Πνευματικός για την αγορά του κτιρίου της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου: "Απαντάμε με έργα" - ΒΙΝΤΕΟ

0Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στις 31 Οκτωβρίου του 2018 με αφορμή την υπογραφή συμβολαίων για την αγορά του κτιρίου της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών στην Κόρινθο.

Ένα κτίριο που με τα υπόγεια του είναι πάνω από 2.700τ.μ. και η κατασκευή του στοίχισε πάνω από 5.000.000€. Η αγορά του ολοκληρώθηκε μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε με ευθύνη της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας και δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας 6 μηνών προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Η αγορά του κτιρίου στοίχισε 981.000€ και ο Δήμος Κορινθίων κατάφερε μέσα από αυτήν αγορά να εισπράξει πάνω από 100.000€ οφειλόμενα χρήματα από την Πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κορίνθου γεγονός που σημαίνει την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Σε ένα τμήμα του κτιρίου θα στεγαστεί Μουσείο Μικρασιατικής Στέγης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα, που με πολύ κόπο μετέφεραν όσοι εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία το 1922, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της χαμένης και αλησμόνητης πατρίδας και στις επόμενες γενιές, υλοποιώντας έτσι μία υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής της οποίας προτεραιότητα είναι να υλοποιηθεί Μουσειολογική μελέτη σχετικά με την διαρρύθμιση των χώρων του μουσείου.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας ανέφερε ότι επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι που έχει βάλει η Δημοτική Αρχή, και οι πολίτες της Κορίνθου την εμπιστεύονται για πολλά συνεχόμενα έτη, και όχι τυχαία βέβαια.

Εκ του γραφείου τύπου

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πνευματικός για την αγορά του κτιρίου της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου: "Απαντάμε με έργα" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator