Νομιμοποιούν τρεις εθνικισμούς οι Πρέσπες

0




Για ποιους λόγους δεν πρέπει κανείς Έλληνας βουλευτής να ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση

Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Καλή χρονιά και ευλογημένη. Είθε να έχουμε μέσα στο 2019 εθνικές επιτυχίες και να σταματήσουν τα λάθη στην εξωτερική πολιτική, τα οποία οφείλονται στην ανιστόρητη, διεθνιστική και εθνικώς ταπεινωτική αντίληψη των πραγμάτων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Κάνω έκκληση σε όλους τους βουλευτές μας να μην υπερψηφίσουν και να μην κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αυτή έλθει στην ελληνική Βουλή. Οποιος την υπερψηφίσει αυτομάτως νομιμοποιεί το μοναδικό κομμουνιστικό κατάλοιπο το οποίο έχει απομείνει στη Ευρώπη μετά την κατάρρευση των καθεστώτων σταλινικού τύπου. Δηλαδή, το τεχνητό «μακεδονικό έθνος», το οποίο επινοήθηκε κατά τη δεκαετία του 1920 από την Κομμουνιστική Διεθνή και επεβλήθη διά της βίας στη Νότιο Σερβία / Βαρντάρσκα από τον δικτάτορα Τίτο το 1944. Η ενδεχόμενη κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή θα νομιμοποιήσει τρεις εθνικισμούς. Και εξηγούμαι:

Πρώτον, τον σκοπιανό ψευδομακεδονισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το όραμα για «Μεγάλη Μακεδονία» που φθάνει μέχρι τον Ολυμπο. Με το άρθρο 7 της συμφωνίας η Ελλάς -κακώς- αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνότητος και όχι απλώς υπηκοότητος με τον όρο «μακεδονική». Εξάλλου οι Σκοπιανοί αρνούνται -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- να αναθεωρήσουν το άρθρο 36 του Συντάγματός τους, το οποίο παρέχει ειδικά δικαιώματα σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του «μακεδονικού λαού». Μακεδονικού και όχι βορειομακεδονικού, όπως θα έπρεπε να δηλώνουν από τούδε και στο εξής με βάση τις Πρέσπες. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» συντόμως θα εκπέσει και θα αχρηστευτεί. Εκείνοι θα ακούγονται διεθνώς ως Μακεδόνες και -ο μη γένοιτο- με τη δική μας υπογραφή, ενώ εμείς οι καταγόμενοι από τη Βόρειο Ελλάδα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα, αν επιμένουμε να δηλώνουμε Μακεδόνες!

Δεύτερον, θα νομιμοποιήσει τον αλβανικό εθνικισμό. Μία από τις τροπολογίες που εγκρίθηκαν προσφάτως από τη Βουλή των Σκοπίων αναφέρει ότι το κράτος τους θα έχει σύνορα, μεταξύ άλλων, και με το Κοσσυφοπέδιο / Κόσοβο. Όποιος ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας νομιμοποιεί και αυτή τη διάταξη, άρα η ελληνική Βουλή εμμέσως θα αναγνωρίσει το Κόσοβο ως κράτος, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών! Δηλαδή μέσω της κύρωσης των Πρεσπών θα αναγνωρίσουμε de facto ένα κράτος, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Τρίτον, τον βουλγαρικό εθνικισμό. Η κύρωση από την ελληνική Βουλή θα μας οδηγήσει σε αναγνώριση όλων των άρθρων του Συντάγματος των Σκοπίων, άρα και εκείνων που αναφέρονται στην εξέγερση του Ιλιντεν του 1903 και στη Δημοκρατία του Κρουσόβου. Δηλαδή η Ελλάς θα αναγνωρίσει την ψευδοεπανάσταση των Βουλγάρων κομιτατζήδων, οι οποίοι τότε διεκδικούσαν τον ελληνικό πληθυσμό και τα εδάφη της Μακεδονίας!

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νομιμοποιούν τρεις εθνικισμούς οι Πρέσπες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator