Ο Τσίπρας άρχισε τις χειραψίες στο δρόμο... «μύρισαν» οι εκλογές

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Στην πολιτική πολλές φορές η σημειολογία κινήσεων και επιλογών είναι τόσο δυνατή που δε χρειάζονται ούτε εξηγήσεις ούτε και πολλά λόγια για να εξηγηθούν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί στο προσκήνιο τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και οι στενοί του συνεργάτες να «παλεύουν» με διαρροές αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις τους να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι πράξεις τους λένε άλλα και μαρτυρούν τις πιο βαθιές τους σκέψεις.

Εδώ και μερικά 24ωρα λοιπόν ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει μία διαφορετική στρατηγική, προσπαθώντας να απαντήσει σε όσους τους κατηγορούν ότι έχει χάσει την επαφή του με τον λαό. Τόσο στην Ιθάκη όσο και στη Σύρο γίναμε όλοι μάρτυρες των εικόνων όπου ο κ. Τσίπρας περπατά στους δρόμους των νησιών, συνομιλώντας με κατοίκους. Είναι σκηνές που επιχειρούν να βάλουν ένα τέρμα στην απομόνωση, στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ασφαλώς και έχει χάσει το επικοινωνιακό γκελ των προηγούμενων ετών. Έχει περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες δημόσιες εμφανίσεις τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με το να έχει επαφές με τους πολίτες.

Εδώ και μερικές μέρες όμως σαν κάτι να έχει αλλάξει στο πλάνο του Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας ξαφνικά ένιωσε την ανάγκη να δει από κοντά τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν ξεχάσει.

Το ποιά πραγματικά είναι τελικά σήμερα, η απήχηση του κ.Τσίπρα αυτό είναι δικαίωμα του καθενός να το «ζυγίσει». Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο σχεδιασμός του κυβερνώντος κόμματος έχει αλλάξει και πως πλέον έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο «εκλογές».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αργά αλλά σταθερά βγαίνει στους δρόμους για να «μετρήσει» αντιδράσεις και να πάρει το κλίμα της κοινωνίας που ασφαλώς και δεν είναι υπέρ του. Είναι προφανές ότι ανάμεσα στα σενάρια είναι και αυτό των εκλογών, ακόμα και εκείνο ίσως του αιφνιδιασμού, που για να πραγματοποιηθούν όμως θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να του αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα στην ΝΔ το κλίμα μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετικό. Η επαφή με τους πολίτες αποδεικνύει ότι το momentum είναι με το μέρος της. Αυτό φάνηκε και από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο, ακριβώς δύο χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί.

Ήταν Αύγουστος του 2016, όταν σχεδόν έξι μήνες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν την Ζάκυνθο. Ήταν το ταξίδι, στο οποίο όπως λένε άνθρωποι που τον συνόδευαν, καταγράφηκε για πρώτη φορά η θέληση του κόσμου να τον ακούσει. Όχι απαραίτητα να συμφωνήσει με τα όσα τους έλεγε αλλά να τον ακούσει.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν στο ίδιο νησί, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος όχι μόνο ότι η ΝΔ θα κερδίσει την μονοεδρική της Ζακύνθου, αλλά και τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Ορόσημο στο άμεσο μέλλον για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράλληλα με την συνέχιση των περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα είναι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου,

Ένα από τα κομβικά σημεία της εκεί παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη θα είναι να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά αντιθέτως φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο λόγω της τυχοδιωκτικής πολιτικής του, των δημαγωγικών επιλογών του, της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσής του και φυσικά του δημοψηφίσματος - κωλοτούμπα, όπως αναμένεται να επισημάνει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα περιγράψει με αριθμούς τα όσα η Ελλάδα έχασε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα ο λογαριασμός ανέρχεται σε :

- 34 δις ευρώ, που δεν μπήκαν στην ελληνική οικονομία γιατί δεν αναπτύχθηκε με βάση την πρόβλεψη που έκαναν όλοι στα τέλη του 2014.

- 40 δις ευρώ, από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

- 14,5 δις ευρώ, από νέα μέτρα λιτότητας.

- 7 δις ευρώ, από την αποπληρωμή μια νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- 4,5 δις ευρώ, που περίμενε η χώρα από τα αναμενόμενα κέρδη των ομολόγων.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν μία από τις βάσεις της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα θελήσει να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας.

Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τσίπρας άρχισε τις χειραψίες στο δρόμο... «μύρισαν» οι εκλογές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator