Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αναφορικά με τη γέφυρα στην πλατεία του Άργους

0



Απαγορεύονται τα "απαγορεύεται" στα άτομα με αναπηρία!

Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε στον Τύπο φωτογραφία μίας πινακίδας στην πλατεία του Άργους, η οποία απαγορεύει στα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο να περάσουν από γεφυράκι που βρίσκεται εκεί. Η πινακίδα ανέφερε: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%». Μετά το σάλο στα ΜΜΕ και στα social media η πινακίδα άλλαξε, συνεχίζει να "απαγορεύει" τη διέλευση στους χρήστες αμαξιδίων, αλλά τώρα αναφέρει ότι τοποθετήθηκε μετά από "έγγραφη υπόδειξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου". Η λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ λείπει, αλλά συνεχίζει να υπάρχει η φιγούρα με το αμαξίδιο και το σύμβολο τα ης απαγόρευσης!

Η ΕΣΑμεΑ κινήθηκε τάχιστα, καθώς, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της ΕΕ απαγορεύεται να μην είναι προσβάσιμο και μετά από ενέργειές της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου απέστειλε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Άργους Μυκηνών επιστολή με την οποία ζητά:

- την εξεύρεση τεχνικής λύσης για τη διασφάλιση της πρόσβασης της πεζογέφυρα και από τα άτομα με αναπηρία,

- ως προς την πινακίδα, την αντικατάστασή της με άλλη που θα ενημερώνει ότι ο περιορισμός κίνησης είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ και δρομολογείται κατάλληλη και νόμιμη διευθέτηση του θέματος.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η δυνατότητα πρόσβασης για τα άτομα µε αναπηρία αποτελεί ένα από τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται κατά την επιλογή έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τις διάφορες φάσεις υλοποίησης. Το ότι το έργο δεν είναι προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία είναι αδιανόητο, καθώς έχει παραβιαστεί το κανονιστικό πλαίσιο των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά δεν έχει εφαρμοστεί το κριτήριο της προσβασιμότητας

Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι στιγματιστικές πρακτικές και επιλογές αυτού του τύπου ανήκουν σε άλλες εποχές.

Η ΕΣΑμεΑ με τις ενέργειές της όχι μόνο διασφάλισε ότι ο δικαιούχος της Πράξης αυτού του έργου έχει την υποχρέωση να τηρήσει πλήρως και χωρίς εκπτώσεις το Κανονιστικό πλαίσιο και να αποδώσει το Έργο στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του Άργους καθολικά προσβάσιμο.

Ταυτόχρονα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ, ότι παραβίαση του Κανονιστικού πλαισίου δεν είναι αποδεκτή και καλεί όλους τους πολίτες αν πέσει τέτοια περίπτωση ξανά στην αντίληψή τους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΣΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr

Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr

Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece · Tel. +30 210 9949837 · FAX. +30210 5238967 · www.esaea.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αναφορικά με τη γέφυρα στην πλατεία του Άργους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator