Δήλωση – Αίτημα Δημοψηφίσματος ενάντια στο «σύμφωνο των Πρεσπών»

0Την Παρασκευή 14/12/2018 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με την παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της πόλης της Κορίνθου, πολιτών, και των τοπικών ΜΜΕ, υπέγραψε Δήλωση – Αίτημα Δημοψηφίσματος ενάντια στο «σύμφωνο των Πρεσπών», που αφορά όχι μόνο την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και ποικίλες άλλες παράλογες , ανιστόρητες και επικίνδυνες για το μέλλον απαιτήσεις.

Ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας του Νομού Κορινθίας , διατράνωσε το δυναμικό παρόν του με την υπογραφή και την στήριξη του δημοκρατικού αιτήματος της λαϊκής βάσης για δημοψήφισμα, προσδίδοντας έτσι και τον ανάλογο συμβολικό χαρακτήρα της κίνησης αυτής. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν Δήμαρχοι και άλλων πόλεων του Νομού μας , αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση ,εκπρόσωποι από την Περιφερειακή Διοίκηση , πολιτευτές, βουλευτές και λοιποί αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού.

Αμέσως μετά τον Δήμαρχο υπέγραψαν τη Δήλωση ο Αντιδήμαρχος Κορίνθου κ. Μιχάλης Χατζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου κ. Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πανταζής Βασίλης, ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου κ. Αντρέας Πούλος, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων κ. Κωνσταντίνα Λύτρα και ο Δημοτικός Σύμβουλος και δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, ο οποίος και συνέταξε τη Δήλωση-Αίτημα Δημοψηφίσματος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων και οι υπογράφοντες κάλεσαν όλους τους πολίτες της Κορινθίας να υπογράψουν τη Δήλωση, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους, στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων. Η κίνηση αυτή των Κορίνθιων πολιτών απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πέρα από οποιοδήποτε κομματικό πρόσημο και κομματικές περιχαρακώσεις. Πρόκειται για καθαρά εθνικό ζήτημα, η κρισιμότητα του οποίου συνενώνει σε μια κοινή προσπάθεια όλες τις υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας. Με αφετηρία λοιπόν, την πόλη της Κορίνθου ξεκινά μια επιπλέον δράση που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και της Ιστορίας μας και συστρατεύεται με όλους τους Έλληνες οι οποίοι νόμιμα και δημοκρατικά ζητούν επιτακτικά , ως δικαίωμά αλλά και καθήκον τους , να τηρούνται οι διατάξεις του Συντάγματος ( άρθρο 120).

Τέλος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, στην είσοδο του Δημαρχείου Κορίνθου στο ισόγειο, Κολιάτσου και Ερμού, υπάρχουν έντυπα των Δηλώσεων αυτών, τις οποίες θα μπορούν να υπογράφουν οι πολίτες καθημερινά και ειδικός χώρος για τη συγκέντρωσή τους.

Η πρωτοβουλία «Κορινθίων Πολιτών για τη Μακεδονία» και όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κορίνθου που στηρίξαμε και στηρίζουμε αυτή την δράση, ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κορινθίων, τους Προέδρους, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, για τη δημόσια στήριξη στον αγώνα αυτό για την προάσπιση του αυτονόητου εθνικού και ιστορικού δικαιώματος μας, που αφορά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Κορίνθιοι Πολίτες για τη Μακεδονία»

H αίτηση – δήλωση ΕΔΩ                             Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήλωση – Αίτημα Δημοψηφίσματος ενάντια στο «σύμφωνο των Πρεσπών»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator