Το υπόγειο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ...

0
Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Οι πληροφορίες που συλλέγει η Εισαγγελία μιλούν για τη δράση ευρύτερου κυκλώματος με τη συμμετοχή αξιωματούχων του ιατρικού χώρου, παραγόντων των φυλακών αλλά και δικηγόρων. Θα συγκεντρωθούν αναφέρει και θα ερευνηθούν όλες οι σχετικές υποθέσεις κρατουμένων. Όσοι δηλαδή έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας.

Υπάρχουν λέει, γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% διάφορους λόγους και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος! Υπάρχουν επίσης πρόσωπα που είχαν τη δυνατότητα να βάλουν τις βεβαιώσεις αναπηρίας μέσα στο σύστημα του ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, η κα Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην Αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Α. Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Τι έγινε ρε παιδιά; Για να εκδοθεί μία σειρά πιστοποιητικών που θα βγάζουν από την φυλακή έναν κρατούμενο λειτουργεί ολόκληρος στρατός από εντεταλμένους κρατικούς λειτουργούς ή δημοσίους υπαλλήλους; Στήνεται μηχανισμός και οργανώνονται εγκληματικά δίκτυα;

Aν όντως συμβαίνουν όλα αυτά, ποιος είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση του κράτους; Τι άλλαξε τέλος πάντων από την προηγούμενη κατάσταση της σύστασης συμμοριών που λυμαίνονταν το Δημόσιο και γιατί η αριστερή διοίκηση δεν καθάρισε τον τόπο από τα υπόγεια κυκλώματα, παράγωγα του καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας;

Yποθέτω πως το Μνημόνιο δεν περιλάμβανε καμία διάταξη που να εμποδίζει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό της Δικαιοσύνης να πατάξουν τους μηχανισμούς των γιατρών που έβαζαν τόσο εύκολα την υπογραφή τους για να "διευκολύνουν" την αποφυλάκιση των κρατουμένων. Αντίθετα, πολλές από τις διατάξεις προέβλεπαν στήριξη και τεχνογνωσία για εξυγίανση φορέων και υπηρεσιών.

Αναρωτιέμαι αν έχει απομείνει έστω και ένα ηθικό άλλοθι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν επιθυμούσαν ένα καλύτερο πολιτικό σύστημα. Γιατί στην πραγματικότητα το υπόγειο κράτος της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που χτίστηκε στην Μεταπολίτευση, απλώς άλλαξε προστάτες και χορηγούς.

Στην πραγματικότητα, εκείνο που συμβαίνει εδώ και 3,5 χρόνια είναι να αλλάζουν σταδιακά χέρια οι καθοδηγητές των δικτύων ή να μεταλλάσσονται σε "αγωνιστές της Αριστεράς" με νέο προφίλ. Καμία απολύτως διάθεση δεν υπήρξε για μεταβολή του καθεστώτος και των καναλιών που απλώνονται κάτω από την επιφάνεια της πολιτικής κυριαρχίας της εξουσίας.

Εν τω μεταξύ, ο πολύς κόσμος συνεχίζει να παρατηρεί την εικόνα των πολιτικών προσώπων της πλατείας και αγνοεί την υπόγεια πόλη των διακλαδώσεων μιας κρυμμένης κοινωνίας που αλληλοκαλύπτεται με την ομερτά και στρατεύει νέους "συντρόφους".

Αυτό είναι το υπόγειο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά ήταν κάποιων άλλων. Αλλά σήμερα, είναι δικό του. Ένα κράτος με επίορκους γιατρούς, με "περίεργους" δικαστές, με "αδιάφορους" εφοριακούς και με ένα σωρό άλλες μικροσυμμορίες ελεύθερες να αλωνίζουν εις βάρος μας.

Δεν αποτύχατε μόνο στην οικονομία σύντροφοι. Αποτύχατε σε οτιδήποτε πήρατε στα χέρια σας για να διοικήσετε. Αν ήταν έτσι όπως τα λέγατε, όλοι Αριστεροί θα ήμασταν τώρα...

Liberal
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το υπόγειο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator