ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ

0



Της Λέττας Καλαμαρά

Πληροφορίες για απόπειρα αυθαίρετης σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε συνέχεια του χθεσινοβραδινού ΚΥΣΕΑ διακινούνται προκαλώντας έκπληξη και αποτροπιασμό. Χωρίς ακόμα να έχει οριστεί η ημέρα παράδοσης- παραλαβής των νέων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας σκοτεινοί κύκλοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ προώθησαν ένα "πραξικοπηματικό" ΣΑΓΕ με Αρχηγούς αποστρατευθέντες και νέους Αρχηγούς που ακόμα δεν έχουν παραλάβει τα καθηκόντα τους επίσημα. Η επί λέξει αναφορά κύκλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ότι "από το πρωί υπήρχε η αίσθηση ότι θα προχωρούσε σύγκληση ΣΑΓΕ", χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η επίσημη αλλαγή Αρχηγών, που προγραμματίζεται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Από εχθές έχει επιλεγεί η νέα στρατιωτική ηγεσία που προφανώς έχει ανατρέψει τα καταστροφικά για την Ελλάδα σχέδια γνωστών σκοτεινών κύκλων εντός και εκ των τειχών της Ελλάδας. Μπορεί η απομάκρυνση του Στρατηγού Στεφανή να επετεύχθη, όπως ήθελαν κάποιοι διακαώς εδώ και μήνες, όμως η διαμορφωθείσα ηγεσία στο Στρατό Ξηράς δεν ήταν η αναμενόμενη και η προωθούμενη από αυτούς που ήθελαν την αποστρατεία του Στεφανή, εξυφαίνοντας τα σχέδια περαιτέρω καταστροφής της χώρας. Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση έπειτα από μία πιο ψύχραιμη αποτίμηση των αποφάσεων του χθεσινού ΚΥΣΕΑ υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Το εγκληματικό και παράνομο ΣΑΓΕ που αποπειράθηκε να γίνει, στο Υπουργείο του κ.Αποστολάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποσκοπούσε στη διάσωση συγκεκριμένου Στρατηγού που ωχριά σε σύγκριση με τους εναπομείναντες πλέον και αποτελεί απαίτηση, εφοπλιστικών και όχι μόνο κύκλων διακίνησης πάσης φύσεως προϊόντων και κρατικών προμηθείων, να παραμείνει στο στράτευμα πάση θυσία για τις επερχόμενες περαιτέρω κρίσεις Αξιωματικών και διεξαγωγής κρατικών προμηθειών.

Ο ευτελισμός διαδικασιών και προσώπων στον πυρήνα του Κράτος, τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι επικίνδυνος και αποτελεί προσωπική ευθύνη του νέου Υπουργού Αποστολάκη να παρέμβει ως πολιτικός και να διασώσει την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων που διαφυλάττουν το Σύνταγμά μας.

Οι νέοι Αρχηγοί οφείλουν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους με την ορθή διαδικασία και μετά με σωφροσύνη, αξιοκρατία και ψυχαιμία να επιλέξουν αποκλειστικά οι ίδιοι τις στρατιωτικές ιεραρχίες τους χωρίς παρεμβάσεις του Υπουργού. Αυτό φαίνεται να ενοχλεί αφάνταστα αυτούς που επιζητούν συγκεκριμένη πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δυστυχώς για κακό σκοπό.

Περιμένουμε επίσης την τοποθέτηση στο θέμα του αρμόδιου Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κικίλια.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator