσημη εκδήλωση, ολοκληρώνοντας τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας με τους επόμενους 25 εκλεκτούς υποψηφίους, που θα ακολουθήσουν.

Πάμε μαζί με σεβασμό στη γνήσια διαφοροποίηση, στην ευθεία και καθαρή γραμμή που ενώνει το αύριο με το διαρκές χθες, ως μια σημειακή συνέχεια στα δημοτικά αυτής της πόλης.

Αγαπητοί Δημότες,

Σήμερα, δεν μπορεί να μείνουμε αδιάφοροι. Ειδικά σήμερα δεν δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς.

Το θέμα είναι ποιος βγαίνει ένα βήμα μπροστά και αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα.

Ποιος θα προσδιορίσει την πόλη που θέλουμε. Πως την θέλουμε. Ποια καθημερινότητα επιθυμούμε.

Ποια ομαλότητα διευκολύνει τις πολιτικές και άλλες σχέσεις μας.

Υπηρέτησα έως σήμερα με αφοσίωση τον άνθρωπο σιωπηλά, ατομικά. Συμμετείχα στον ατομικό πόνο και στην απάλειψή του, όπου και όσο μπορούσα.

Επιθυμώ, αν το εγκρίνετε, να υπηρετήσω τον άνθρωπο συλλογικά.

Με τους πολιτικούς μου συνεργάτες θέλω να δώσω απάντηση στο σήμερα.

Με τους πολιτικούς μου αντιπάλους θέλω να δώσω πολιτική μάχη προσανατολισμού.

Με όλους όμως θέλω να δώσω μια μάχη αρχών. Τη μάχη αυτής της πόλης.

Γι’ αυτό επιλέγω το Μαρούσι Καθαρή Γραμμή.

Αυτό και θα είναι, συμβολικά και το όνομα του συνδυασμού μας.

ΚΑΘΑΡΗ – ΕΥΘΕΙΑ – ΑΛΗΘΙΝΗ – ΓΡΑΜΜΗ ΣΕ ΟΛΑ

Προσμένω την ετυμηγορία του κόσμου. Θέλω την καθαρή κριτική και την επιζητώ.

Όχι λασπολογία απ΄ όπου και αν προέρχεται. Και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Με όσους υπογράφουν σήμερα και αύριο αλλάζουν χρώμα στην υπογραφή τους, στο μελάνι, στο στυλό τους, με άγνωστες υποσχέσεις και πολιτικές, το λιγότερο, αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ασκήσω καθαρή κριτική στο πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι, κυρίως επικεφαλείς πολιτικών συνδυασμών της πόλης, τον πολιτικό διάλογο και την αναμέτρηση, τονίζοντας, ότι οι πολίτες δεν εγκρίνουν αποστασίες, θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Εμάς μας τρέφει η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και όχι ο πολιτικός καιροσκοπισμός, γι’ αυτό είμαστε διαχρονικοί στην πόλη και όχι περαστικοί.

Είναι βέβαιο ότι, η μη απόδοση κομματικών χρισμάτων ενισχύει την Αυτοδιοίκηση και την επίτευξη ευρύτερων συμμαχιών και στο Μαρούσι αποδεικνύεται περίτρανα από τον εισερχόμενο φανατισμό και τη φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», όπως περίτρανα αποδείχτηκε πλέον. Πρέπει, να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο όποιο κόμμα και την Αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση είναι πάνω από κόμματα.

Εμένα με ενδιαφέρει η στήριξη της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι η πρώτη βασική μας προτεραιότητα και περιλαμβάνει λειτουργικότητα της πόλης και το σεβασμό των συνυποψηφίων μας, όλων σε όλους ανεξαιρέτως.

Δεν υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, γνήσιος σεβασμός στη Δημοκρατία χωρίς αξιοπιστία, χωρίς ερυθρίαση, καλυπτόμενοι από το χαμήλωμα των ματιών και την ανόρθωση της σκέψης, ότι ο κόσμος είναι κουτός και δεν βλέπει. Κι όμως ο κόσμος αηδιάζει.

Αναρωτιέμαι, ποια μπορεί να είναι και εκείνη ακόμα η αξιοπιστία των συνδυασμών, που τους υποδέχονται σε ξεδιάντροπη πολιτική αποστασία, που τους εντάσσουν στην πολιτική τους ομπρέλα, αν τελικά έχουν και στον πολιτικό τους σχεδιασμό;

Επιμένω, να μιλήσουν δημόσια και να εξηγήσουν, όσοι καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές αναξιοπιστίας και συναλλαγής.

Να πουν τι κρύβεται, να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω τους. Όχι κρυμμένη παραπληροφόρηση. Όχιμυστικά από τους πολίτες, όταν επαγγέλλονται στα μέσα, ψεύτικη διαφάνεια και ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ εκτός και αν εννοούν κάτι διαφορετικό.

Και καπηλεύονται έτσι συνθήματα για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ουσιαστικά δεν θέλουν, δεν τη πιστεύουν και το όνομα ενός συνδυασμού που άφησε ΕΠΟΧΗ στα δρώμενα της πόλης την τελευταία 12ετία, που ψηφίστηκε πολλαπλώς για τις αρχές του και στον οποίο είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε με περηφάνεια όλοι μας πλην Λακεδαιμονίων, που έως τώρα ήταν άφαντοι.

Καλώ, επαναλαμβάνω από αυτό το βήμα και τον Επικεφαλής του Συνδυασμού Μαρούσι – Ανθρώπινη πόλη, Γιώργο Πατούλη να πάρει δημόσια θέση για το θέμα, το οφείλει στους πολίτες που τον τίμησαν τόσα χρόνια και φεύγει διακριτικά από Δήμαρχος με το κεφάλι ψηλά, σε εμάς, που βάλαμε και τη δική μας σφραγίδα.

Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι δεν το εγκρίνει, εκτιμώ ότι δεν θα το παραβλέψει και θα αποδώσει «τα του καίσαρος τω καίσαρι», όπως οφείλει, όπως δημόσια το κάνει πάντα χωρίς κανένα πολιτικό ή άλλο φόβο και χαράζει δρόμους πολιτικής ευταξίας με το κύρος του.

Καλώ, προκαλώ, αναμένω να καλύψει με το ειδικό του πολιτικό βάρος αυτή τη γενομένη ασχήμια, αυτό το στίγμα με το εμβόλιο της πολιτικής καθαρότητας και εντιμότητας.

Ο ίδιος, δεν θα ανεχθώ τίποτα από όλα αυτά πλέον που συμβαίνουν για πρώτη φορά στην πόλη απ΄ όσο γνωρίζω.

Καλώ τους επικεφαλείς να πάρουν δημόσια θέση και να απομακρύνουν από τις τάξεις τους τέτοιες επιλογές γιατί η κοινωνία της πόλης είναι μικρή.

Εκτός αν έτσι δικαιολογούν όσους λένε ότι ήρθαν, είδαν και θα απέλθουν γρήγορα με ό,τι σημαίνει αυτό για την στιβαρή διοίκηση του Δήμου στην οποία προσδοκούν, με πολιτικό παροξυσμό και αγεφύρωτη πρακτική και παρείσακτα ιδεώδη και αρχές.

Θα πάρω θέση, το οφείλω και ρωτάω αν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι των συνδυασμών το εγκρίνουν και αν τους ακουμπά το θέμα; Το ανέχονται; Γιατί; Εκεί φτάσαμε πολιτικά το Μαρούσι και την τοπική αυτοδιοίκηση; Επιμένω όλοι πρέπει να πάρουν δημόσια, άφοβη θέση για το θέμα.

Τους παραδίδω όλους στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι είμαι απολύτως βέβαιος, ότι θα πάρουν θέση την κατάλληλη στιγμή και όταν πρέπει για όσους ανέχονται τέτοια φαινόμενα.

Ο ίδιος με αίσθημα ευθύνης κάνω την εξής πολιτική διαπίστωση δεχόμενος οποιονδήποτε στο δημόσιο διακινεί πολιτικά επιχειρήματα και όχι πολιτικά σώματα με μελάνι μαύρο, ότι η πόλη θα εξοστρακίσει τους Λακεδαιμονίους. Διαβεβαιώ οιονδήποτε που εγκρίνει τέτοιες πολιτικές ατιμίες ως επικεφαλής συνδυασμού, ότι έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική εγρήγορση των πολιτών και το πολιτικό μαύρισμα που το στιγματίζει εφ’ όρου ζωής η διαχρονική ρετσινιά, επαναλαμβάνω εφ’ όρου ζωής η ρετσινιά.

Εγκρίνω, με αντιπροσωπεύει ο δημόσιος διάλογος στα προβλήματα που υπάρχουν και όχι υπονόμευση με την πρόφαση της αντιπαράθεσης, της δήθεν σύγκρουσης και τα «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη, που θα μετατρέψουν σε «ζούγκλα» την τοπική κοινωνία αν και άλλοι δικαιωματικά πλέον τα ακολουθήσουν.

Όποιος το ακολουθεί, ως πρακτική, υπογράφει το σκηνικό ληξιαρχικής πράξης θανάτου στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα τιμωρηθεί πολιτικά, φέροντας διαχρονικό πολιτικό στίγμα.

Αγαπητοί μου,

Μιλάμε με τον κόσμο και αυτός μας ψηφίζει στις δημοκρατίες που έχουν φως.

Δεν επιθυμούμε μπαλκόνι στο ισόγειο, για να κοιτάμε μόνιμα κάτω.

Είναι καιρός όλοι μας να πράττουμε με σωστό και ευθύ πολιτικό τρόπο και μέσα.

Θέλουμε να διαχειριστούμε ορθολογικά την άλλη άποψη.

Έχουμε Πολιτική αντοχή και δεν σπάει η κλωστή, όσους και αν εξαργυρώσουν.

Δεν κάνουμε πολιτικούς συμβιβασμούς – ιδιωτικές συναλλαγές.

Δεν κάνουμε ψυχικές απαλλοτριώσεις για να συλλέξουμε ψήφους με φθαρμένα πολιτικά υλικά.

Αν σε κάποιους τα κόμματα έδωσαν υποχρεωτική εντολή με όρους στο παρασκήνιο, γυρνάμε πίσω την εντολή στους εντολείς, όταν μας πιέζουν να αναπτύξουμε τέτοιες συμπεριφορές έναντι συνυποψηφίων. Καταπραΰνουμε το άγχος της πολιτικής κατηφόρας και της μη αποδοχής από το μέσο πολίτη, με πολιτικές κινήσεις ουσίας και όχι με ακτιβισμό συναλλαγής.

Έχουμε το θάρρος να πάμε κόντρα στους εξω-θεσμικούς αλλά και εξω-θερμικούς παράγοντες της πόλης, που μας υποχρεώνουν σε μελανές συμπεριφορές και σε άλλη θερμοκρασία.

Δεν σκεφτόμαστε να εξαπατήσουμε και δεν θα εξαπατήσουμε κανέναν.

Δεν παράγουμε ετεροβαρή πολιτικό εκβιασμό. Ανοίξανε τα πολιτικά φτερά μας εδώ και χρόνια και βαπτιστήκαμε πολλάκις στην πολιτική κολυμβήθρα.

Κύριοι συνάδελφοι συνυποψήφιοι δήμαρχοι,

Θα μεταβώ πλέον σε κάθε γειτονιά και θα εξηγήσω ο ίδιος προσωπικά σε όλους τους πολίτες.

Θα υπερασπιστώ τις θέσεις μου ανοιχτά. Θέλω επιχειρήματα, θέσεις, ζυμώσεις, απόψεις για να προσπαθήσω με τις δικές μου να αποδείξω τις δικές μου προθέσεις.

Η δημοκρατία για όσους δεν το ξέρουν αλλά υπολογίζουν σε γρήγορα δημόσια αξιώματα με τηλεκατευθυνόμενο τρόπο, ενσωματώνει τη δημιουργία και τη διαφωνία, την άλλη άποψη.

Η πολιτική ατζέντα δεν έχει πλάνη, δεν έχει αλλόκοτη δύναμη επικοινωνίας. Δεν έχει ανείπωτα. Είναι γεννημένη στο φως και στη λάμψη, δεν είναι φτηνό διαπλεκόμενο μέσο, δεν απευθύνεται σε απόκληρος και απεγνωσμένους.

Είναι απαίτηση του κόσμου μπροστά στο 2020 όλο το πολιτικό σκηνικό να μπει σε καινούργιες πολιτικές βάσεις και αυτήν την ανάγκη πρέπει να υπηρετήσουμε.

Θέλουμε να αντλήσουμε δυνάμεις από τον κόσμο για μία καινούργια αρχή.

Τα δίνουμε όλα για την πόλη, όταν οι όποιοι άλλοι μεταφέρουν με τις επιλογές τους πολιτικό πόνο.

Δεν είμαστε διορισμένοι τόσα χρόνια. Δίνουμε λόγο μόνο στους πολίτες αυτής της πόλης. Είναι οι μοναδικοί εντολείς. Δεν μας ρίξανε στην πολιτική κολυμβήθρα ξαφνικά. Δεν φαλτσάρει η ομάδα μας. Είναι συμπαγής. Δεν κρυβόμαστε στην πολιτική διαδρομή των υπογείων μηχανισμών. Αντλούμε δύναμη από τους πολίτες. Συγκεντρώνουμε δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλο το δημοκρατικό κόσμο.

Δεν στεγνώνει η ψυχή μας στις εντολές των κομματικών μηχανισμών, δεν καίγεται το μυαλό μας από κατευθυνόμενες παροχές και υποσχέσεις, που γίνονται καπνός για την πόλη και τους πολίτες.

Επιθυμούμε εξετάσεις από τους πολίτες και όχι από τα κλειστά σκοτεινά γραφεία.

Δεν ταξιδεύουμε μοναχοί, δεν θέλουμε κομματικές πατερίτσες.

Σήμερα πλημμυρίζουμε από χαρά από τη μεγαλειώδη πρώτη μας συγκέντρωση. Ο δρόμος που τραβάμε είναι φωτεινός, δεν φοβόμαστε τις λέξεις στα χείλη.

Βγαίνουμε έξω στις γειτονιές, στις πλατείες, στα καφενεία, λέμε αντίο σε όσους μας εναντιώνονται με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, δεν απογοητευόμαστε, όσο και αν το προσπαθήσουν, δεν λέμε πικρές λέξεις για κανέναν, δεν τραυματιζόμαστε μέσα μας από τις επιλογές των άλλων, δεν εγκαταλείπουμε το πολιτικό στίγμα της ανεξαρτησίας, ξέροντας ότι αυτό προκαλεί σύννεφα λύπης και ανησυχίας στους αντιπάλους μας.

Ενώνουμε τους γύρω μας και δεν τους χωρίζουμε.

Δεν επιθυμούμε δικαιολογημένα λάθη και δεν ποάζουμε αδικαιολόγητες προθέσεις, ξέρουμε ότι στοιχίζουν στην πόλη σε δύσκολους καιρούς.

Επιθυμούμε ισχυρή διοίκηση, δεν ζούμε στην ξενιτιά αλλά στο Μαρούσι, δεν κυκλοφορούμε με πολιτικά σκουφάκια – χρίσματα.

Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά και όχι για τα ατομικά. Θέλουμε να μάθουμε από τους νέους μας.

Θέλουμε να μάθουμε από τη ρητορική των άλλων, από τα επιχειρήματά τους.

Να εντάξουμε τα πάντα στο σχέδιό μας για το καλό της πόλης.

Δεν θέλουμε να οργανώσουμε πολιτική πείνα διαπλοκής μηχανισμών, γιατί είναι και θα καταντήσει έπειτα θηρίο.

Γιατί δεν προσπαθούμε να ενώσουμε πολιτικά κομμάτια, αλλά ανθρώπους, που έχουν ήδη τιμηθεί στην πόλη πολλές φορές, δεν ζητάμε πολιτικά πληρεξούσια για να συμμετέχουμε στα κοινά.

Δεν ζητάμε και δεν αναλαμβάνουμε εργολαβικά πολιτικές εντολές για να κατεβούμε στον κόσμο.

Δεν ενεργοποιήθηκε πρόσφατα ο μηχανισμός της αγάπης μας για το Μαρούσι, δεν απομακρυνθήκαμε χρόνια, διορισμένοι για να κάνουμε σήμερα ευκαιριακά συμπλήρωση της απουσίας μας και των όποιων κομματικών ενσήμων μας.

Υπηρετούμε πολλά χρόνια τώρα, υπερηφανευόμαστε για όλα, γιατί ενεργούμε δεν απουσιάζουμε, κρινόμαστε δεν καταφεύγουμε σε γραφεία χωρίς φως για να συνομιλήσουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους και εντολείς.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες στις γειτονιές, στο δημοτικό συμβούλιο, στις επάλξεις, στους συλλόγους, στα προβλήματα, στην κοινωνία και αυτό δεν θέλουμε να το προσπεράσουμε. Μέσα από αυτές τις κινήσεις μας, θέλουμε να υπηρετήσουμε και να δηλώσουμε τη δική μας αφετηριακή βάση και τη δική μας ολοκληρωμένη αντίληψη για τον κόσμο.

Αγαπητοί φίλοι,

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ για πόλη καθαρή, ασφαλή και ανθρώπινη
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ»

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ
ΝΑ ΔΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά και χρόνια πολλά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, προσωπική δύναμη στις δύσκολες στιγμές και ευημερία. Πολλές και θερμές ευχές σε κάθε προσπάθεια.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εντυπωσιακή η «πρώτη» του υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Βραχνού – ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator