Ο Δήμος Κορινθίων για την εμφάνιση καπνού στο πεδίο βολής Κορίνθου

0


Σχετικά με την εμφάνιση καπνού στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο πεδίο βολής Κορίνθου, σας ενημερώνουμε ότι τα συνεργεία του Δήμου προέβησαν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες και εντός 24ώρου έδωσαν λύση στο πρόβλημα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Όσον αφορά τις αναληθείς αναφορές τοπικών ΜΜΕ περί της καύσης απορριμμάτων στο σημείο, κατ΄ εντολή του Αντιδημάρχου κου Χρήστου Μελέτη, αφενός η καύση καλαμιών και ξερών κλαδιών δεν αποτελεί παράνομη διαδικασία από την στιγμή που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με νόμιμη αδειοδότηση και αφετέρου ο Δήμος Κορινθίων θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση είναι η παράθεση ενδεικτικού αποσπάσματος από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου:

«Σε απάντηση ερωτημάτων Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού αναφορικά με ζητήματα που πραγματεύονται φωτιά-ελεγχόμενη καύση (και όχι πυρκαγιά) που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της 28-11-2018 στο πεδίο βολής Κορίνθου, γνωρίζουμε τα εξής:

α. Πρόκειται για πανταχόθεν ελεύθερο ακάλυπτο χώρο, όπου κατά τα τελευταία έτη και συνήθως το μήνα Νοέμβριο, καίγονται απορρίμματα (ξερά χόρτα, ξερά κλαδιά) χωρίς να έχει απασχολήσει την Υπηρεσία μας σχετικά, κάποιο μέσο μαζικής επικοινωνίας.

β. Επί της σβέσης της φωτιάς επιλήφθηκε ο οικείος Δήμος με υδροφόρο όχημα και χωματουργικό μηχάνημα, ενώ η Υπηρεσία μας συνέδραμε με τη διάθεση υδροφόρου οχήματος δυναμικότητας 10 τόνων. Επιπροσθέτως, από το χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, έχει πραγματοποιηθεί επιχωμάτωση όλης της μάζας των καιόμενων υλικών.

γ. Το ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας επιλαμβάνεται σε περιπτώσεις πυρκαγιών, δηλ. σημαντικών φωτιών, με τάση εξάπλωσης (συζευκτικές προϋποθέσεις) εκ των οποίων δύναται να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα ή ανθρώπους και όχι σε περιπτώσεις που δεν συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις. Επιπλέον, η Υπηρεσία μας δεν επιλαμβάνεται σε υποθέσεις μη τήρησης της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.»

Εκ του γραφείου τύπου
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 30, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Δήμος Κορινθίων για την εμφάνιση καπνού στο πεδίο βολής Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator