Έκαναν ζήτημα ακόμη και το ένα λεπτό σιγής για τον Κατσίφα

0



Απίστευτες αντιδράσεις συριζαίων για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη να τιμηθεί μέσα στη Βουλή ο ήρωας

Την ευαισθητοποίηση του Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί επιτέλους ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη του Ελληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία, φρόντισαν να κάνουν ζήτημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα πως δεν είχε τεθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος προήδρευε στην έδρα, δήλωσε: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες». Ζήτησε μάλιστα την έγκριση του Σώματος για την ενός λεπτού σιγή, γιατί, όπως και ο ίδιος ανέφερε, δεν προβλέπεται διαφορετικά από τον Κανονισμό της Βουλής τέτοια κίνηση. Εκείνη τη στιγμή ουδείς εκ των παρευρισκομένων αντέδρασε και άπαντες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του και τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, άρχισαν τα «όργανα», καθώς κοινοβουλευτικοί κύκλοι σημείωσαν ότι η πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη δεν ήταν σε γνώση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, καθώς και ότι το θέμα δεν είχε τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, ως όφειλε. Αντίδραση υπήρξε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η γνωστή δήθεν δικαιωματίστρια Αννέτα Καββαδία, η οποία ανέφερε, μέσω twitter, ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του προεδρεύοντος και όχι της Διάσκεψης των Προέδρων. Την ίδια ώρα, με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ο έτερος «ριζοσπάστης» Χρήστος Καραγιαννίδης στράφηκε ευθέως κατά του «γαλάζιου» προεδρεύοντος, υποστηρίζοντας πως είναι «κρίμα για έναν βουλευτή με την εμπειρία του κ. Κακλαμάνη να κάνει τέτοια χονδροειδέστατα και απαξιωτικά λάθη».

Ωστόσο, και ο Μάριος Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρώων κινήθηκε στην ίδια γραμμή. Αν και επισήμανε πως πρόκειται για άνανδρη δολοφονία, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Διάσκεψης. Ταυτοχρόνως, κυβερνητικοί βουλευτές σχολίαζαν σε πηγαδάκια της Βουλής ότι οι παρόντες στη συνεδρίαση ουδέποτε συναίνεσαν στο αίτημα του κ. Κακλαμάνη, αλλά αιφνιδιάστηκαν. Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν οι Κώστας Γαβρόγλου, Κατερίνα Ιγγλέζη και Γιώργος Ψυχογιός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι «γαλάζιοι» Νίκη Κεραμέως και Θανάσης Μπούρας, καθώς και οι Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης από το ΚΚΕ.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 19, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έκαναν ζήτημα ακόμη και το ένα λεπτό σιγής για τον Κατσίφα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator