Πολιτική διεύρυνση με μουστάρδα και πατάτες

0




Δεν είναι λεπτολογία να ανατρέχεις στην αυθεντική πηγή και όχι σε σχόλια περί αυτής, ερμηνείες και ποικίλες παραλλαγές της

Είναι ανάγκη - τουλάχιστον για όλους όσοι αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να προσεγγίσουν το άφθαστο ιδανικό της αλήθειας. Η γενική εντύπωση που επικρατούσε μέχρι τώρα είναι ότι ο Τατσόπουλος, ο άνθρωπος που παρουσίαζε ντοκιμαντέρ όπου εξηγούσε πόσο... ανακουφίστηκαν φορολογικά οι χριστιανοί όταν άλωσαν οι Οθωμανοί το Βυζάντιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» «κόκορας αλανιάρης».

Κι όμως, όχι. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο κόκορας ήταν δική του προσθήκη στην αμέσως επόμενη φράση, όταν διαπίστωσε ότι ο Δ. Δανίκας που του έπαιρνε τη συνέντευξη απόρησε με την πρώτη τατσοπούλεια ατάκα.

Επειδή το ζήτημα είναι μείζον και μακρύ (ίσα με μια σούβλα ψητοπωλείου) και αφορά όλο τον λαό, θα παρατεθεί το επίμαχο απόσπασμα ως έχει:

Δανίκας: Οταν του είπα «σουλατσάρεις και τσιμπολογάς από δω κι από κει».
Τατσόπουλος: «Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής. Από τις κότες τις αλανιάρες».
Δανίκας: «Κότα εσύ; Που είπες ότι έχεις γ@@@σει τη μισή Αθήνα;»
Τατσόπουλος: «Τότε κόκορας αλανιάρης. Αλλά μην το γράψεις».
Ποιο είναι το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Ο ανανεωτής της Κεντροδεξιάς και μεταγραφή αεροδρομίου, που λένε κι οι μπαλαδόφατσες, Τατσόπουλος έχει αυτογνωσία. Οι ορνιθολογικές αντιστοιχίσεις του δεν μπορεί παρά να είναι ορθές. Γραμματιζούμενος άνθρωπος είναι, ξέρει ποιο είναι το κλο, κλο, κλο της κοτούλας και ποιο το κικιρίκου του κόκορα.

Συμπέρασμα: Καλά τα λένε για τα μεγάλα κόμματα. Είναι σαν τα σούπερ μάρκετ. Έχουν απ' όλα. Και όσα χρειάζεσαι και όσα δεν χρειάζεσαι. Λεφτά να 'χεις να ψωνίζεις, μάγκα μου. Σ' αυτά τα μεγάλα καταστήματα, όταν πλησιάζεις τον πάγκο με τα ψάρια παραδίπλα, θα δεις τα μαγειρεμένα φαγητά προς πώληση όπου κυριαρχούν τα κοτόπουλα σούβλας. Η μυρωδιά τους πλέον θα συνδέεται άρρηκτα με την αύρα που αναδίνει ο Πέτρος Τατσόπουλος στη Νέα Δημοκρατία.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτική διεύρυνση με μουστάρδα και πατάτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator