“ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Σκέψεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας…”, π.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

0


Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2018, το Βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ και οι Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ συνδιοργάνωσαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, “ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Σκέψεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας…”.

Ύστερα από το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες προς τον προσκεκλημένο και το κοινό, από την κ.Πηνελόπη Μπισμπίκη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου ΚΙΒΩΤΟΣ, ο π.Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, μίλησε για την ζωή, το “εγώ”, την σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τους άλλους και τον Θεό.

Παρουσίασε, με παραδείγματα, πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεται ο καθένας, ξεχωριστά, τον ίδιο του τον εαυτό, συνειδητοποιώντας ότι η ύπαρξη της φωτεινής αλλά και της σκοτεινής πλευράς του ανθρώπου είναι κάτι εντελώς φυσικό, ότι ο ίδιος άνθρωπος που είναι ικανός να πράξει το καλό είναι ικανός να πράξει και το κακό και ότι ασυνείδητα ο άλλος άνθρωπος γίνεται καθρέφτης και όταν αυτό που καθρεφτίζεται δεν είναι αρεστό, αρχίζουν οι συγκρούσεις, οι σχέσεις γίνονται πεδίο μάχης και η ζωή μετατρέπεται σε έναν διαρκή πόλεμο…

Έχοντας, όμως, κατά νου αυτά, αλλάζει η θέαση των άλλων, με τους οποίους το άτομο σχετίζεται σε διάφορα επίπεδα και αποφεύγονται οι ερμηνείες συμπεριφορών, που απέχουν πολύ από αυτό που ο καθένας έχει πλάσει στο μυαλό του και από αυτό που συμβαίνει πραγματικά.

Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι, όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να μιλήσει για το πρόβλημά του, αυτός στον οποίο απευθύνεται, να τον βοηθήσει να ακούσει τον βαθύτερο εαυτό του, χωρίς επικρίσεις, συμβουλές και κηρύγματα.

Οι συνταγές λειτουργώντας, συχνά, ως άλλοθι δεν επιτρέπουν στις ανθρώπινες δυνάμεις να ανακαλυφθούν, να αξιοποιηθούν, να δοκιμαστούν και να διαπιστωθεί ότι: “… όταν δεν αρκούν οι δυνάμεις… τότε, κάπου, αρχίζει η σχέση με τον Θεό”, σύμφωνα με την αναφορά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " “ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Σκέψεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας…”, π.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator