ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ: “Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”

0


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, “Θωμάς Θωμαΐδης”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία”, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργάνωσαν διάλεξη και συναυλία με τίτλο “Η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους: η προέλαση στην Κορινθία και αναφορές στην Κορινθία μέσα από τη μουσική και τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα”.

Εισηγήτρια στην διάλεξη ήταν η κ.Ευαγγελία Ελευθερίου, δρ. Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Μετά την διάλεξη ακούστηκαν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα, “Φεύγω ξένη”, του προέδρου της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννη Μπάρτζη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η σοπράνο Εύη Τσίρτση και η γυναικεία χορωδία “Opus femina” του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, ερμήνευσαν:

- Αποσπάσματα από την όπερα του Ροσίνι, “Η πολιορκία της Κορίνθου”

- Το έργο του συνθέτη του 19ου αιώνα J. L. Duprato, “La fiancée de Corinthe”, εμπνευσμένο από το ποίημα – μπαλάντα του Γκαίτε, με τίτλο “Η νύφη της Κορίνθου”. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

- Αποσπάσματα από τη “Μήδεια”, του Λουίτζι Κερουμπίνι

- Ο ύμνος στην αιώνια αγάπη, του Γιοχάνες Μπραμς, εμπνευσμένος από την Α΄ Προς Κορινθίους επιστολή του Απ. Παύλου

- Η “Μήδεια στην Κόρινθο”, του Σιμόν Μάγερ

Στο τέλος, οι συντελεστές της εκδήλωσης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και το χειροκρότημα του κοινού!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ: “Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator