Το εστιατόριο – πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητά με αγωγή 200.000 ευρώ από «ντελιβεράδες»!

0




Δελτίο τύπου 10/12/2018


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζητάει με αγωγή 200.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε!



Συγκέντρωση Τετάρτη 12/12 στις 9 πμ στο Δικαστικό Μέγαρο για την εκδίκαση της μήνυσης της Επιθεώρησης Εργασίας για δεδουλευμένα των απολυμένων από το πατσατζίδικο «Τσαρούχας»

Κι ενώ όλη η χώρα παρακολουθεί κυριολεκτικά αποσβολωμένη την πρωτοφανή, άγρια επίθεση σε συνάδελφο μας διανομέα από πρώην «εργοδότη» του την περασμένη εβδομάδα στους Αμπελόκηπους. Δέκα (10) συνάδελφους μας να έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χιλιάδες από εμάς να εργαζόμαστε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό για 3€/ ώρα, ενώ δεν μας καταβάλλονται δώρα, αργίες, νυχτερινά κτλ κι όταν τα διεκδικούμε μας απολύουν, ένα νέο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην αθλιότητα που βιώνουμε!

Το εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε στις 10/12!!! Μάλιστα οι 2 είναι και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, το Σωματείο και το συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση κτλ. Αυτός ήταν κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απολύθηκαν οι συνάδελφοι μας. Μετά την απόλυση τους συνέχισαν με νέες καταγγελίες, ενώ παράλληλα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας προβήκαμε σε δεκάδες νόμιμες παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα πλαίσια των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει.

Κι όλα αυτά την ίδια μέρα (10/12) που το υπ. Εργασίας μέσω του ΓΓ κ. Νεφελούδη μας προτρέπει «...να καταγγέλλουμε ανώνυμα την εργοδοτική αυθαιρεσία, να ενημερώνουμε τις αρχές για να είμαστε πια ασφαλισμένοι, να έχουμε καλύτερο μισθό, να μην «φορτωνόμαστε» τις βενζίνες, το μηχανάκι, τη συντήρηση, κ.ά…».

Διερωτόμαστε λοιπόν: πως θα μας «προστατεύσει» το υπ. Εργασίας, από τον εν λόγω εργοδότη; Ένα εργοδότη που επώνυμα έχουμε καταγγείλει ότι: με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τα πρακτικά αρχαιρεσιών του Συνδικάτου. Επισκέφτηκε εργοδότες συναδέλφων διανομέων, «ενημερώνοντάς» τους για την συνδικαλιστική τους δράση με σκοπό να προκαλέσει την απόλυσή τους! Ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στις συνεντεύξεις πρόσληψης «αν είναι αριστεροί, αν είναι μέλη στο Συνδικάτο, αν είναι άθεοι» κτλ.!

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Ως διανομείς έχουμε βροντοφωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα και καλούμε όλους τους διανομείς και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από τους αγώνες μας και τη συλλογική δράση να δώσουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα…

…ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!! ..Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr
Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το εστιατόριο – πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητά με αγωγή 200.000 ευρώ από «ντελιβεράδες»!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator