Δ.ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ: "Καμία ιδιωτική εταιρεία δεν προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στο Νοσοκομείο μας"

0Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, με απόφασή του, της 17ης/12/2018 ανακάλεσε αναστολή εκτέλεσης απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου, που αφορούσε την πρόσληψη είκοσι έξι (26) καθαριστριών με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η εξέλιξη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα – μέχρι τέλους του έτους- στην πρόσληψη αυτού του προσωπικού, του οποίου η σύμβαση εργασίας θα είναι διετής.

Μετά και από αυτό το γεγονός, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε, ότι καμία ιδιωτική εταιρεία, δεν προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στο Νοσοκομείο μας.

Συγκεκριμένα, όπως είχαμε κάνει γνωστό και με δελτία τύπου, που κατά διαστήματα είχαμε αποστείλει στα ΜΜΕ, πλέον στο νοσοκομείο, μετά και τις τελευταίες προσλήψεις, θα υπηρετούν από 1-1-2019 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου:

Δεκαπέντε (15) υπάλληλοι προσωπικού φύλαξης, έναντι (8) οκτώ που υπηρετούσαν μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Δώδεκα (12) υπάλληλοι προσωπικού εστίασης έναντι (10) δέκα μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Είκοσι έξι (26) υπάλληλοι ειδικότητας καθαριστών-καθαριστριών έναντι (21) είκοσι ενός μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Τρεις (3) υπάλληλοι ειδικότητας πλυντών-πλυντριών.

Δηλαδή σύνολο πενήντα έξι (56) υπαλλήλων, που αντικατέστησαν τα ιδιωτικά συνεργεία παροχής υπηρεσιών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε και πάλι, ότι οι προσλήψεις αυτές, πέραν του ότι επιφέρουν δημοσιονομικό όφελος, αφού με λιγότερο κόστος, επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση του αριθμού του προσωπικού, επιπλέον εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους αποδοχές, δικαιώματα και συνθήκες εργασίας, αντίστοιχες των μονίμων υπαλλήλων της κατηγορίας τους.

Όσοι αυτά τα δυόμισι χρόνια παρακολούθησαν, ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν, για την πορεία του Νοσοκομείου Κορίνθου και τα πεπραγμένα του, θα γνωρίζουν, ότι στα πλαίσια της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δόθηκε από τη σημερινή Διοίκηση, ένας μεγάλος αγώνας, για να υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα της εξόδου των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών από το δημόσιο χώρο της υγείας, κόντρα σε συμφέροντα, αντιλήψεις και πρακτικές, που υποστήριζαν και μάχονταν, για τη διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος.

Όντας από θέση και πεποίθηση, υπέρμαχοι της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη χώρα μας, καλωσορίζουμε το νέο προσωπικό καθαριότητας, που εντάσσεται στο δυναμικό του νοσοκομείου και ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους, που με τη δουλειά τους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας ανατροπής του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ιδιωτικοποίησης της υγείας και μάλιστα σε δημόσια δομή, που περιθάλπει τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας μας.

Η Διοικήτρια
Δήμητρα Καλομοίρη
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ.ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ: "Καμία ιδιωτική εταιρεία δεν προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στο Νοσοκομείο μας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator