Μαθήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας με το smartphone στην τάξη STEM

0
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ STEM ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το κινητό τηλέφωνο, και συγκεκριμένα το smartphone, μετατρέπεται σε ένα αξιόπιστο, εύχρηστο και χαμηλού κόστους εργαλείο συγχρονικής λήψης , απεικόνισης και επεξεργασίας δεδομένων, τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για μαθητές.

Ο όρος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) που πρωτοεμφανίστηκε το 2001 , είναι μια προσέγγιση στην Εκπαίδευση που σχεδιάζεται έτσι, ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών.

Η διδασκαλία STEM απαντά ουσιαστικά στο ερώτημα «πώς μπορούμε να κάνουμε τη μάθηση να αποκτήσει τέτοιο νόημα για τους μαθητές, ώστε να παραμένουν στο σχολείο, επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις…

Educate to innovate

H Ένωση Ελλήνων Φυσικών πρωτοπορώντας δημιουργεί ένα εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών γύρω από τη διδασκαλία STEM

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μετουσιώνει σε βιωματική διδασκαλία , όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έχει την εποπτεία του προγράμματος Παναγιώτης Φιλντίσης, «Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος εξειδίκευσης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM από εκπαιδευτικούς. Σε ένα πρόγραμμα STEM , οι μαθητές καλούνται ομαδοσυνεργατικά να λύσουν ένα πρόβλημα με τη συνδυασμένη χρήση των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών, και της Μηχανικής Τεχνολογίας. Οι τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση των Θετικών Επιστημών τονίζουν την ανάγκη οι μελλοντικοί επιστήμονες να μπορούν να είναι σε θέση να λύνουν προβλήματα συνδυάζοντας γνώσεις και ικανότητες από τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, τη Φυσική , τη Χημεία, αλλά και την Τεχνολογία και την επιστήμη της Μηχανικής. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου , απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που ήδη εργάζονται σε τομείς της Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε πτυχιούχους ΑΕΙ οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στους τομείς της Εκπαίδευσης και σε πτυχιούχους ΑΕΙ , οι οποίοι έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα γνωστικά πεδία» .

Το Σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

· Εισαγωγή στο STEM
· To smartphone ως εργαλείο STEM
· Μικροελεγκτές
· Wiring για Arduino
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 30, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαθήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας με το smartphone στην τάξη STEM"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator