Ένας αγράμματος να μας σώσει βρε παιδιά

0



Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Και επειδή υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αμφιβάλουν …….
Οι καθηγητές οικονομίας είναι για να διδάσκουν όχι για να υλοποιούν, και πολύ περισσότερο για να ασκούν πολιτική.
Ο Γάλλος συγγραφέας Marcel Pagnol είχε πει:
«Είμαι καθηγητής. Αυτό σημαίνει ότι, έξω από την τάξη, δεν είμαι άξιος για τίποτα»

Σκέφτηκα να σας παρουσιάσω όλους τους καθηγητές οικονομίας που σαν υπουργοί οικονομικών μας «έσωσαν».
Δεν θα σας πάω πολύ πίσω μην σας κουράσω. Πάμε στους πιο πρόσφατους. Από το 2000 και μετά οι υπουργοί οικονομικών σε όλες τις κυβερνήσεις ήταν όλοι οικονομολόγοι με πανεπιστημιακούς τίτλους
Το οικονομικό "θαύμα" της τελευταίας 20ετιας στην Ελλάδα είναι και δικό τους δημιούργημα.

Κώστας Σημίτης:
Πρωθυπουργός και καθηγητής. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στη Γερμανία και στην Αγγλία. Μας έβαλε το 2001 «προετοιμασμένους» στο Ευρώ και προκόψαμε.

Ιωάννης (Γιάννος) Π. Παπαντωνίου:
Οικονομολόγος, πανεπιστημιακός Υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.
Έχει διδάξει ως ειδικός επιστήμονας στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατηγορείται για σωρεία σκανδάλων και σε ένα από αυτά έχει καταδικαστεί.

Γιώργος Αλογοσκούφης:
Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1990. Το αστέρι της προμνημονιακής δεξιάς του Κώστα Καραμανλή. Πήρε ως υπουργός οικονομικών το 2006 έλλειμμα 5,7% και το 2009 το έφτασε στο 15,6%
Δέκα μονάδες πάνω σε 3 χρόνια, αυτό και αν είναι κατόρθωμα

Πάμε τώρα στους μνημονιακούς σωτήρες:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου:
Ο φέρελπις νέος τότε του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός οικονομικών του πρώτου μνημονίου. Αυτός καλέ με το στικάκι, το USB.
Με Διδακτορικό δίπλωμα από τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics).


Γιάννης Στουρνάρας:
Ο υπουργός οικονομικών του δεύτερου μνημονίου.
Πανεπιστημιακός και αυτός. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1989 Μακροοικονομία και Οικονομική Πολιτική. Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας.

Γκίκας Χαρδούβελης:
Οικονομολόγος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά μετά τον Γιάννη Στουρνάρα.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής Πανεπιστημίου και ως στέλεχος κεντρικών και εμπορικών τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα.
Αυτός έμεινε στην ιστορία από το περιβόητο "email Χαρδούβελη"

Πάμε τώρα στα "Αντιμνημονιακά" ξεφτέρια...
Αυτούς που μας υποσχέθηκαν ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος καλύτερος και πιο ελπιδοφόρος που ήταν όμως το δικό τους αδιέξοδο.

Γιάνης Βαρουφάκης με το ένα (ν):
Το μεγάλο αστέρι της Οικονομίας και της θεωρίας των παιγνίων, των εκβιασμών και των παράνομων ηχογραφήσεων στα συμβούλια υπουργών οικονομικών της ΕΕ, που έδυσε άδοξα το άστρο του και η πολιτική του καριέρα. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κατάφερε να φτωχοποιήσει μέσα σε ένα εξάμηνο τον λαό μιας χρεωκοπημένης χώρας.

Γεώργιος Σταθάκης:
Από το 1988 Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
στο πρώτο εξάμηνο της «πρώτης φοράς αριστερά».
Ναι αυτός που ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 38 ακίνητα και 1. 800. 000 Ευρώ

Ευκλείδης Τσακαλώτος:
Καθηγητής Οικονομικών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2010.
Αυτός του τρίτου μνημονίου, της υποθήκευσης της σημερινής και μελλοντικής κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια, των δύο αξιολογήσεων και του τέταρτου μνημονίου χωρίς χρηματοδότηση. Των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% έως το 2022 και την διατήρησης τους για την περίοδο 2023- 2060 κατά μέσο όρο 2,2% .

Οι περισσότεροι από όλους αυτούς μετά την λήξη της πολιτικής τους θητείας, επέστρεψαν στις ακαδημαϊκές τους καριέρες και στα αμφιθέατρα να διδάξουν στους φοιτητές τους πως κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο ο καθένας τους να καταστρέψουν μια χώρα και τον λαό της.

Άφησα τελευταίο και εκτός χρονολογικής σειράς τον ανεκδιήγητο καθηγητή οικονομικών Δημήτριο Παπαδημητρίου.
Είναι ο τύπος που ενώ σαν καθηγητής οικονομίας δίδασκε τα οφέλη της δραχμής στους φοιτητές του και ήταν υποστηρικτής του παράλληλου νομίσματος, σαν υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπερασπιζόταν το Ευρώ.
Και όταν τον ρώτησαν « πως συμβιβάζεται άλλο να διδάσκετε και άλλο να υπηρετείτε» απάντησε:
"Μέχρι τώρα ήμουν ακαδημαϊκός, οι ακαδημαϊκοί λένε πολλά πράγματα, τώρα αναλαμβάνω άλλο ρόλο. Όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως να είναι λάθος"
Ευτυχώς που δεν μας είπε: "Εμείς οι καθηγητές λέμε στους φοιτητές μας στα αμφιθέατρα και καμία μαλακία να περνά η ώρα"

Τους καλούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους και ομολογούν ότι αυτά που γνωρίζουν και διδάσκουν δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα .

Και αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα του Δημήτρη Παπαδημητρίου σαν υπουργού γιατί «πέρασε και δεν ακούμπησε», ίσως να σας θυμίζει κάτι σαν σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου.
Της υπουργού καλέ που έπαιρνε νομίμως μεν αλλά όχι ηθικά, σαν υπουργός και αυτή, το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ για να διαμένει στο Κολωνάκι.
Αυτήν που απέμπεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην τρωθεί το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».
Και για να την τιμωρήσει ακόμα περισσότερο την "ξαπόστειλε" στην θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι με βαθμό αντίστοιχο με πρέσβη που υπηρετεί στο εξωτερικό.
Πρόκειται, για μια επώδυνη ποινή προς το πρόσωπό της, καθώς το μηνιαίο εισόδημά της θα είναι το ευτελές πόσο των 7.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το πολυτελές σπίτι στο κέντρο του Παρισιού, τον οδηγό και τον προσωπικό σεφ.
Και για να την απαξιώσει ακόμα περισσότερο της ενέκρινε και το κονδύλι των 13.221,06 ευρώ, νομίμως και αυτό όπως προβλέπει ο νόμος, για την μεταφορά της οικοσκευής της.
Του ΣΥΡΙΖΑ μην του θίξεις το "Ηθικό του πλεονέκτημα" τότε γίνεται αμείλικτος τιμωρός

Αναρωτιέμαι...
Δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα ένας αγράμματος να μας σώσει ρε παιδιά;
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας αγράμματος να μας σώσει βρε παιδιά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator