ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

0
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπ. Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας.

Ο ποιμενάρχης μας αντάλλαξε ευχές με τον κ. Λέγγα για τις Άγιες Ημέρες και του περιέγραψε τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Μητρόπολη προκειμένου να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο. Συγκεκριμένα ενημέρωσε πως καθημερινά καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης 4500 ανθρώπων, τις οποίες εξυπηρετούν 500 εθελοντές. Μάλιστα όλο αυτό έργο πραγματοποιείται αποκλειστικά από πόρους της Μητρόπολης, «από τα κεριά και τα παγκάρια των ναών μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς καμία άλλη επιχορήγηση από την ελληνική πολιτεία ή ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Μητροπολίτης μας εξήγησε στον κ. Λέγγα γιατί έχει ενστάσεις να γίνονται τα Ιερά Μυστήρια της Βάπτισης και του Γάμου στο εκκλησάκι της λίμνης Δόξα. Όπως είπε κάτι τέτοιο μετατρέπει το Μυστήριο σε κοσμικό γεγονός και αλλοιώνει τον θρησκευτικό του χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο κ. Λέγγας εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έντονο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και συζήτησε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε μελλοντικά ο δήμος να βοηθήσει την Μητρόπολη σε αυτό. Έκανε μάλιστα αναφορά σε έναν από τους πιο βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου, κοστολογημένου και αναπτυξιακού πλάνου που θα καταθέσει προς διαβούλευση στους δημότες του δήμου Σικυωνίων και το οποίο είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών και μελετών. Πρόκειται για τον άξονα που αφορά την τρίτη ηλικία και τις δράσεις που θα αναλάβει ο Δήμος προκειμένου να ενισχύσει την φροντίδα της σε όλη την επικράτειά του.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 20, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator