ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

0ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μετέβη σήμερα 2/10 ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σε συνέχεια της χθεσινής του επίσκεψης στους Δήμους Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις αυτοψίες στις πληγείσες, από την πρόσφατη θεομηνία, περιοχές της Κορινθίας.

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης o Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο, στελέχη του Δήμου και φορείς της περιοχής, προκειμένου να δρομολογηθεί η ταχεία και συντονισμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες πολιτών και σε υποδομές του Δήμου, να γίνει η αποτίμηση και να προχωρήσει στη συνέχεια η αποκατάσταση στις ζημιές περιουσιών και υποδομών.

«Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την Πελοπόννησο και ειδικότερα την Κορινθία χτύπησε και το Δήμο Ξυλοκάστρου», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες. «Χθες είδαμε τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στο Κιάτο και στο Δήμο Βέλου- Βόχας. Σήμερα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δημάρχου, είμαστε εδώ στο Ξυλόκαστρο, ώστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειες αυτής της μεγάλης σε μέγεθος, ένταση και έκταση καταστροφής. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας αποτελεί η επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών γνωστοποίησε ακόμη πως, εκτός από τις περιοχές της Κορινθίας που έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και καταγραφής των ζημιών, υπάρχουν επίσης κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Άργους-Μυκηνών στην Αργολίδα, στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας στην Εύβοια και στο Δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα, ενώ οι καταγραφές σταδιακά θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους Δήμους.

Τέλος, ο κ. Δέδες τόνισε πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους Δήμους που επλήγησαν και θα συνδράμει με όσες δυνάμεις διαθέτει στις προσπάθειες των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες και υποδομές.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Υπουργού Α. Χαρίτση, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 1.450.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στους Δήμους Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων και συγκεκριμένα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία 400.000 ευρώ στο Δήμο Βέλου – Βόχας και 300.000 ευρώ στο Δήμο Σικυωνίων, ενώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία 250.000 ευρώ στο Δήμο Βέλου – Βόχας και 500.000 ευρώ στο Δήμο Σικυωνίων.

Οι αυτοψίες από τους Μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που ολοκληρώθηκαν μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου είναι: Π.Ε. Κορινθίας (151 αυτοψίες), Π.Ε. Αργολίδας (31 αυτοψίες), Π.Ε. Έυβοιας (53 αυτοψίες) και Π.Ε. Φθιώτιδας (77 αυτοψίες).
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator