ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

0






- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
- ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
- ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ «ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ» ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επίσκεψη στη Μεσσήνη πραγματοποίησε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, στον απόηχο των φυσικών καταστροφών που προκάλεσε στην περιοχή το πέρασμα του κυκλώνα ‘Ζορμπά’ και της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Γιώργος Δέδες συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Μεσσήνης, παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, των αρμόδιων Αντιδημάρχων, καθώς και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Στάθη Αναστασόπουλου και Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως το Υπουργείο Υποδομών, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, χρηματοδοτεί με έκτακτες ενισχύσεις τους Δήμους που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποδομές που επλήγησαν από την πρόσφατη φυσική καταστροφή.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μεσσήνης θα τύχει και αυτός ειδικής έκτακτης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών για έργα που αφορούν τόσο την οδοποιία όσο και τα λιμενικά έργα στην περιοχή του Πεταλιδίου που είναι άμεσα αναγκαία για να επανέλθει η ζωή του Δήμου στο ρυθμό της κανονικότητας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε εν συνεχεία στις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις που αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή.

• Εστίασε κυρίως στο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη επισημαίνοντας πως κατατέθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου», πρόσθεσε ο Γιώργος Δέδες. «Θα είμαστε πλήρως έτοιμοι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να έχουμε έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου» είπε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο σύνολο του οδικού άξονα από την Καλαμάτα και τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη: ένα έργο που έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο έργο, όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά για όλη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς συνδέει ουσιαστικά την Καλαμάτα μέσω της Μεσσήνης με τη δυτική Μεσσηνία, και με τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες, του «Μορέα» και της «Ολυμπίας Οδού».

• Αναφορικά με την πρόοδο των μελετών για τις παρεμβάσεις στον Πάμισο ποταμό, τόνισε ότι τα συνεργεία του ανάδοχου μελετητή έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή, έχουν προχωρήσει στην πρώτη φάση των τοπογραφικών εργασιών και ότι σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου θα αποφασιστεί ποια έργα θα έχουν προτεραιότητα ώστε να δημοπρατηθούν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, τα κομμάτια των αναπλάσεων και οι αναγκαίες οριοθετήσεις.

• Για τα αντιδιαβρωτικά έργα της περιοχής του Πεταλιδίου έκανε γνωστό ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και εκεί, καθώς η μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας προβλέπεται να κατατεθεί προς έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ πρόσφατα οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές μελέτες της ακτομηχανικής. Υπολείπεται μόνο η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε και εκεί τάχιστα να προχωρήσει η διαδικασία της κατασκευής του έργου.

«Με το πλέγμα αυτών των παρεμβάσεων και την έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, δε μιλάμε μόνο για μια επούλωση «πληγών» στην περιοχή ή συντηρήσεις και βελτιώσεις στα υπάρχοντα δίκτυα υποδομών, αλλά για ισχυρά εργαλεία ανάπτυξης για το Δήμο Μεσσήνης» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Γιώργο Δέδε για την στήριξη που παρέχει στο Δήμο τα τελευταία τρία χρόνια από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα έργα που δρομολογούνται σήμερα θα αλλάξουν δραστικά τη φυσιογνωμία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Απαντώντας σε ερώτημα για το δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Γιώργος Δέδες υπενθύμισε πως τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο ίδιος, έχουν θέσει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Υπουργείου είναι ο δρόμος Καλό Νερό-Τσακώνα να μπορέσει να υλοποιηθεί σαν συνέχεια του Πάτρα-Πύργος και να υπάρξει η σύνδεσή του με το έργο που θα ξεκινήσει το 2019, το Καλαμάτα-Ριζόμυλος.

«Είναι το αμέσως επόμενο έργο που συζητάμε για ένταξή του στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ώστε πλέον να κλείσει ολόκληρο το οδικό δαχτυλίδι της Πελοποννήσου» πρόσθεσε ο Γιώργος Δέδες. «Η Πελοπόννησος βρίσκεται σε προνομιακή θέση πλέον, καθώς έχει το πλέον αναπτυγμένο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Αυτό δεν είναι απλά κάτι που αναφέρεται ως κατασκευαστικό επίτευγμα, αλλά δίνει άλλες προοπτικές για τις μεταφορές, το εμπόριο της, τον τουρισμό της και φυσικά για την ανάπτυξή της» επισήμανε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator