ΠΑΝΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ: Τι σκέπτεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου (Συνέντευξη)

0



Ο Πάνος Βραχνός, είναι πολύ γνωστός στο Μαρούσι. Άριστος χειρουργός, εργάζεται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου, από το 2010, κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής. Με την Ομάδα Αγάπης ιατρών, που έχει σχηματίσει, προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, χειρουργώντας δωρεάν πολλούς που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.

Στην Λέρο μάλιστα, τον έχουν ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη, αφού ταξίδεψε τρεις φορές στο νησί, για να χειρουργήσει δωρεάν πάνω από 70 κατοίκους.



Μας δέχτηκε στο καλαίσθητο σπίτι του στο Μαρούσι.
Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, τονίζει «είμαι απολύτως ανεξάρτητος και σκοπεύω να παραμείνω». Διευκρινίζει πως «είναι άλλο η δημοτική εμπειρία και άλλο η κομματική εύνοια» και ότι το ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει, θα έχει ευρύτερη δυναμική.
Για το ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνει «Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να διαφυλαχτούν κάποιοι δημόσιοι χώροι». Υπόσχεται «Κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο, μέριμνα για τους γέροντες, για τα παιδιά για τους εμβολιασμούς των και για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

Κύριε Βραχνέ, είναι γνωστό ότι προέρχεστε από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Όμως δηλώνετε ανεξάρτητος. Κάποιοι σας χαρακτηρίζουν αντάρτη. Κάπου διαβάσαμε, πως σας άφησε πικρία, η μη στήριξή σας από τη ΝΔ. Είναι έτσι;

Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας, ελπίζω να είμαι απολύτως σαφής σε ότι θέλετε να μάθετε, σε ότι θέλετε να μεταφέρετε στους αναγνώστες σας.
Είμαι απολύτως εξαρτημένος από τις δικές μου προσωπικές απόψεις σε ότι αφορά στην ανάμειξή μου εδώ και χρόνια στην πόλη που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, στο Μαρούσι. Γνωρίζω πολύ καλά τις ελλείψεις αλλά και την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει αυτός ο τόπος και σας βεβαιώνω είναι πολύ μεγάλη. Συμμετέχω ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα με τις ψήφους μιας ευρύτερης δημοτικής πλειοψηφίας.
Αν εννοείται ότι αυτό είναι ανεξαρτησία, ναι είμαι απολύτως ανεξάρτητος και σκοπεύω και να είμαι. Είμαι όμως εξαρτημένος από την κοινωνία, τα οράματα της οποίας επιθυμώ να υπηρετήσω από μια ανώτερη διοικητικά θέση από αυτή που κατέχω σήμερα και από αυτές που κατείχα στο παρελθόν. Στην πολιτική των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν υπάρχουν «πικρίες», ούτε και «αναθέματα». Ο κόσμος ψηφίζει με άλλα, διαφορετικά κριτήρια και προπαντός αυτά της συνεχούς, σταθερής και αδιάλειπτης προσφοράς. Και σας βεβαιώνω, το γνωρίζετε άλλωστε ως εκ θέσεως αλλά και πείρας ότι αυτό γίνεται εδώ και χρόνια που προάγεται η χαλαρή κομματική πειθαρχία αναγκαστικά.
Άλλες αναφορές εκπηγάζουν από ολίγους σε αριθμό ανθρώπους – όχι πάντα με ξεκάθαρο στους άλλους στόχο - με σκέπη, ως να φοβούνται τη βροχή, κομματικές ομπρέλες, χωρίς την σκληρή κρίση των πολιτών, την άμεση δημοκρατία.
Προσωπικά θέλω και επιθυμώ να υπηρετήσω δημότες. Θα εξαντλήσω την όποια πολιτική μου παρουσία στην υπηρεσία των Μαρουσιωτών. Στην περίπτωση που ευρύτεροι πολιτικοί σχηματισμοί επικροτούν την παρουσία μου και αναγνωρίζουν την έως τώρα πορεία μου αυτό είναι αποδεκτό, είμαι βέβαιος ότι αυτοί θα το ανακοινώσουν δημόσια, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί με επιλέγουν και πιθανόν και με προτείνουν και με παροτρύνουν να τεθώ πρώτος μεταξύ ίσων. Οι πάντες και αυτούς θα τους επιβραβεύσουν ή όχι για την όποια επιλογή τους, την όποια θέση τους και υπόδειξη σε πρόσωπα και αρχές.
Μην ξεχνάμε όμως ότι οι δημότες τελικά θα αποφασίσουν και σε αυτούς έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Το ζω άλλωστε καθημερινά. Τις προτροπές τους ακούω και τις μεταφέρω καθημερινά μέσα μου. Δεν σας κρύβω με τονώνουν ηθικά αφού συνοδεύονται με την σταθερότητα της πορείας μου έως σήμερα που αξιολογείται θετικά. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος, αναρωτιέμαι.

Ακούγεται έντονα, πως θα έχετε στον συνδυασμό σας, ως υποψήφιους σύμβουλους, και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι αλήθεια, και εάν ναι, με ποιους έχετε κάνει συμφωνία, μέχρι τώρα;

Στο ψηφοδέλτιό μου θα έχω δημότες Αμαρουσίου και εδώ αυστηρά θα ήθελα να μείνω. Δημότες που στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν για δημοτική διοίκηση, στις Ευρωεκλογές για Ευρωομάδα και στις βουλευτικές ψηφίζουν τους βουλευτές τους. Εν αρχή, στην πρώτη γραμμή είναι ο δημότης και στο δικό μου μυαλό είναι αποκλειστικά ο Μαρουσιώτης.
Κατανοώ τους λόγους της ερώτησης, η αλήθεια είναι ότι εκτιμώ ότι το ψηφοδέλτιό μου θα έχει ευρύτερη δυναμική, αν λάβω υπόψη μου αυτούς με τους οποίους έρχομαι σε επαφή εκδηλώνοντας τις προθέσεις μου με καθαρό τρόπο και εισπράττοντας τις δικές τους. Συγχρόνως, σας λέω ξεκάθαρα δεν προβαίνω συμφωνίες, απλά αναζητώ συνοδοιπόρους με κοινή αντίληψη για τις ανάγκες και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων αυτής της πόλης.



Στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνατε προς τους δημότες του Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων γράφετε «Πάμε όλοι μαζί, χωρίς κομματικά διακριτικά, χωρίς ταμπέλες, χωρίς αντιπαλότητες κομματικές...». Όμως, τι θα λέγατε σε έναν δημότη αριστερό, ώστε να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Δεν θα ρωτούσα ποτέ έναν συνδημότη μου τι ακριβώς ψηφίζει. Αυτό είναι βαρύς εγωισμός και έλλειψη σεβασμού στο αυτεξούσιο των άλλων. Πιστεύω ότι δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Θα του έλεγα να δει σε λίγο καιρό από σήμερα το πρόγραμμά μας για το Μαρούσι και αν δεν πεισθεί ότι είναι για το καλό της ζωής του να μην με ψηφίσει. Απεναντίας θα του πρότεινα να συγκρίνει τα πάντα γύρω του και μετά να αποφασίσει. Να μην βιαστεί και προπαντός να μην πιεστεί από κανέναν και για τίποτα. Θέλω επιλογές και ψήφους αυτεξούσιες. Το επαναλαμβάνω.

Έρχομαι τώρα σε έναν ψηφοφόρο της δεξιάς. Σε γκάλοπ που κάναμε στο Μαρούσι, διαπιστώσαμε πως οι δεξιοί, είναι μπερδεμένοι. Πολλοί, από αυτούς αναρωτιούνται «Γιατί, να ψηφίσω Πάνο Βραχνό, και όχι Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Γιατί Βραχνό και όχι Νικολαράκο...»

Επαναλαμβάνω, να ψηφίσουν όποιον επιθυμούν, ελεύθερα όλοι όπου και αν είναι αφού ακούσουν προσεκτικά τις θέσεις του και αξιολογήσουν την έως τώρα παρουσία του αλλά και την εμπειρία του, τη συνεισφορά του και τη γνώση του στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.
Εσείς μου λέτε, απλά το ακούω ότι κάποιοι ψηφοφόροι είναι μπερδεμένοι. Δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω, κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε για να το λέτε. Ποιοι τους μπέρδεψαν δεν μου λέτε όμως. Αν είναι μπερδεμένοι σίγουρα κάποιοι τους μπέρδεψαν και σίγουρα είναι αυτοί που δεν μπορούν να τους περιορίσουν στο δικό τους χώρο, με εύκολες αλλά μη αποδεκτές λύσεις και προτάσεις. Ένα είναι βέβαιο. Την απόφαση εύκολα και χωρίς μπερδέματα θα την προσφέρει σε λίγο, στις εκλογές του Μαΐου, η λαϊκή ψήφος. Και πιο πριν το καθημερινό σιωπηρό βουητό του Μαρουσιώτη που ήδη εκδηλώνεται σε ανοιχτό ήχο χωρίς κομματικούς θορύβους και παρεμβολές.



Με κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, τι βαθμό θα βάζατε στους Γιώργο Καραμέρο, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, και Γιάννη Νικολαράκο;

Εκτιμώ ότι θα εννοείται να βαθμολογήσω τα αποτελέσματα άσκησης διοίκησης των συγκεκριμένων προσώπων στο Δήμο. Κατανοείτε ότι αφού δεν έχουν ασκήσει διοίκηση δεν έχω επιλέξιμα και ορθολογικά κριτήρια να το κάνω και για να είμαι απολύτως δίκαιος στην κρίση μου θα το αποφύγω.
Όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα πω εγώ. Σημασία μεγάλη έχει τι βαθμό θα βάλει ο κόσμος σε όλους μας, ασφαλώς και σε μένα. Αυτό έχει την Αξία, με άλφα κεφαλαίο. Τα αναφερόμενα από εσάς πρόσωπα είναι συμπολίτες μου, μελλοντικά εκτιμώ καλοδεχούμενοι πολιτικοί αντίπαλοι, υπολογίζω στα όποια ατομικά οράματά τους, μένει να δω το πρόγραμμά τους για να τους βαθμολογήσω προσωπικά, συγνώμη γι΄αυτό και φυσικά αν μου επιτρέπεται να το πω υπακούοντας στην ανάγκη απαντήσεώς σας. Τους εκτιμώ απεριόριστα ως πρόσωπα και το αναφέρω δημόσια.

Στην ανοιχτή επιστολή σας, γράφετε για κάποιους υποψήφιους που τους χαρακτηρίζετε «φυτευτούς», και «προϊόντα κομματικών σωλήνων». Θέλετε να μας πείτε συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεστε;

Απλά και κατανοητά. Χωρίς γκρίζα υπονοούμενα. Σε αυτούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές με την «κομματική ομπρέλα» ανά χείρας και όχι με την δημοτική ζύμωση και προσφορά ανά πόδας που συμπεριλαμβάνει και το βαθμό ενασχόλησής τους και υπηρεσίας στο παρελθόν με τα δημοτικά και την πόλη.
Εκτιμώ τους ανθρώπους που ηγούνται όταν είναι διαχρονικοί και αναλαμβάνουν εξουσία από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω, υποχρεωτικά διορισμένοι να ηγηθούν πιστεύοντας ότι είναι ξεχωριστοί και αρνούμενοι να ξεκινήσουν από χαμηλά από την κρίση της ατομικής ψήφου του δημότη.
Η ιεραρχία σε κάποια εργασία θεωρείται δεδομένη και συνιστά εμπειρία και καταξίωση ικανή να διευκολύνει στη σύνθεση τελικά των απόψεων. Στην πολιτική δυστυχώς όχι. Αυτό προσωπικά δεν το εγκρίνω και ασφαλώς και δεν το πιστεύω.
Το από κάτω προς τα πάνω δηλώνει διάρκεια, δηλώνει ζέση, αποκαλύπτει διαρκές όραμα που επικροτείται ή απορρίπτεται από τους πολίτες. Το από πάνω προς τα κάτω είναι «εμφύτευση», «κομητ -ισμός» (από το κομήτης) και «ξένο σώμα», προκαλεί ερωτηματικά και δημιουργεί απλωμένο γκρίζο τοπίο και υποψίες για τις ειλικρινείς ή όχι προθέσεις του όποιου ενδιαφερομένου.
Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις που καταλήγουν στο δικό μου φυσιολογικό ερώτημα που λέει ότι αν κάποιος δεν έχει εκλεγεί ούτε μια φορά, δεν έχει μπει σε αυτή τη δημιουργική και υπέροχη βάσανο της ψηφοεπιλογής πως είναι δυνατόν να τεθεί επικεφαλής με μόνη την ιδιότητα του «εξαγμένου» από τον «κομματικό σωλήνα»;
Λυπάμαι, αλλά όταν και όπου συμβαίνει δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και συγχρόνως αδυνατώ και να το κατανοήσω. Απλά οφείλω να το σεβαστώ απορρίπτοντάς το.
Σε όλους αυτούς που βλέπουν ευκαιριακά το Μαρούσι, σήμερα εδώ και αύριο εκεί, χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από τα βαριά έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και την ακόμα πιο βαριά βάσανο των δημοτικών εκλογών όπως έκαναν όλοι οι Δήμαρχοι ανεξαιρέτως που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πόλη έως σήμερα προτείνω να το ξανασκεφτούν και να μην ενθουσιάζονται από χρίσματα.
Είναι άλλο η δημοτική εμπειρία και άλλο η κομματική εύνοια, το κομματικό αδιευκρίνιστο καθήκον, πιθανόν και η όποια και για όποιο λόγο υποχρέωση. Η Αυτοδιοίκηση είναι λειτούργημα, προσωπικά έτσι το βλέπω όπως είδα σε όλη τη ζωή μου και την Ιατρική. Υπάρχει, στη δική μου απλή συνείδηση μια λειτουργική ταύτιση που μετουσιώνεται σε πρακτική προσφοράς μέσα από την ατομική γνωσιολογία και την εμπειριοκρατία, δηλαδή την απαραίτητη δοκιμασία και τριβή στην πράξη.

Ποια είναι η θέση σας για την μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι;

Η απόφαση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα είναι ενάντια σε κάθε μορφής τζόγο, είναι εξαιρετική απόφαση, μοναδική, το ίδιο ενάντια και στη δημιουργία καζίνο. Κανείς δεν δικαιούται να αναιρέσει αυτή την κεντρική επιλογή.

Μία δημότισσα του Μαρουσιού, μας είπε «εκείνο που περιμένω από τον νέο Δήμαρχο, είναι να διαφυλάξει από τα γαμψά νύχια του ΤΑΙΠΕΔ, κάποιους δημόσιους χώρους...». Τι θα της απαντούσατε;

Αναρωτιέμαι, άδικο έχει; Απλός, γνήσιος, καθημερινός κόσμος με κύρος, με γνώρισμα μια γενναία έκφραση αλήθειας. Μοναδική προσέγγιση. Τι να πω εγώ. Απλά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να το κάνω πράξη. Σημαντικότατος λόγος για να εκτεθεί κάποιος δημόσια.

Πολλοί, παραπονιούνται για τους κυβόλιθους που στρώθηκαν επί Δημαρχίας Π.Τζανίκου. Μας λένε πως είναι μία άθλια κατασκευή. Συμφωνείτε; Και αν ναι, έχετε σκοπό να τους ξηλώσετε;

Εκτιμώ ότι αυτό το έργο κρίθηκε από τους πολίτες πολλά χρόνια πριν. Απομένουν σημειακές παρεμβάσεις που εκτιμώ ότι θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο σχέδιο έργων που θα ανακαλύψετε σε λίγο στο πρόγραμμά μας. Το έργο του επί δεκαέξι χρόνια Δημάρχου και τέσσερα χρόνια δημοτικού Συμβούλου Π.Τζανίκου έχει περάσει στην ιστορία. Αυτή θα το κρίνει τελικά με την ευθυκρισία της χρονικής απόστασης και την δικαιοσύνη της ανεπηρέαστης αποκατάστασης.

Οι έμποροι μας ρωτούν: Ποιο είναι το κυριότερο που θα κάνετε, ώστε να τονωθεί η αγορά του Αμαρουσίου;

Το πρόγραμμά μας σε λίγο θα είναι έτοιμο. Δεν θέλω να δώσω απομονωμένο στίγμα. Θα ήταν λάθος και θα έδινε αποσπασματική αξιολόγηση για όσα θέλουμε να κάνουμε. Άλλωστε σε κάποια θέματα ακόμα είμαστε σε δημόσια διαβούλευση με πολίτες και με φορείς. Η πολιτική ομάδα μας αλλά και η τεχνοκρατική υποστήριξή της με ενθουσιάζει καθημερινά, δεν σας κρύβω με την πρωτοπορία των καθ΄ όλα εφαρμόσιμων σχεδίων της για την πόλη τα οποία και επιβλέπω προσωπικά σε ότι αφορά στο σχεδιασμό τους για να είμαστε γρήγορα έτοιμοι.

Ποια είναι η κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσετε ώστε να ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνεργοι του Δήμου;

Ξεκάθαρα σας λέω, θα συνεχίσουμε το έργο του νυν Δημάρχου Γ.Πατούλη και των δημοτικών υπηρεσιών σε αυτούς τους τομείς. Τολμώ να πω ότι αν γίνεται θα το επαυξήσουμε. Είναι πανθομολογουμένως πρωτοποριακό, στη σωστή κατεύθυνση και ανακουφιστικό για τους δημότες και ασφαλώς υποχρεωτικό, πολύ στις μέρες μας που υπάρχουν κενά και οι άνθρωποι υποφέρουν. Κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο, μέριμνα για τους γέροντες, για τα παιδιά για τους εμβολιασμούς των και για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για το Δήμο. Ως ιατρός υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά τον άνθρωπο. Το ίδιο και ο Γ.Πατούλης. Ναι, με την ίδια μεθοδολογία και οροκρατία θα συνεχίσουμε το έργο του.

Είστε ένας γνωστός και πολύ καλός γιατρός. Όμως, αν εκλεγείτε Δήμαρχος, θα έχετε άλλες και πολλές υποχρεώσεις. Τι θα κάνετε; Θα αφήσετε το ιατρικό επάγγελμα;

Η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα. Είναι αφιέρωση, ατομική μοναξιά την ώρα του χειρουργείου, κρίσιμες αποφάσεις και τέλος δόσιμο στον άνθρωπο και στις ανάγκες του. Είναι εφαρμογή λύσεων σε αδυνάτους την ώρα του ισχυρού και διαρκούς πόνου και πολλές φορές και της απόγνωσης. Προσφορά ελπίδας την ώρα της αγωνίας των συγγενών και των φιλικών τους προσώπων.
Δεν θα εγκαταλείψω την ανάγκη της ψυχής μου, δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ όσο ζω την ιατρική. Έχω ήδη οργανώσει μια εξαιρετική ομάδα νέων ιατρών, χειρουργών που τους καμαρώνω κιόλας για την αξιοσύνη τους. Θα είμαι δίπλα τους με σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του ημερήσιου χρόνου μου.
Το ίδιο σκέφτομαι να οργανώσω το Δήμο σε τέτοιο επίπεδο, αν και εφ΄ όσον με τιμήσουν οι δημότες, υποβοηθούμενος με την παρουσία των πολύ αξιόλογων ανθρώπων που πλαισιώνουν τη διοίκηση του Δήμου και με τους συνεργάτες μου για να ολοκληρώσουμε πλήρως, επαναλαμβάνω πλήρως το έργο που από πριν θα τους παρουσιάσουμε ώστε να αποφασίσουν με ηρεμία.
Σε όλα θα έχουμε μια ξεκάθαρη, απολύτως καθαρή γραμμή και πριν αλλά και μετά από τις εκλογές, όπως έως σήμερα ο ίδιος είχα και έχω από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αυτής της πόλης.
Ως ιατρός σας λέω ότι όλοι οι άνθρωποι στη μέγιστη καταπόνηση και δυσκολία ξοδεύουμε το 30%, το πολύ, του εγκεφάλου μας. Αντίστοιχα, οργανωτικά και αποτελεσματικά, αξιοποιούμαι το 15% του ημερήσιου χρόνου μας.
Δεν υπάρχει δικαιολογία δεν προλαβαίνω, υπάρχει αιτιολογία δεν επιθυμώ. Και όπως όλοι μας για τα παιδιά μας, επιθυμούμε να παραδώσουμε μια ακόμα καλύτερη, αρμονικότερη κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο και απολύτως βέβαιο.
Γι΄ αυτό και καλώ όλους να το αποδείξουμε στην πράξη. Θυμάμαι, αναλογίζομαι και εγκρίνω μέσα μου πάντα τη φράση ∶ «Και τούτο ποιείσαι κακείνο μη αφιέναι» ή σε απλά ελληνικά «και αυτό να κάνεις και το άλλο να μην το αφήνεις».
Και ασφαλώς όταν «ζεστά», δυνατά και ελεύθερα επιθυμούμε τα προλαβαίνουμε όλοι, όλα.

Credits Όλες οι φωτογραφίες, ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο Πόλης, 2018.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΝΟΣ ΒΡΑΧΝΟΣ: Τι σκέπτεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου (Συνέντευξη)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator