Βασίλης Νανόπουλος: Ποιοτικό άλμα χρειάζεται ο Δήμος Κορινθίων

0






Όποιος είχε την τύχη να ταξιδέψει στο εξωτερικό βλέπει τις διαφορές και συγκρίνει πως λειτουργούν οι δήμοι εκεί και εδώ . Βλέπει την οργάνωση της καθημερινότητας και το σεβασμό στον πολίτη παντού . Δεν αναφέρομαι σε χώρες ή πόλεις εξαιρετικά προηγμένες και με υψηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και σε άλλες που υπάρχει η εντύπωση ότι είναι πολύ πίσω από την Ελλάδα και την Κόρινθο. Τράβηξα σε πρόσφατες επισκέψεις μου φωτογραφίες από το Μόναχο , την Οδησσό και τη Μόσχα . Επισυνάπτω όσες έχουν σχέση με το θέμα της μετακίνησης με ποδήλατο σε αυτές τις πόλεις όπου το κλίμα είναι πολύ πιο κρύο και βροχερό από την Κόρινθο , άρα εκεί είναι πιο δύσκολη η μετακίνηση . Και στις τρεις πόλεις οι δήμοι έχουν φροντίσει να υπάρχουν χώροι ενοικίασης ποδηλάτων ηλεκτρικά υποβοηθούμενων. Υπάρχει σημείο φόρτισης της μπαταρίας στο σημείο ενοικίασης και η διαδικασία ενοικίασης και παράδοσης σε άλλο σημείο γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου . Εδώ στην κορινθο δεν θα άπρεπε να έχουμε και ανάλογο ? Επειδή και τα τρία ταξίδια έγιναν στο πλαίσιο την Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ο κ Πνευματικός πρέπει να τα έχει δει και εκείνος όσα αναφέρω . Η αντίστοιχη εικόνα της Κορίνθου στο θέμα αυτό φαίνεται έξω από το δικαστικό μέγαρο .Αν είχε δυο σταθμούς ενοικίασης έναν στο κέντρο και μάλλον έναν σε περιφερειακο παρκινγκ αυτοκινήτων και καλύτερους ποδηλατοδρόμους δεν θα ήταν πολύ καλύτερη η κίνηση των οχημάτων και η στάθμευση τους στην πόλη της Κορίνθου ? δεν θα απολάμβαναν πολίτες και επισκέπτες την πόλη και τις γύρω περιοχές κάνοντας βόλτα με ποδήλατο ?

Θεωρώ ότι επείγει ο δήμος Κορινθίων να λειτουργήσει κάνοντας ένα άλμα ποιότητας παντού . Σε όλες τις υπηρεσίες που προφέρει στον πολίτη .

Να βάλει στόχους και δείκτες απόδοσης σε κάθε του ενέργεια .

Να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να επενδύσει στην καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη .

Να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους του πολύ καλύτερα .

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ο δήμος να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία αν έχει που αφορούν την αξιολόγηση του .

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις επιδόσεις του δήμου σε θέματα όπως :

1. Αριθμός τμημάτων που επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τους πολίτες και τις υπηρεσίες.

2. Μέσος χρόνος ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών.

3. Αριθμός τμημάτων που έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO.

4. Αριθμός επισκεπτών της ιστοσελίδας του δήμου .

5. Μέσος χρόνος απάντησης στα αιτήματα των πολιτών.

6. Αριθμός δικαιολογητικών που αναζητήθηκαν αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες

7. Ποσοστό υπαλλήλων που συμμετείχαν σε πιστοποιημένη επιμόρφωση.

8. Ποσοστό αποφάσεων που ακυρώθηκαν

9. Αριθμός συμμετοχών σε προγράμματα ΕΣΠΑ , έρευνας, τεχνολογίας, καινοτομίας.

10. Ποσοστό ικανοποίησης των παραπόνων που υποβάλλονται, ανά έτος.

Η αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του δήμου και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις δεν προκαλεί σημαντική δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού.

Πολιτική βούληση χρειάζεται για να κινηθούμε ψηλότερα ,γρηγορότερα πιο δυνατά .

Δεν μηδενίζουμε το έργο που έχει γίνει στο δήμο Κορινθίων μέχρι σήμερα .

θέλουμε όμως να δείξουμε τη βελτίωση που δίνει η ευκαιρία της ΑΛΛΑΓΗΣ στο δήμο .
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Ποιοτικό άλμα χρειάζεται ο Δήμος Κορινθίων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator