ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ένα στολίδι του Συστήματος Υγείας

0



Είναι πράγματι εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τα όσα σχετίζονται με το συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Από της ευγένειας, της προθυμίας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος αδιακρίτως προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μέχρι της πληρώσεως των αναγκών του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του.

Της προηγούμενης αναφοράς, δεν εξαιρείται ασφαλώς και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου, σε σχέση με την προσφορά των υποδειγματικών υπηρεσιών του.

Τα προηγούμενα ωστόσο, αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος μιας ανατρεπτικής πολιτικής και εφαρμογής όχι μόνο ιδεών, καινοτομιών και πρωτοβουλιών ή νέων πρακτικών, αλλά και ουσιαστικών παρεμβάσεων και λήψης μέτρων, με στόχο την παροχή από το Νοσοκομείο ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε περισσότερους τομείς, την πρόσληψη ειδικευμένου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων ή την υποστήριξη των λειτουργικών του δομών.

Επιδερμική και ελάχιστη η αναφορά περί των προηγούμενων και εξαιρετικώς λίγα τα παραδείγματα σε αυτό το σημείωμα προς απόδειξή τους, όπως: Η νέα κινητή μονάδα για την αιμοδοσία, η λειτουργία παιδοψυχιατρικού ιατρείου, η ψυχιατρική κλινική, η λειτουργία του νέου τακτικού δερματολογικού εξωτερικού ιατρείου, η έναρξη λειτουργίας ιατρείου ψυχομετρικής εκτίμησης δείκτη νοημοσύνης. Τμήματα, τα οποία μαζί με τα ήδη λειτουργούντα συναπαρτίζουν ένα εντυπωσιακό σύνολο προσφοράς υπηρεσιών υγείας και μάλιστα ενός επαρχιακού Νοσοκομείου.

Η αριστοτεχνική διαχείριση των πολύπλοκων ζητημάτων- κατά γενική ομολογία- οφείλεται σε ένα ιδιοφυές άτομο. Τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Δήμητρα Καλομοίρη, η οποία κατάφερε με τη θερμή και ουσιαστική υποστήριξη του διοικητικού της συμβουλίου, να πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα στον Τομέα της.

Αξίζει να αναφέρουμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Αντιπρόεδρος ο γνωστός συμπολίτης μας γιατρός κ. Ηλίας Κοφινάς (στον οποίο οφείλεται η επαναλειτουργία και η στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής) και μέλη οι: Κ. Κοροβέσης, Λ. Θεοδωρόπουλος (όπου μαζί με τον κ. Κοφινά άνοιξαν τον καυτό φάκελο των κληροδοτημάτων) και Ε. Παπακωνσταντίνου.

Τελειώνοντας, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Καλομοίρη, με την ανάληψη των καθηκόντων της πριν από μια διετία περίπου, είχε θέσει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, την αύξηση του αριθμού του υπηρετούντος προσωπικού, την οικονομική εξυγίανση, τη διαφάνεια και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Οι προηγούμενες δηλώσεις έμελλε να αποδειχθούν δεσμεύσεις και αποτελεσματικές εξαιτίας της αξιέπαινης δυναμικής και μεθοδικής Διοικήτριας του Νοσοκομείου, των συνεργατών της και του προσωπικού.

Πολλά τα συγχαρητήρια προς όλους.

Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ένα στολίδι του Συστήματος Υγείας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator