Ο νέος φόρος που έρχεται μετά την Ιερά συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

0
Το χέρι βαθιά στην τσέπη για τους πολίτες με τις "ευλογίες" των Γερμανών

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός. Και πάνω σε αυτή τη λογική στηρίζεται η προπαγανδιστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» δεν είναι τυχαίο.

Γράφει ο Παντελής Ζήλος

Βέβαια, υπάρχει το ερώτημα, τι είναι δίκαιο και ποιος το κρίνει. Εαν πάντως ψάξει κανείς στο παρελθόν σε όλα όσα έχουν πει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα ήθελαν να είναι η σχέση του κράτους με διάφορες εκφάνσεις της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής, θα αντιληφθεί τα έργα και τις ημέρες του σήμερα.

Το 2013 σε συνέδριο του ΑΠΘ με Θέμα Εκκλησία και Αριστερά, ο κ. Κουράκης είχε προτείνει «να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι όταν ζητούν το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την πολιτεία». Και αμέσως μετά ο κ. Κουράκης προτείνει: «η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία».

Προσέξτε: Η πρώτη πρόταση του κ. Κουράκη έγινε πράξη με την επονομαζόμενη ιερή συμφωνία των κυρίων Τσίπρα και Ιερώνυμου όπου οι κληρικοί παύουν να ανήκουν στους δημόσιους υπαλλήλους. Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι της λογικής της σαλαμοποίησης τους έταξε ότι επί του παρόντος θα πληρώνονται από το κράτος.

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το επόμενο χρονικό διάστημα – πιθανόν μετά από μια δικαστική προσφυγή κάποιου που θα δηλώνει άθεος ή χιλιαστής να βγει απόφαση όπου θα πληρώνουν τους ορθόδοξους κληρικούς μόνο οι ορθόδοξοι πιστοί.

Επομένως σύντομα θα δούμε την υλοποίηση – να γίνεται πράξη- το «δίκαιο έτοιμα» ο κλήρος να πληρώνεται μέσω ειδικού φόρου από όσους δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι.

Το σύστημα αυτό εξάλλου, εφαρμόζεται ήδη στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι κατ” επανάληψη ο αξιότιμος αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δηλώσει ότι είναι όχι μόνο Γερμανοτραφής αλλά και υποστηρικτής του γερμανικού μοντέλου θρησκευτικής ουδετερότητας. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι «θα ήθελα να ζω στην Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος» .

Να σημειωθεί ότι το 2013 στην πρόταση Κουράκη σύσσωμα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αντιδράσει κάνοντας λόγο για ανακάλυψη νέου φόρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμα και οι ΑΝΕΛ κατακεραύνωναν τον κ. Κουράκη που προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης υπερβαίνοντας κατά πολύ τα εσκαμμένα όπως έλεγαν στην ανακοίνωση τους.

Με λίγα λόγια τώρα που ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αφού το δημόσιο θα απαλλαχτεί από 10.000 ιερείς και θα μπορεί να προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους, εμμέσως πλην σαφώς μας προετοιμάζει ότι σύντομα θα είναι ώριμο και το αίτημα ενός εκκλησιαστικού φόρου κατά τα γερμανικά πρότυπα που τόσο πολύ θαυμάζει και ο Αρχιεπίσκοπος. Υπόψιν ότι στην Γερμανία ο εκκλησιαστικός φόρος που αφορά καθολικούς και διαμαρτυρόμενους – όχι τα υπόλοιπα θρησκεύματα – καθώς είναι οι δυο επίσημες θρησκείες, ανέρχεται σε 8-9% επί της φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή, εάν κάποιος Γερμανός έχει εισόδημα 50.000 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος είναι 10.000 ευρώ, ο εκκλησιαστικός φόρος είναι συν 800 ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα πληρώσει 10.800 ευρώ. Βέβαια όποιος δηλώνει άθεος δεν πληρώνει αυτό το φόρο. Γεγονός που έχει κάνει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανών να έχουν δηλώσει άθεοι προκειμένου να γλυτώνουν αυτή την επιβάρυνση. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει εδώ με την ένδεια των Ελλήνων αν υποστούν ένα ακόμα χαράτσι προκειμένου ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να απολύσουν 10.000 ιερείς και να προσλάβουν 10.000 κομματικούς δημόσιους υπαλλήλους.

CrashOnLine
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 20, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο νέος φόρος που έρχεται μετά την Ιερά συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator