Δεν αρκεί η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει!

0Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Οδεύουμε προς μία εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της χώρας. Από τη μία θα έχουμε ένα καθαρό και σαφές σχέδιο για την συνύπαρξη με τον υπόλοιπο κόσμο κι από την άλλη την επανάληψη πρωτόγονων μηνυμάτων άρνησης, διχασμού και μισαλλοδοξίας.

Δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη να καταλάβει κανείς πόση κόλαση ιδεοληψίας και ανόητων συνθημάτων θα ζήσουμε μέχρι να φύγουν από την εξουσία.

Η κοινωνία όμως, δεν έχει ανάγκη μόνο από αλλαγή διακυβέρνησης, από τροχοδρόμηση σε κανονικότητα, από επαναφορά σε μία υγιή και παραγωγική ανάπτυξη.

Δεν αρκεί με λίγα λόγια, η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει εκλογικά. Να καταλήξει σε ποσοστά που δεν θα μπορούν να του δώσουν καμία απολύτως ελπίδα σύνδεσης ή ελέγχου της εξουσίας.

Το ζήτημα βεβαίως, δεν είναι να τιμωρηθούν ο Τσίπρας, οι υπουργοί του και όποιοι άλλοι συμμετείχαν σε μία από τις χειρότερες οπερέτες τις πολιτικής μας ιστορίας.

Εκείνο που θα κληθεί να αποδείξει το εκλογικό σώμα είναι αν κατάλαβε αυτό που συνέβη κατά την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αν αντιλήφθηκε πώς ο τυχοδιωκτισμός, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν είναι πλέον προσοδοφόρα για το σύστημα και για τους πολίτες. Και πως κάθε φορά, που κάποιος πειραματίζεται με πρόσχημα την ανωριμότητα της κοινωνίας οι επιπτώσεις θα είναι τόσο μεγάλες που η τσέπη, η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής θα δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν έχει νόημα να εικάζουμε ή να υποθέτουμε την αντίδραση του κόσμου στον αμοραλισμό της κυβέρνησης. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα δείξουν με πραγματικούς αριθμούς αν αυτός ο λαός έχει διάθεση να επιβιώσει ως μέρος του δυτικού κόσμου με αυτό το κράτος.

Είναι προφανές ότι δεν αρκεί μία πύρρειος αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα στα κάγκελα μετά τις εκλογές. Ούτε και θα είναι τιμητικό για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να ανέχεται τον κυνισμό και την πολιτική ανευθυνότητα επειδή φαντασιώνεται «νεοφιλελεύθερους» δράκους και «δεξιές» μάγισσες στην εξουσία.

Έχω την αίσθηση ότι μόνο μία εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα. Γιατί θα «διδάξει» στο ΚΙΝΑΛ και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα δημιουργηθεί στο μέλλον ότι η κοινωνία ωρίμασε και δεν ανέχεται πλέον τακτικιστές και πολιτικούς απατεώνες.

H χώρα θα βρει και πάλι τον δρόμο της, αν απαλλαγεί από τις αυταπάτες της. Οι οποίες ασφαλώς δεν είναι μόνο αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του λαού της. Δεν μας ενδιαφέρει η ταπείνωση του πρωθυπουργού. Μας ενδιαφέρει να διδαχθούν οι πάντες- ακόμα και τα μικρά παιδιά- πως όταν λες ασύστολα ψεύδη, όταν είσαι παντελώς ανίκανος να κυβερνήσεις το κράτος και όταν αναμασάς μύθους και φαντασιώσεις, δεν μπορείς να σταθείς ως εξουσία σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου και της Ευρώπης.

Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε το αποτέλεσμα. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείκνυε πόσο έχουμε ωριμάσει ως κοινωνία, ως δημοκρατία και ως άνθρωποι...

Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν αρκεί η εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταρρεύσει!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator