Kάποιος υψώνει επιτέλους φωνή

0«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία “κόκκινη γραμμή” που ενστερνίζεται η κυβέρνηση». Αυτό δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Πρόκειται για σωστή δήλωση, που θα μπορούσε να ηχεί αυτονόητη και επιβεβλημένη για κάθε δημόσιο πρόσωπο που έχει θέση ευθύνης - αν δεν υπήρχε το κάκιστο παρελθόν, με τις απανωτές εθνικές ταπεινώσεις που έχει υποστεί η πατρίδα μας λόγω των επιλογών της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Ακριβώς γι' αυτό το δυσάρεστο παρελθόν ο αξιότιμος ναύαρχος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι όσα είπε αποτελούν τμήμα της «κόκκινης γραμμής», την οποία έχει υιοθετήσει και η ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα ο όρος «κόκκινη γραμμή» έχει χρησιμοποιηθεί τόσες πολλές φορές και έχει παραβιαστεί άλλες τόσες, και από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης έχει φτάσει να θεωρείται άκυρος, αδόκιμος, παραπλανητικός, μια μεγαλοστομία προς άγραν εντυπώσεων. Το ξεθώριασμα των «κόκκινων γραμμών» των κυβερνήσεων και των πολιτικών ηγεσιών της Μεταπολίτευσης στα εθνικά θέματα συμπυκνώθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη να υποστείλει τη σημαία στα Ιμια και στη συνέχεια να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς σε αγόρευσή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Αριστα εκπαιδευμένοι αξιωματικοί και οπλίτες διετάχθησαν να συμμετέχουν ενεργά στη μεγαλύτερη ατίμωση την οποία έχει υποστεί το ελληνικό έθνος: αντί να πολεμήσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος, να κατεβάσουν το εθνικό σύμβολο από το ελληνικό έδαφος και να φύγουν.

Τελικά, είναι άλλες οι «κόκκινες γραμμές» των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού, και άλλες αυτές που οριοθετούν την ανίσχυρη βούληση και την έλλειψη ικανοτήτων και αποφασιστικότητας του πολιτικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Τούρκοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις τους και οι επιδείξεις δυνάμεως δεν θα μένουν αναπάντητες. Υπάρχει Στρατός στην Ελλάδα, ο οποίος είναι εξοπλισμένος, εκπαιδευμένος, έτοιμος και έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά κάθε απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Kάποιος υψώνει επιτέλους φωνή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator